IS: Tällaisen rahatarjouksen maailmanmestarit hylkäsivät

Share |

Torstai 25.8.2011 klo 8:23


Iltasanomat uutisoi eilen Suomen Salibandyliiton ja miesten maajoukkueen välisestä rahariidasta. Nyt liiton toiminnanjohtaja Jari Kinnunen kertoo lehdessä millaisia summia liitto pelaajilleen maksaa maajoukkuetoiminnasta.

Liitto päätti elokuussa nostaa pelaajien päiväkohtaisia ansionmenetyskorvauksia maksimissaan 75 euroon vuoden 2011 tapahtumien osalta.

- Pelaajille siis maksetaan työnantajan todistuksen perusteella menetetyistä tuloista korkeintaan tuo summa, Kinnunen kertoo.

Tämän lisäksi kaikille pelaajille maksetaan kaikilta maajoukkueen leiri- ja tapahtumapäiviltä päiväraha. Ulkomailla se on puolikas kunkin maan päivärahasta , ja Suomessa niin ikään puolikas.

Kisavuonna 2012 liitto maksaa kaikille pelaajille leirityksistä ja tapahtumista - on sitten töissä tai ei - 60 euroa palkkiota ja päivärahat. Valmistavalta MM-leiriltä ja kisoista maksetaan kaikille pelaajille 100 euroa palkkiota plus päivärahat. Erillisiä ansiomenetyksiä ei korvata, Iltasanomat kertoo.

- Lisäksi maailmanmestaruudesta korvataan jokaiselle pelaajalle, huoltajalle ja joukkueen johdolle tuhat euroa. Ruotsissa vastaava summa on 500 euroa, Kinnunen vertaa.

- Meidän malli on hyvin poikkeuksellinen verrattuna muihin palloilulajeihin Suomessa. Missään muussa lajissa Suomessa ei makseta kiinteitä palkkioita. Ei jääkiekossa, ei jalkapallossa, ei koripallossa...Tosin niissä pelaajien tulotkin ovat erilaiset, Kinnunen toteaa Iltasanomille.

Avainsanat: Maajoukkueet, Sekalaista


Kommentit

25.8.2011 8:34  Jasu

Eli kuvitteellisesti jos pelaaja olisi koko kuukauden mj-leirillä, maksettaisiin ansionmenetyksiä 20 päivältä yhteensä 1500e. Lisäksi päiväraha puolittaisena 30x17e=510e ja matkakulut päälle, sekä täyshoito. Eli kk-korvaus vähintään 2010e/pelaaja, josta päiväraha ei ole edes veronalaista. Ja vielä vaativat lisää? Mielestäni tuo on enemmän kuin kohtuullinen korvaus.

25.8.2011 8:42  kakkosdivarin insinööri

Se on sulle kohtuullinen korvaus joo, jos oot Jasu 17-vuotias opiskelija. Suomessa on keskipalkka kolmen tonnin päälle. Millä logiikalla maan edustaminen pitäisi kustantaa omasta pussista? Ei ymmärrä. Onko tämä joku varusmiespalveluksen jatke?

25.8.2011 9:05  JeiJei

suomalaisten miesten keskipalkka oli 2009 3204?/kk mediaani palkka eli "keskimmäinen"-palkka oli n. 300? vähemmän.. ja siltikin suurin osa suomalaisista palkansaajista jää alle keskipalkan kiitos niitten isojen tienaajien..

se on hienoa, kun maata edustetaan ja menestytään.. mutta eiköhän siihenkin pitäisi rahoitusta hommata jostain muualta kuin nostamalla liiton jäsenmaksujen määrää tms.. Lopetettaisiin niitä suojavirkoja sieltä liitolta tai laitettaisiin se porukka siellä oikeasti tekemään tuloksellista työtä palkkansa eteen..

25.8.2011 9:08  Leijona nro ???

Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että pelaajasta tulee maajoukkuetta edustaessaan maajoukkuestatuksen pelaaja. Se tarkoittaa korkeampia pelaajakorvauksia, mailasopimuksia mahdollisia henk. koht. sponsoreita jne. Pelaajan arvo moninkertaistuu maajoukkuepaidan päälle vedettyään.

Tämäkin tulisi muistaa. Maajoukkue on ensisijassa kunniatehtävä johon on kunnia tulla valituksi. On pelaajan henkilökohtainen valinta jos hän ei näe tuota kokemusta itselleen hyödylliseksi.

25.8.2011 9:08  Leijona nro ???

Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että pelaajasta tulee maajoukkuetta edustaessaan maajoukkuestatuksen pelaaja. Se tarkoittaa korkeampia pelaajakorvauksia, mailasopimuksia mahdollisia henk. koht. sponsoreita jne. Pelaajan arvo moninkertaistuu maajoukkuepaidan päälle vedettyään.

Tämäkin tulisi muistaa. Maajoukkue on ensisijassa kunniatehtävä johon on kunnia tulla valituksi. On pelaajan henkilökohtainen valinta jos hän ei näe tuota kokemusta itselleen hyödylliseksi.

25.8.2011 9:25  Posketonta!

Pitää myös muistaa että suurin osa maajoukkuetapahtumista painottuu viikonloppuihin, eli pelaajille aiheutuu ansionmenetyksiä vain korkeintaan kolmasosasta leiripäivien kokonaismäärästä.

Ja tuo vuoden 2012 korvaus alkaa olla jo aika posketon.. Vaikka olet työtön tai opiskelija ilman tuloja, niin silti saat kaikilta maajoukkuepäiviltä (ei vain arki) 80-100 ? korvauksen. Eli suoraan sanottuna mennään siihen, että maajoukkueesta maksetaan palkkaa.

Millä ihmeen perusteella tällaista tarvitaan - eiväthän nämä pelaajat edes menetä mitään? Eli ei voi turvautua laskuihin tai lapsien ruokkimissyihin.. Kukaan tuskin kuukausiansioitaan laskeen sen varaan, että sattuu pääsemaään maajoukkueeseen. Suoraan sanottuna siis mukavaa lisätienesti vaan pojille!

Kyllä nämä rahat pitäisi mielummin laittaan lajin kehittämiseen ja seurojen tukemiseen!

25.8.2011 9:47  M-real

Vauhtisokeus ja ahneus on iskenyt pelaajiin maailmanmestaruuden myötä..Järven ja kumppaneiden pitäisi ymmärtää, että meidän rakkaassa säbässä on kyse marginaalisesta lajista, joka 99% prosentille hieno harrastus(joskin aikaa vievä) Realiteetit!!!!!

25.8.2011 9:54  Arvo

Tässä hienossa lajissamme on tuhansia valmentajia, toimihenkilöitä ym, joukkueiden taustoilla tekemässä työnsä ohella, myös työaikana, arvokasta työtä lajimme eteen mahdollistaen pelaamisen monelle. Sanoisin että laittavat aikaa tälle "harrastukselle" enemmän kuin MJ-miehet. Juniorisarjoissa nämä ihmiset tekevät hommaansa todella pienillä korvauksilla. Pitäisiköhän kaikkien Suomen juniorivalmentajien mennä yhdessä lakkoon, jotta saisivat paremmat korvaukset itselleen? No eivät mene, sillä toisin kuten MJ-miehillä, kaikilla ei ole menestys mennyt noin hattuun.

25.8.2011 9:57  STT

Nyt kun Järvi on asianajajana kunnostautunut ja peräänkuuluttaa ammattimaisuutta, niin hänen seurajoukkueen tiedotus on amatööritasoa!

Tiedotus kuntoon! Ehkä sieltäkin olisi euroja otettavissa. Nimittäin jos Pasilassa kävisi maksavia katsojia... Tämä vinkki oli ilmainen!

25.8.2011 10:11  kakkosdivarin insinööri

Joo ja jääkiekon juniorivalmentajien pitäisi tienata vähintään 50t kaudesta, kun pelaajat tienaavat miljoonia. Missä logiikka?

25.8.2011 10:33  sepi

Ei liene juniorivalmentajilta pois jos mj-pelaajat saavat kohtuullisen korvauksen? Tietääkseni liitto ei maksa junnuvalmentajien korvauksia.

En ymmärrä tällaista logiikkaa, että kun itsellä menee paskasti niin pitää muillakin mennä.

25.8.2011 10:48  kakkosdivarin insinööri

Se on sitä suomalaisen keskiluokan sosialismia..

25.8.2011 10:51  ?

öö, siis 100?/leiri ja puolet päivärahasta? Onko se siis 7pv X n.20,- ja 100,- eli viikosta n. 300,-? Eikös tuossa niin lue? Ja aiemmin se oli siis 75.-/ vuosi ja 20,-/pvä?

25.8.2011 11:18  Inisikö nööri?

Vaikka keskipalkka olisikin n. 3 000 euroa, iso osa jää tämän alle...

Liitto ei maksa junnuvalmentajien korvauksia, mutta aina mj-pelaajille maksettavat rahat ovat jostakin muualta pois.

25.8.2011 11:21  Sivusta Seurannut

Taitaa kisavuonna olla päivärahat kokonaisia.

25.8.2011 11:24  J

Mulla on mennyt ohi. Millä perusteella jos joku jättäytyy omasta tahdostaan pois maajoukkuetoiminnasta? Menkää nyt itseenne, se on pelaajan päätös pelaako, ei elämässään enemmän tai vähemmän onnistuneen nörtin joka voi vaan unelmoida 2000e/kk palkasta.

25.8.2011 11:25  J2

*Millä perusteella on oikeutta valittaa

25.8.2011 12:58  Nörtti

Off topic, Nörttien keskipalkka on jotain aivan muuta kuin 2000e/kk. Ihminen tai edes nörtti harvemmin unelmoi pienemmästä palkasta.

25.8.2011 13:46  Exelas

Kyllähän tää ehkä kuitenkin kertoo myös salibandyn ammattimaistumisesta, pelaajat saavat sen verran hyvät korvaukset, että niillä on jo jotain merkitystäkin. Näillä masseilla kannattaa jo tapellakkin. Verkkareista taas ei kannattanut aimmin itkeä, ja liiton tarjoama ABC:n bufeepöytä kostutti silmänurkkaa.

25.8.2011 14:35  2 div. pelaaja

Puuhelmet nykyisille pelaajille kaulaan ja pois. Otetaan vaikka 2divarista, (maksavat jo nyt kautensa itse). motivoituneita pelaajia ilman korvausta ja sijoitutaan silti 3 joukkoon mikä on ihan hyvä. Tulijoita on. Itsekin tulisin.

25.8.2011 15:15  Robin88

Ensinnäkään en valitse puolia kun en tiedä faktoja sisältä. Sillä onhan tosiasia, että vain harvat (liitossa tai kokeneet liigapelaajat) todennäköisesti tietävät liiton varoista, turhista viroista jne.
Vertaaminen tosiin lajeihin ei kanna hedelmää. Esim. lätkässä kaikki ammattilaisia ja näkyyhän se NHL pelaajista, että jos tienaat tarpeeksi, mutta epävarmuustekijöitä on, et ota riskejä ilmaiseksi.
On totta, että pelaamisen tulee lähteä rakkaudesta lajiin, mutta joidenkin seuratyöntekijöiden "kultaaminen" on hölmöä. Kyllähän kentältä niitäkin rakastettuja lajilegendoja löytyy jotka OSAAVAT ja paiskivat hommia, mutta ovat ne harvassa.
Tosiasia on liigapelaajien vinkkelistä, että teet pirusti hommia (PÄIVÄTYÖN OHESSA) ja sen jälkeen vähän vapaa-ajan (perheen ja ystävien sijasta) käytät maajoukkue leireillä missä voi tulla loukkaantumisia ja energia palaa loppuun. Ja kaiken "isänmaallisuuden jälkeen karsiudut mm-kisoista ROOLITUKSEN takia tai siitä yksinkertaisesta syystä, että kilpailu on pirun kovaa.
Parhaat pelaajat ovat joka lajissa jääkiekosta, jalkapalloon parhaiten palkattuja. Niin on järkevää, että salibandyssäkin. Kysymys kuuluu mihin liitolla on varaa.
1000 euroa mestaruudesta on sen sijaan hullua. Pudotetaan vaikka nollaan ja jaetaan 10 000 euroa päivärahoihin joka vuosi. Ei se 1000 euroa motivoi mm-kisajoukkueeseen selvinneitä eikä kukaan laskeskele niitä 18kk ennen kisoja.
Antaa niiden rauhassa neuvotella, jotka tietävät. Ja on hyvä muistaa, että Ruotsissa käytiin sama taistelu hiljattain samoilla argumenteilla pelaajien osalta. Tärkeää on kuitenkin, että liitto laskee budjetit tarkkaan ja realistisesti. Liiton konkurssiin ei ole missään nimessä varaa salibandyssä.

25.8.2011 16:48  Reino

Eiköhän noilla liiton maksamilla summilla löydy edustukelpoinen ryhmä kettuselle seuraaviin kisoihin, lähtee sitten kuka lähtee ja jos ei kelpaa niin jää pois.Mitä tuota vatvomaan.

25.8.2011 16:51  seppo

Jos sitten sattuu pelaamaan duunari kentässä niin duunarin liksa 1700e miinus verot.

25.8.2011 16:56  sanaton

Kannatan nimimerkin 'Posketonta!' lausetta: "Kyllä nämä rahat pitäisi mielummin laittaan lajin kehittämiseen ja seurojen tukemiseen!"

Tulevat maajoukkuepelaajat tulevat juuri näistä seuroista ja lajin kehityksen myötä..miksei niitä tuettaisi Egyptin matkojen sijaan?

Luulis maju pelaajien pärjäävän 75 euron "palkalla" edustustehtävissä. Jos ei, jättäis vaikka nämä päivät sit välistä, ne varmasti käy muille, jotka ei vaadi enempää!

25.8.2011 17:05  Sivusta Seurannut

Olisiko jollain tietoa voisiko näitä laskelmia hyödyntää seurajoukkueidenkin neuvotteluihin?

25.8.2011 17:18  Opiskelijoiden maajoukkueella kisoihin

Jos ei järvi egybtin auringossa vielä tiennyt millaisia päivärahoja ja palkkioita ja ansiomenetyskorvauksia mj,edustuksessa saa verkkareiden lisäksi niin olisi kysynyt. kai tuo nyt useamman vuoden mukana roikkumalla on tullut selväksi ja tiesi mihin on ryhtymässä.Varmasti tuolla liiton tarjoamalla sopimuksella löytyy pelaajia joita kiinnostaa.

25.8.2011 18:07  TU

Onko tämä se sama liitto joka sulki toimistonsa MM-kisojen ajaksi n. kuukaudeksi. Tätä voi sanoa asiakaspalveluksi ja maksavien asiakkaiden LUE pelaajien arvostamiseksi. Ei tuo liitto kaadu palkkiohin ja on oikein että naiset/miehet saa samaa korvausta. Egyptin reissusta. Hienosti toimi reissu valoa, vuorovaikutusta, paliksia yms. näin juuri, mutta miksi ennen kisoja maahan, jossa vatsataudin riski on varmaan suurin maailmassa.

25.8.2011 18:27  kakkosdivarin insinööri

EgyBtin joo..täs on nyt kaikkien luusereiden tilaisuus morkata Järveä ja kumppaneita kun oma peliura tyssäs kolmosdivariin. Oliskin hauska nähdä Ö-maajoukkue kisaamassa sijoista 7-8 tyhjässä hallissa. Voisi sitten päivärahaväännössä säästetyt rahat käyttää tappioiden kattamiseen.

25.8.2011 18:30  kakkosdivarin insinööri

EgyBtin joo..täs on nyt kaikkien luusereiden tilaisuus morkata Järveä ja kumppaneita kun oma peliura tyssäs kolmosdivariin. Oliskin hauska nähdä Ö-maajoukkue kisaamassa sijoista 7-8 tyhjässä hallissa. Voisi sitten päivärahaväännössä säästetyt rahat käyttää tappioiden kattamiseen.

25.8.2011 18:52  ex-liiga

No niin kaikki kateelliset. Mistä tässä on kysymys.

Kohta 1. Kaikki nämä vuodet pelaajat ovat olleet käytännössä ilman rahallisia kompensaatioita. Pieniä rahoja, jotka eivät kata edes murto-osaa menetyksistä, on saatu. Nyt haetaan parannusta asiaan. Talkoot on tehty.

Kohta 2 Kenelle nyt taistellaan? Tulevaisuuden tähdille, että ei capet ja kumppanit joutuisi tulevaisuudessa samaan kuoppaan. Ei nämä vanhat parrat itselleen ole pyytämässä, vaan ajamassa pelaajien oikeutta tulevaisuuteen. Parhaimmillaan 80% nyky majusta voi nauttia näistä "huikeista" rahoista enää yhdet kisat. 10 vuotta antaneena ja n. 12.000 vuosien aikana hävinneenä. On siinä mitalilla hintaa. Kuka lähtee Egyptiin jos maksaa 12.000?

Kommentoidaan pelaajien median hyväksikäyttämistä. Ketkä siellä mediassa kommentoi. Kinnunen ja Ahde. Pelaajat kunnioittaa neuvotteluja, eivätkä nillitä yksityiskohdista liiton miesten tapaan. Kannattaisi ottaa selvää mistä IS sai tiedon menossa olevista neuvotteluista.

25.8.2011 19:51  *vihainen naama*

Ei täällä mitään kateellisia olla. Oikeestaan uskon, että edes lajiniiloja ei haittaisi jos näitä kahden maan kisoja ei käytäisi. Jos vaihtoehtona on pulittaa liitonkassasta näitä.

Menkään muiden taskuille. Kotikisoista tuli iso potti, mutta entäs ne vuodet, kun ei ole kotikisoja? Rahat otetaan lisensseistä, pelaajasiirroista jne. Huomattavasti akuutimpia rahareikiä löytyy tonnikaupalla.

Ymmärrän hyvin MJ-pelaajien vaatimuksen, mutta laji ei ole vielä valmis moiseen.

25.8.2011 19:54  Salibandyn ystävä

Nyt tuli asiaa (ex-liiga), hyvä, näin myös minä näen asian. Ajetaan lajia huippu-urheiluksi jossa maajoukkuemiehet ovat esikuvia nuorille jotka ovat vasta hakeutumassa lajin pariin. Haetut korvaukset ovat naurettavan pieniä ja alle minipalkkojen kun otetaan vielä huomioon seurojen maksamat korvaukset PISTE

25.8.2011 20:15  Martti Meronen

Ex-liiga asialinjoilla;
varmasti me kaikki toivomme että maajoukkueessa pelaavat kaikki parhaat pelaajat edustamassa Suomea. Joidenkin heistä osalta on realiteetti ettei taloudellisesta syystä voi edustaa Suomea kun puhutaan MM-kisaprojektista. Se projekti on nimittäin 2 vuoden mittainen. Vaatii energiaa ja ajallista panosta. Osa pelaajista perheellisiä joilla pieniä lapsia ja vaimo kotona. Itse olen niin sinisilmäinen että luotan suomalaisiin maajoukkuepelaajiin seuraavassa asiassa: kukaan heistä ei halua tienata majoukkuetoiminnalla, mutta haluavat yhdessä varmistaa että kaikilla pelaajilla on siihen yhtälainen mahdollisuus. Nyt olemme viimeisen ratkaisun myötä lähestyneet tätä tilannetta. Tsemppiä Järvelle ja pojille t. ex.mj jojo

25.8.2011 20:15  ex-liiga

Salibandy on olympiakisoihin pyrkivä vahvasti kansainvälinen ja voimakkaasti kasvava laji. Aika hassua jos maaotteluita ei pelattaisi sen takia, että "rahareikiä" on liikaa. Eiköhän ne pahimmat "rahareiät" löydy Alakiventieltä toimiston pullapöydän äärestä.

Käsittämätön ajatuskin vähentää kansainvälistä toimintaa, että voidaan sisäsiittoiseti vääntää "arenacenttereissä" samoja jengejä vastaan ilman tuon taivaallista tietoa muusta maailmasta. Neuvostoliitossa se meni, mutta että tämän päivän Suomessa.

Mielipide kertoo kaiken keskustelun tasosta. "Kunhan meidän Jukan joukkue saisi kaiken jo nyt. Onhan ne jo 7 vuotiaita. Ei ne sedät mitään tarvitse"

25.8.2011 22:14  Sivusta Seurannut

Nyt toivoisin maajoukkueen tuovan oman vaatimuksen päivänvaloon. Liitto toi hyvin omansa ja monesta täällä se ollut sopiva jopa liiankin hyvä. Ei se tulevillekaan pelaajille huono lähtökohta ole, jos liitto pysyy taloudellisesti vahvana. Jos tämä kulttuuri saa vallan miten tulevaisuus turvataan?

25.8.2011 22:25  Osaajia tarvitaan

Liiton väki vaihtoon. Ei missään näin kauan, yhtä epäpäteviä ihmisiä, ole pidetty. Tämäkin asia olisi pitänyt pystyä hoitamaan kulisseissa.

25.8.2011 23:31  Osaajia tarvitaan - mitä siis odotat?

Kai sä olet itse jo laittanut työhakemuksen kun tunnut tietävän paremmin...?Vai ketä ajattelit ehdottaa?"Jotain muuta"..? Varsinaista.

26.8.2011 0:51  Repe

Mielestäni liiton tarjoama sopimus on kohtuullinen,amatööri urheilussa.mj miehistä ja naisista kai moni ei ole ammattilainen.Maailmanmestarit ovat tehnyt hienoa työtä lajin eteenpäin viemiseksi niillä ehdoilla jotka liitto on tarjonnut.Salibandystä ei vain tule ammattiurheilua vaikka lajin muutamille huipuille lyötäisiin käteen isokin kasa euroja, vaan seuroja kehittämällä.Liigassa on joka vuosi joukkueita jotka pähkäilevät kuinka saisi kauden vietyä läpi ja viimekauden tappiot tasattua.Divarissa pelataan jo jos minkälaisissa olosuhteissa pomppuparketeilla.Panostamalla olosuhteisiin ,valmentajiin, seurojen markkinointi tukiin hyötyisi vähistä varoista useampi, myös ne maajoukkue pelaajat jotka voisivat saada palkkiot pelaamisesta seuroiltaan kotimaassa.Seuroilta joiden markkina arvo olisi sen verran kiinnostava että katsomossa istuisi lähes tuhat katsojaa ottelussa ja tehtaanjohtajat painaisi kilvan yritystensä nimiä paitoihin ja verkkareiden takamukseen.Varmaan pitämällä korvaukset kohtuullisina liitto mahdollistaa monet leiritykset vuodessa maajoukkueille urheiluopistoilla.

26.8.2011 6:11  ex-liiga

Repe, yritä nyt ymmärtää. Pelaajat eivät halua "ammattilais-statusta" kovilla palkkiolla, vaan ainoastaan paremman avustuksen siihen, että kotona on leipää ja vuokrat on maksettu kun kisoista kotiin menevät. Kyseessä on SIVIILITYÖN ANSIOIDEN KOMPENSAATIOSTA ELI NORMAALISTA ELÄMÄSTÄ. Luuleko joku, että järvet ja kumppanit menee Prismaan ja sanoo "mun ei tarvi maksaa. Mä olen Maailmanmestari". Ei. Se leipä on yhtä kallis, niin minulle kuin sinulle ja hei, Maailmanmestarillekin.

Älkää nyt sekoittako lajn olosuhteiden kehitystä ja yksittäisten ihmisten taloudellisia uhrauksia toisiinsa. Maksatko sinä Repe tuon 1500e kaudessa omistasi liitolle, että pomppuparketeista päästään. Et. Miksi Maajoukkuepelaajien pitäisi se tehdä?

26.8.2011 7:23  Sivusta Seurannut

Millainen korotus tähän liiton ehdotukseen sitten tulisi saada, jotta se kelpaisi arvostelijoille vai vähentää maajoukkueen leiripäiviä?

26.8.2011 8:55  Repe

Eihän tuohon jää sitten muuta vaihtoehtoa kun unohtaa amatöörilajin harjoittaminen ammattimaisesti vaan harjoittaa sitä amatöörimäisesti.Jos ei rahaa ole ei sitä oli ei voi elää kuin greikassa.200 000-300 000 e voitot on jostain kisoista on nopeasti hassattu viikonlopun mj leireillä.
80- ja 90- lukujen taitteessa jääkiekon liiga pelaajat olivat vielä työssä käyvää väkeä palomiehiä ja poliiseita ym. ja heistä valittiin maajoukkueen runko. Hyvin meni ilman isompia korvauksia.Tilanne hyvin saman kaltainen kuin salibandyssä tänäpäivänä, treenimäärät hurjia amatööriurheilussa.Ainut ero oikeastaan että laji kiinnosti yleisöä.
Tietysti voihan palkkioita korottaakin vaikka kaksinkertaistaa ja vähentää leiripäivät puolella ja nämä vähennetyt leiripäivät äijät treenaisivat kuitenkin seurajoukkueidensa kanssa ilman korvausta.Ja hei ex-liiga noi jätkät ei harrastuksestaan ole maksanut kymmeneen vuoteen vaan joukkue on hoitanut lisenssit,mailat,kengät,ym sälän.Kun sitten salibandystä siirtyy golffiin Nykyn oppiin kun paikat ei enää kestä ja makselee itse korttinsa jaa kierrokset ja välineet, kuinkahan silloin herrat tulevat toimeen.

26.8.2011 11:57  Ansiomenetykset niille, joille se kuuluu.

"Kisavuonna 2012 liitto maksaa kaikille pelaajille leirityksistä ja tapahtumista - on sitten töissä tai ei - 60 euroa palkkiota ja päivärahat." Miksi? Maksaisi niille ansiomenetyksistä täydet, jotka menettävät ansioitaan ja opiskelijoille + työttömille vain päivärahan.

26.8.2011 12:36  sata vuotta sitten mukana

Repe sä oot niiiiiiiin pihalla.
Vaikka välineet sun muut on tulleet jengeiltä ja yhteistyökumppaneilta ja saa sieltä jotain pientä korvaustakin, niin käytännössä monen liigapelaajan ja varsinkin maajoukkuepelaajan suurin kustannus tulee siitä, kun lajin vuoksi opiskelut venyvät ja venyvät.
Tai kun valmistutaankin, niin ollaan puolipäiväisesti jossain joustavassa duunissa minkä joku seuran taustahenkilöistä tai sponsoreista on järjestänyt.
Tai vaikka kokopäiväisestikin, harvoin niistä esim. insinöörit tms. koulutustaan vastaavaa palkkaa saa...

Niin, ne kyllä ovat valintoja. Valintoja rakkaudesta lajiin.
Voisihan sitä keskittyä opiskeluun ja höntsätä alasarjoja. Unohtaa liigat ja maajoukkueet.

Vertaapa esim. junnumaajoukkueitten nimilistoja joidenkin vuosien takaa niihin jotka liigassa tai miesten maajengissä pelaa, niin iso kato on käynyt.

Niihin alasarjoihin.

Koska se opiskelu on ollut niille henkilöillle tärkeämpi prioriteetti kuin saba.

Niin isoa rahaa ei liitolta tietysti löydy että tuon asian korvaisi. Eikä sitä kukaan odotakaan.

Mutta, mutta...
Minusta on varsin kohtuullista että liiton edustustehtävissä oleva mj-pelaaja saa korvausta sen verran, että voi käydä leirin tai kisojen jälkeen vielä siellä ruokakaupassa, on rahaa lastenruokiin ja vaippohin tms.

Sanoisin jopa, että kotijoukoille pitää kisoista ja leireiltä olla tuomisiakin, sen verran lajin ehdoilla perheissä eletään ja perheiden jaksaminen ja koossa pysyminen on kaikkien etu.

Se kun vaan on niin, että nämä pelaajat akselilla 25-v - 35-v tosiaan alkavat olla perheellistä väkeä.
Joku voi olla myös eronnut, jolloin elatusmaksutkin painavat.

Parikymppisen sinkun on varmasti vaikea ymmärtää mitä kaikkea tämä tarkoittaa.

Mutta sitten kolmikymppisenä homma rupeaa avautumaan...

Niin, itse lopetin aikanaan pelihommat kun työelämä vei mennessään ja ensimmäinen lapsikin vaati osansa.

Ei se kaduttanut ole, mutta luulenpa, että jos se olisi ollut taloudellisesti mahdollista, olisi minulla ollut vielä ne parhaat vuodet edessä.
Se kun joukkuelajin urheilija on parhaimmillaan siinä kolmekymppisenä, jopa vähän ylikin.

26.8.2011 17:56  ex-liiga

Sä taidat Repe olla vähän tyhmä. Säkö et oikeasti tajunnut että toi maksu tulee siitä erotuksesta mikä jää kun otetaan palkatonta vapaata töistä ja saadaan pieni mitätön kompensaatio liitolta.

Kaikki puhuu aina siitä että liigapelaaja ei maksa pelaamisesta tai saa jopa rahaa siitä. Ei pidä paikkaansa. Vaikka pelaajat eivät maksa pankkisiirrolla seuran tilille, niin maksu tapahtuu, kuten jo mainittu, osa-aika töillä ja pidentyneillä opiskeluilla salibandyn takia. Kunnianhimosta omien rajojen saavuttamiseksi ja niin, rakkaudesta lajiin. Toiset hoitaa opiskelut alta, menee kokopäivä työhön tienaamaan ja jännittää katsomossa voitetaanko. Toiset tinkii monista hauskoista asioista (polttarit, varpajaiset, synttärit, valmistujaiset, tupaantuliaiset jne.) harrastuksen takia ja pelaa siellä kentällä ja tekee jotain mistä voi olla ylpeä myöhempinä vuosina. Kuis Repe sulla? Kumpaan ryhmään sä kuulut?

26.8.2011 22:53  peenoo

Kyllä ahneus on iskenyt pahemman kerran maajoukkueeseen..pitäs ymmärtää lajin mittasuhteet ja rahat jotka siinä liikkuu..liitto joutuu tekemään kaikkensa äärirajoilla tekohengittääkseen lajia, jonka kohokohta väsynyt suomi-ruotsi asetelma muiden lajien rinnalla.

26.8.2011 23:06  Teuva

Kinnunen mene nukkumaan niin jaksat maanantaina mennä töihin tekemään yhtään mitään.

26.8.2011 23:23  jostainhan se raha pitää kaivaa

Kaikki harrastaminen maksaa ja eihän siellä liigapeleissä katsomossa ole kuin muutama junnu,äiti ja tyttöystävä ja joku ex-liiga pelaaja. Jos pasilaan sarjapeliin jossa on kymmenkunta maailmanmestaria ja parikymmentä suomenmestaria kentällä saapuu 100 katsojaa niin huh huh. Tuote kuntoon ja sen jälkeen katsotaan kannattaako siitä esiintyjille maksaa.

26.8.2011 23:28  Teuva

Älä nyt Kinnunen hämmennä noilla liigan katsojamäärä jutuilla. Ei liity maajoukkueeseen mitenkään. Tee jotain ja laita se tuote kuntoon.

26.8.2011 23:47  money money

Ex-liiga liiton tarkoitus on kehittää lajia. Kohdentaa varoja niihin toimintoihin jotka se katsoo parhaiten vievän asioita eteenpäin. Mj.pelaajille on tarjottu tälläinen sopimus,pelaa sitten kuka pelaa. Olosuhteissa on kehitettävää paljon niin liigassa kuin divarissa. Tuomari toimintaan olisi panostettava jotta laji kehityisi seuroja pitäisi tukea jotta niillä olisi mahdollista palkata joku täysipäiväisesti toimintaa johtamaan ja varoja haalimaan. Miesten naisten junioreiden maajoukkueita pitää leirittää. Mutta jotain tämä maksaa. Lisenssimaksut kohoavat ja seurat nostavat jäsen maksuja,salibandy ei enää ole se mukavan edullinen harrastus perheen pienemmillekään.

26.8.2011 23:47  money money

Ex-liiga liiton tarkoitus on kehittää lajia. Kohdentaa varoja niihin toimintoihin jotka se katsoo parhaiten vievän asioita eteenpäin. Mj.pelaajille on tarjottu tälläinen sopimus,pelaa sitten kuka pelaa. Olosuhteissa on kehitettävää paljon niin liigassa kuin divarissa. Tuomari toimintaan olisi panostettava jotta laji kehityisi seuroja pitäisi tukea jotta niillä olisi mahdollista palkata joku täysipäiväisesti toimintaa johtamaan ja varoja haalimaan. Miesten naisten junioreiden maajoukkueita pitää leirittää. Mutta jotain tämä maksaa. Lisenssimaksut kohoavat ja seurat nostavat jäsen maksuja,salibandy ei enää ole se mukavan edullinen harrastus perheen pienemmillekään.

27.8.2011 0:31  irmeli

SSBL:n toiminnasta paistaa liikaa läpi yleinen ammattitaidottomuus. Liikaa suojatyöpaikkoja. Sieltähän sitä rahaa saadaan oikeisiin kanaviin - enkä tarkoita nyt pelkästään maajoukkuepelaajia.

27.8.2011 11:21  kkmio

ei anneta periksi eikä siis nosteta noita palkkioita... jos ei nin sitten d1varijätkiä kehiin. saattaisi laji saada ainakin näkyvyyttäkin...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini