Yle luo hyvän mahdollisuuden salibandylle

Share |

Torstai 3.10.2013 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: Salibandyliiga


Eilen Yle ilmoitti, että he näyttävät jatkossa laajemmalti suomalaista palloilua. Lajien joukossa on myös salibandy, josta tullaan lähettämään muun muassa Salibandyliigaa sekä naisten MM-kisoja ja meneillään olevaa Champions Cup'ia. Salibandyliiton tiedotuspäällikkö Juhani Henriksson on mielissään uudesta TV-sopimuksesta.juhani_henriksson.jpg

- Se on ihan loistava sopimus ja uutinen meille. Sitä on tietysti pidemmän aikaa pohjustettu, että saataisiin iso näkyvyys ja mahdollisimman laaja yleisö. Tavoitteena on ollut saada huudettua salibandyn ilosanomaa mahdollisimman isolle joukolle ja nyt se on mahdollista, iloitsi Henriksson.

TV-sopimuksen vaihtuminen Yleen antaa salibandylle isomman mahdollisuuden näkyä suurelle joukolle, kuin maksullisella puolella ollessaan. Nyt ottelut on kaikkien saatavilla ja nähtävissä. Se antaa myös tilaisuuden tutustua lajiin niillekin, jotka eivät sitä vielä seuraa. Yle antaa ratkaisullaan mahdollisuuden useammalle lajille näkyä valtakunnan verkossa.

- Se oli mun mielestä hieno ratkaisu Yleltä muutenkin, jos nyt mietitään nykyisessä viestinnän ja televisioinnin maailmassa. Musta justiin Ylen tehtävä ja tarpeellisuus on nimenomaan se, että me saadaan se kotimaisuus tuotua esiin. Me saadaan nyt kokonaisuudessaan kotimaiset sarjat ja palloilut isompaan foorumiin rakennetamaan lajikulttuuria, Henriksson miettii.amu_ja_ylen_kamera.jpg

Uusi kokonaisuus antaa salibandylle sekä muulle palloilulle isomman mahdollisuuden vietyä lajikulttuuria eteenpäin. Tiedotuspäällikkö näkeekin, että tuo antaa omalla tavallaan myös mahdollisuuden pelaajien tunnetuksi tuomiseen.

- Saadaan tavallaan tehtyä pelaajista tähtiä ja luotua sellainen maailma katsojalle mahdollisimman isolla joukolla, niin se on musta todella kova juttu ja salibandylle erityisesti, kun meillä lajikulttuuri on aika nuori ja sellainen tietynlainen tähtikarisma yksilötasolla niin kuin puuttuu, mietiskeli tiedotuspäällikkö.

Alkiota ei voita kukaan

Hän antoi täyden tunnustuksen salibandylähetyksistä Nelonen Pro:lle, eikä halua ruveta kritisoimaan heidän tasoaan. Kuvan ja tekemisen laadun suhteen muutosta tuskin tulee uuden sopimuksen myötä, mutta Henriksson näkee uuden sopimuksen tavoittavan kuitenkin laajemman yleisön.tata_ei_enaa_nahda_salibandyssa.jpg

- Jos me oltiin silloin valikoituneen harrastajajoukon saatavilla, niin nyt me ollaan jokaisen koululaisen, varusmiehen, harrastajan ja sellaisen ihmisen, joka ei ole edes tajunnut vielä miten hieno juttu salibandy on, saatavilla niin nyt me ollaan ison joukon juttu, miettii Henriksson.

Pitkään salibandyn televisoinnin keulahahmona oli suuri salibandymies ja verbaalinen kuningas Jani Alkio. Hän selosti salibandya jo vanhan Urheilukanavan aikoihin ja kanavan vaihdettua nimensä Nelonen Proksi, mies jatkoi selostuksia. Kuinka Yle pystyy sitten vastaamaan Alkion puuttumiseen?

- Selväähän on se, että kukaan ei pysty korvaamaan Jani Alkiota, Henriksson tietää ja jatkaa. - Ylellä on ainakin täällä Champions Cup'issa todella hyvä jengi mukana. Todella kovan luokan ammattilaisia ovat.

Champions Cup'issa voi jo ihailla Ylen tuotantoa ja ensimmäinen Salibandyliigan lähetys tullaan näkemään sunnuntaina 13. lokakuuta. Syksyn aikana on luvassa neljä ottelua ja sen lisäksi otteluita naisten MM-kisoista. Lähetykset jatkuvat sitten kevätpuolella.

Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, Sekalaista


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini