Lind: "Suomen puolustuspelaaminen on parantunut"

Share |

Maanantai 25.4.2011 klo 11:02


Suomen naisten maajoukkue voitti Pääsiäisenä Sveitsin St. Gallenissa järjestetyn EFT-turnauksen. Suomi voitti selvästi Sveitsin ja Tsekin, sekä pelasi 4-4 tasapelin hallitsevaa maailmanmestaria Ruotsia vastaan.

Salibandy Areena tiedusteli kaikki pelit paikan päällä nähneeltä Harri Lindiltä näkemyksiä Suomen naisten otteista turnauksessa. Lind on toiminut viimeiset kolme vuotta Sveitsissä naisten/tyttöjen valmentajana ja tätä ennen hän on valmentanut Tapanilan Erässä ja toiminut Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajana.

- Suomen joukkueen esitys Sveitsin EFT-turnauksessa oli kokonaisuudessaan hyvin ehjä. Esimerkiksi puolustuspelaaminen oli mennyt selkeästi eteenpäin. Vielä kun niitä kuuluisia pieniä asioita tehdään jatkossa paremmin, niin näyttää hyvältä Suomen kannalta MM-kisoja ajatellen, Lind toteaa.

- Taktisesti Suomi pelasi hyvin turnauksessa. Uskon myös, että valmennus sai hyvää ja käyttökelpoista materiaalia muiden maiden pelaamisesta. Yksilötasolla erityisesti Suomen molemmat maalivahdit Jonna Mäkelä ja Liisa Kokkonen onnistuivat hyvin. Paljon muitakin yksilötason onnistujia toki oli, mutta ajattelen mielummin sitä kautta, että tärkeintä on viisikoiden toimivuus. Joka pelissä kaikki viisikot pelasivat tasaisen hyvin.

- Joukkueen henki näytti erittäin hyvältä ja kuulin sen myös niin oikeasti olevan. Nousu tasoihin Ruotsia vastaan ilman maalivahtia oli hienoa ja jäi parhaimpana mieleen. Tästä Suomen naisten on hyvä jatkaa taivaltaan kohti MM-kisoja, Lind päättää.

Avainsanat: Naisten maajoukkue


Kommentit

25.4.2011 22:36  pelaaja

misäs ne normi haukut nyt on ja jutut pelaajien tyytymättömyydestä??

25.4.2011 22:39  aaro pohjoosesta

mitä vi**ua joku Erä-sidonnainen kyyppäri on taas nostettu ylijumalaks sanomaan miten asiat on? Kuussaari on hyvä. Onhan se selvä, että kehitystä tapahtuu. Kaipio oli edellinen koutsi jos muistatte. Ei ihan hirvee profeetta tarvii olla, näitä lausuakseen.

Olisitte kysyny siltä erän joukkueenjohtajalta, joka ei osaa mitään muuta kuin soittaa poskeensa. Se varmaan tietää vielä enemmän. ;)

Hyvä suomi!

26.4.2011 6:10  Pertti

Mikä sua aro vaivaa. Jättikö muija sut ulos pakkaseen koiran kanssa, kun noin vituttaa. Vaikka en Lindistä pidäkään, niin onhan se mukava, kun joku paikalla ollut kertoo näkemästään ja mitä on mieltä peleistä. Minkä takia tota Kuussaarta piti noin erityisesti kehua. Eihän sitä kukaan nyt haukkunukaan.

Mikäs, aaro, tossa Erässä nyt noin vituttaa. Eikö Erä ottanut sua valmentajaksi ja maksanu sulle 10000000000 euroa kaudesta vai onko naapuri varastanut sulta erän poroja. Ota erä sen naapurin kanssa asiasta.

26.4.2011 9:44  mm-kisoja odotellessa

Joo...Suomi voitti melkein maailmanmestaruuden, kun nousi viimeisellä minuutilla takaa-ajo asemasta voittoon. Nyt on kaikki valmentajat kuninkaita. Tuurilla ei tainnut olla mitään merkitystä...ja valmentajatkin saavat hölmöillä jatkossakin. Hieno suoritus harjoitusturnauksessa.

26.4.2011 17:26  paluu todellisuuteen

Muut joukkueet todella huonoilla kokoonpanoilla mukana..Suomen peittopeli toimi hyvin. Esimerkiksi Sveitsi pelissä ei Mäkelälle tullut kuin 5hyvää koppia ja muut tulivat vain kohti..Suomi oli lähes samalla kokoonpanolla mukana kuin fnnkampenissa ja siellä tuli pataan oikein olan takaa. Joten eiköhän se hyvä peli johtunut siitä, että Ruotsin joukkue oli vain huono. Toki Suomi pelasi hyvin. Mutta Ruotsi oli paska.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini