Ruotsi kyykytti Suomea toistamiseen MM-kisojen jälkeen

Share |

Sunnuntai 24.4.2011 klo 22:19


Miesten EFT-turnaus päättyi sunnuntaina Ruotsin ja Suomen väliseen huippukamppailuun. Ottelussa oli panoksena Ruotsin EFT-turnauksen ykkössija.

Ruotsi otti heti alusta saakka isännän otteet kaukalossa vieden avauserän nimiinsä 3-0. Toinen erä tasattiin sopuisasti lukemin 2-2, joten Ruotsi pääsi päätöserään 5-2 johdossa. Suomen maaleista vastasivat Juha Kivilehto ja Esa Jussila.

Kolmannessa erässä sinikeltaiset eivät jättäneet mitään sattuman varaan, vaan kaunistelivat ottelun loppunumeroiksi 7-2. Suomen miehet ovat nyt kohdanneet MM-kisojen jälkeen kahdesti Ruotsin ja maalilukemat ovat Ruotsin hyväksi 18-7.

- Ruotsi tuli erittäin aktiivisesti peliin. Ei meidän omassa valmistautumisessa sinällään ollut mitään vikaa. Harmillinen ensimmäinen vaihto, missä tuli pieni merkkausvirhe ja siitä kaverille heti maali. Lähtökohdat eivät voineet meille paljon hankalammat olla, Suomen päävalmentaja Petri Kettunen totesi YLE Urheilulle.

- Yritimme pitää pallon omalla joukkueellamme ja yritimme hallita pallon kautta peliä. Pääsimme paremmin peliin sisään, mutta valitettavasti emme olleet tarpeeksi teräviä viimeistelyssä, jotta olisimme voineet voittaa, Kettunen totesi.

Avainsanat: Miesten maajoukkue


Kommentit

24.4.2011 22:52  J-P Kinnunen

Naapuri osoitti jälleen viisautensa pitämällä turnauksen OIKEAN kokoisessa hallissa. Näytti ihan hyvältä halli täynnä ja fiilis lienee mennyt kentälle asti..Ottakaa mallia siellä alakiventien norsunluutornissa!

Meillä liitto on nyt sössinyt eft:n ja viimeisimmät finaalit. Samat jyrät kuitenki jatkaa, siitä ei liene mitään huolta!

Peli oli tulis-jo-kesä-turnauksesta, siitä sen enempää.

24.4.2011 23:04  Jari Lehtonen

Mun mielestä Ruotsi yrittää pilata lajin maineen pelaamalla pelit jumppasalissa mihin mahtuu n. 2000 katsojaa ja halli lähes täynnä.

Lajin arvolle on sopivampaa pelata pelit suurissa areenoissa, joihin mahtuu 12000-14000 katsojaa ja saada paikalle alle 3000 katsojaa. Tällöinhän kapasiteetista olisi käytössä n. 25% ja kaikille katsojille olisi riittävästi tilaa. Kuka nyt vierekkäin haluisi istua ja riitahan siitä voisi vielä syntyä. Ja ajatella et hallissa olisi vielä tunnelmaa. Kuka semmosessa viihtyy, ihmettelen vaan.

24.4.2011 23:18  J-P Kinnunen

Et oo Jarski tosissas..Taidat olla kalamiehiä, kun jutut noin paksuja..?

25.4.2011 1:24  Esa

Hyvä jarski! Et oo tosissas... Meinaat että ois huikeeta spektaakkeleja noi pelit jos katsomossa ois siellätäällä katsojia ... pölijähän sie oot!

25.4.2011 1:36  ollis

Sen vaan sanon, että näistä Kettusen touhuista ei tule hyvä seuraamaan, hyvä jos mitaleilla seuraavissa kisoissa hänen johdollaan. Olisi joku kansainvälisesti rutinoitunut huippukoutsi pitänyt ottaa hommaan, jos haluttaisiin menestyksen jatkuvan. Tai Nykyn jatkavan.

25.4.2011 8:56  Carcillo

J-P Kinnuselle: seuraava Suomessa pelattava KV-turnaus järjestetään Mosahallissa. Saadaan ehkä täyteen ja on tunnelmaa... Näyttää vahvasti siltä, että Myllypurosta joku ei pelkästään oo kussu sun muroihin, sinne on tainnut livahtaa joukkoon jo jotain ruskeaa kiinteämpääkin kamaa :)

25.4.2011 9:57  Puukko

Kas, miten jo nyt olen Kettusen selässä?

25.4.2011 10:15  paikan päällä

olleena voin sanoa että suomalaiset eivät kuuna päivänä saisi aikaan tuommoista tunnelmaa mitä n 1400 katsojaa teki linköpingissä. ruotsalaisilla vaan on sitä jotain!! :)

25.4.2011 11:02  Toiminnan-toimitusjohtaja

Sehän tässä erona onkin, että nyt vietiin pelit halleiin, jotka oli realisitista myydään täyteen ja sitä kautta tunnelma taattua. Toisin kun Suomessa, pelataan mahdollisimman isoissa areenoissa ja halli ammottaa tyhjyyttä.

Tuskin muutama tuhat ihmistä olisi saanut Globenissakaan vastaavaa fiilistä, vaikkakin fanikulttuuri Ruotsissa on valovuoden Suomea edellä, valitettavasti.

25.4.2011 12:42  Jack The Rooster

Siitä fanikulttuuristahan tässä nimenomaan kysymys onkin, ei niinkään siitä missä näitä otteluita pelataan. Toki silläkin oma merkityksensä on.
Ei Suomessa saada Vantaan Energia Areenaakaan täyteen kuin ehkä hädin tuskin yhdessä ottelussa Ruotsia vastaan, mutta esimerkiksi Tshekkiä tai Sveitsiä vastaan pelatut ottelut sielläkin ammoittaisivat tyhjyyttään, se on vain valitettava fakta.

25.4.2011 14:18  Asiantuntijakommentattori

Liitto halusi Nykyn potkuilla muutosta ja uusia tuulia maju toimintaan. Nyt on otettu uusi suunta vauhti alkaa olla niin kova että suunnanmuutos on kohtuullisen vaikeaa.

26.4.2011 11:47  Valmennuksesta

Olen hieman huolestunut Petri Kettusen startista maajoukkueessa. Tämä siitä syystä, että Ruotsi on kohdattu kahdesti ja molemmista tappio. Toivoisinkin Kettusen pyrkivän Josban valmennukseen ja testaavansa liigassa metodejaan maajoukkuettakin varten. Nyt kaikkia pelaajia ei ole taidettu saada houkuteltua maajoukkueeseen mukaan? Siinäkin myös voisi olla petrattavaa jatkossa. Muistelen Karo Kuussaaren aikanaan sanoneen Petri Kettusen Josban pelanneen samoilla raiteilla liigassa ja viimeisiltä kausilta Josbalta jäi play-offeissa Kettusen kausilta petrattavaa. Samoin pidän Ray Backmania maajoukkueessa vielä samanlaisena nousevana valmentajana, jolta suurimmat näytöt play-offeissa puuttuvat seuratasolla. Ainoa täysin meritoitunut valmentaja maajoukkueessa on Mika Ahonen ja hänen varaansa jää vielä paljon, mutta miten paljon hän pystyy vaikuttamaan kakkosena pelaajien houkutteluun ja taktiikkaan? Silti Petri Kettunen ja Ray Backman ovat lupaavia ja jos Kettunenkin alkaisi taas valmentamaan liigassa se voisi tehdä hyvää maajoukkueellekin. Vielä liian aikaista lopullisesti sanoa mikä maajoukkueen iskukyky on nykyisessä valmennuksessa.

26.4.2011 12:41  Alakiventie

Höpöhöpö. Kettunenhan on liiton kuukausipalkkainen työntekijä. Ei edes voi lähteä liigavalmentajaksi.

Pitäis olla edes vähän faktaa.

MM-kisoihin on puolitoista vuotta aikaa.

26.4.2011 13:04  Oikeaa faktaa

Kettunen ei ole enää liiton palveluksesssa, vaan Itä-Suomen Urheilussa (pääkonttori joensuussa), joka on hänen päätoimensa. Tässä tehtävässä hän aloitti vuoden vaihteessa, jota ennen hän oli liiton valmennuspäällikkönä. Tässä sulle vähän faktaa.

26.4.2011 13:26  Pelaaja

Valmennukselle faktaa. Kettunen ei ole liiton palveluksessa enään ja toiseksi tämä oli Kettusen ensimmäinen turnaus/maaottelut päävalmentajana. Edellisessä turnauksessa, jossa Suomi hävisi Ruotsille oli päävalmentajana vielä Nykky. Lisäksi kannattaa katsoa kokonaisuutta, eli Suomi voitti selkeästi sekä Sveitsin ja Tsekin, et toi debyytti niin huonosti menny!

26.4.2011 13:41  joonas

Niin jos verrataan Tsekkiin tai Sveitsiin mutta jos halutaan vielä voittaa Ruotsi niin kyllä on matkaa. Totuus on että Suomi pelasi passivisesti Ruotsia vastaa ja pelitapa oli turhan seisova. Missä maalintekijät ja karvaus? Valmentajat päättää pelitavasta, palaajista, peluutuksesta. Kaikilla näillä osa-alueilla jäi paljon parannettavaa. Peiliin katsomisen paikka Kettusella+kumppaneilla.

26.4.2011 15:32  Pelaaja

En tiedä mitä peliä Joonas katsoit mutta ei Suomen peli kovin passiivista ollut kun kolme maalia tuli miesvartionnin merkkausvirheestä, miesvartiointiahan harvoin voi kovin passiivisesti pelata, jos puhutaan karvauksesta. Toki omanpään puolustuspelissä oltiin passiivisia ja annettiin turhaan tilaa pelata ja sen Ruotsalaiset osaavat hyvin.

Se että parannettavaa jäi ja paljon on totta, mutta eniten petrattavaa jäi maalivahtipeliin. Toki ei maaleja Ikosen piikkiin voida kokonaan laittaa mutta ei kyllä venymistäkään löytynyt ja valitettavasti ok maalivahtipeli ei riitä Ruotsia vastaan.

Kyllä tossa nipussa maalitekijöitä oli riittävästi mm. Vänttinen, Kohonen, koski ja Tiitu. Eniten huolestuttaa Suomen pallollinen peli tai sen lähes totaalinen puuttuminen. Suomen ykköskenttä sai ajoittain hyvää pyöritystä mutta muut ei mitään. Ehkä tämä keroo enemmän siitä, että jos pärjää hyvin liigassa, ei se tarkoita, että KV-peleissä pärjää esim. Koski, joka oli finallien parhaimmistoa mutta Ruotsi pelissä täysin näkymätön.

26.4.2011 18:44  joonas

Juu, samaa peliä katsottiin ja karvaus oli kyllä passiivista ei siis menty iholle ja mainitsemasi maalintekijät eivät tehneet yhtään maalia joten se siitä. "Merkkaus virheet ja maalivahtipeli" ovat aina tappion jälkeen selityksiä kun pelitapa ei toimi ja on tehty muita virheitä kuten pelaajien valinnat. Suomi hävisi Ruotsille 7-2 piste

26.4.2011 20:20  Pelaaja

Niin Teemu Selännehän ei ole enään maalintekijä kun ei yhdessä pelissä osu tolppien väliin, toki asioita voi aina katsoa myös noin mustavalkoisesti. Mielestäni yllä mainitut herrat ovat nimenomaan maalintekijöitä ja ennen kaikkea Vänttinen.

Olen kanssasi samaa mieltä, että pelitapa ei toiminut ja oli mielestäni väärä Ruotsia vastaan, ainakin kyseiselle joukkueelle. Nythän peliä pelattiin Ruotsin vahvuuksilla.

Maalivahtipelillä nimen omaan tarkoitin, että Ikonen olisi pitänyt ottaa muutama huipputorjunta, jolla sytyttänyt joukkeen kun nyt tapahtui juuri päinvastaisesti ja meni pari helppoa. Tämä vaan vaikuttaa oleellisesti kenttäpelaajien toimintaan kentällä, tullaan liian varovaiseksi mikä näkyi rohkeutena pelata, niin pallollisena kuin pallottomana.

Enemmänkin näytti siltä että ei päästy iholle kun että ei oltaisiin menty. Siihen on monta syytä, joista yksi mainitsemasi väärä pelitapa.

Se että pelaajavalinnat olivat väärät on varmaan yhtämonta mielipidettä kun kommentoijaa. Luulen että aika moni oli kieltäytynyt turnauksesta. Toki saivathan muut näytönpaikan ja valmennus arvokasta tietoa pelaajien kyvyistä pelata KV-pelejä.

Suomi hävisi Ruotsille 7-2 ja on ainoa fakta, muut ovat mielipiteitä.

26.4.2011 22:51  theyrgiveitup

Valovuosi on Ruotsi edellä pikku suomen sählääjiä, ei voi mtn.

29.4.2011 12:39  Valmennuksesta

Tirsamaassa oli haastattelu Esa Jussilasta ja maajoukkueessa hänellä ollut ensimmäiset treenit mihin pystynyt osallistumaan lähes kolmeen kuukauteen loukkaantumisen takia. Hieman jo ennen viime kesää ihmettelin miten nopeasti Tero Tiitu ja Esa Jussila pääsivät loukkaatumisten jälkeen maajoukkuetoimintaan. Taitavat olla aika korvaamattomia joukkueelle?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini