Kenestä liigan tähdeksi?

Share |

Torstai 5.9.2013 - Julius Pelso


Persoonat. Niitä ei lajissamme ole liiemmälti näkynyt. Ei tulikivenkatkuisia pelaajia taklailemassa, väittelemässä, vitsailemassa yleisölle jne...Viimeisin muisto kenties tappelunpoikanen Salutskij - Palmroth. Nousi otsikoihin pikaisesti. Kyllä, tappelut eivät ole se persoonallisuuden pointti, mutta henkilöt elivät peliin täysillä ja hieman kiehui yli.

Miksi näin? Uskon Tähkän, " Huulen ", Tedyn ja kumppaneiden tuoneen aikanaan väkeä katsomoon runsaasti. Oli Mehtimäki täynnä finaaleissa, oli aurorassa ovet säpissä Tähkän edustaessa porvoolaisia ja oli Pasilan paikallispeleissä tupa täynnä. Mitä on tapahtunut?

Nykyiset pelaajat eivät jostain syystä heittäydy yleisölle ja halua erottua massasta. Viimeisin lellikki mediassa meillä on ollut Tero Tiitu, jota ei voi kyllä persoonallisuudesta syyttää. Miellyttävä henkilö toki muuten - ei persoona.

Tuskin kukaan kieltää pelaajia, mutta onko se vain " noloa " heittää itsensä pelille ja yleisölle? Siltä tuntuu. Nykyisistä pelaajista on vaikea löytää massasta erottuvia pelaajia. Mika Savolainen on sieltä kärkipäästä, mutta ei kovin värikäs hänkään. Enimmäkseen kovuuden vuoksi tunnetaan. Tuukka Kiviranta pystyisi myös niin paljon parempaan..

Itse näkisin mielelläni vaikkapa Erik Härkösen juoksevan maalin merkiksi yleisön sekaan ja haukkaavan vaikkapa nätin tytön hodarista palasen ja ottavan yleisön. Mikael Lax olisi mitoiltaan näyttävä kaveri tekemään tyylikkäitä Bolt-tyyppisiä tuuletuksia..

Kuinka hauskaa oli yleisöllä kun Vellu Koivunen heitteli tarinaa pelin ohessa. Erotuomareista osa oli myös hyvällä jutulla mukana peleissä pilke silmäkulmassa. Nyt vastaavia hetkiä ei tahdo hakemallakaan löytää.

Vanha maalitykki painottaa twitterin ja " somen " voimaan. Varmaan osaksi näin, mutta kyllä halliin saadaan lisää väkeä omalla "mutulla" persoonilla, viihdyttävällä tapahtumalla ja hyvin soljuvalla paketilla. Tuskin HJK-Honka-peliä täytettiin twitterissä tai HIFK-Jokerit-peleihin Harkimo laittaa väen päivittämään twitteriä. Tuskin Passo Peltola on rakentanut yleisöryntäystä twiittien varaan?

Tässä mietittävää seuroille. Rohkaistaanko pelaajia heittäytymään peliin? Olemaan persoonia ja hauskuuttamaan yleisöä. Apinan tuntee kaikki, mutta apina ei tunne ketään. Mitä sitten? Apinaa tullaan katsomaan!

Teksti: Julius Pelso

Avainsanat: salibandy


Kommentit

5.9.2013 23:45  Kari Jinnunen

Mielenkiintoinen kirjoitus Julius Pelso -nimiseltä toimittajalta. Miten saisin häneen yhteyden? Haluaisin kutsua Juliuksen katsomaan seurani ottelua ja keskustella samalla persoonista.

7.9.2013 4:42  Piiton loika

Julius Pelsoon saat yhteyden laittamalla infot seurasi ottelusta yms. vaikkapa juttuvinkki-osion kautta.

7.9.2013 10:43  Mölli

Kyllähän persoonia tästä lajista löytyy edelleen. Toki varmasti erilaisia kuin ennen. Oli Tähkää, Sandelin veljeksiä, Passo Peltolaa jne. Toki osa vielä taustoille mukana ja muutenkin lajin piirissä.

Kyllä mielestäni esim. Mikke Järvi on omalla pelityylillään persoona. Saa vastustajan pelaajat ja kannattajat lähes raivon partalle omalla ronskilla pelityylillään, mutta myös osaa ottaa muut huomioon ja on monen nuoren idoli lajissa.

7.9.2013 22:54  Osku

Tällaisia "uutis-blogi" -risteytyksiä tarvitaan tähän lajiin. Vanhan ajan tulosuutiset on niin 90-lukua. Ei niitä näiltä sivuilta haeta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini