Naisille murskatappio MM-avauksessa!

Share |

Lauantai 7.12.2013


Ruotsi - Suomi 8-2 (0-0, 5-0, 3-2)

Ruotsi ei jättänyt mitään jossiteltavaa kisojen avauspelissään Suomea vastaan. Karo Kuussaari kertoikin ennen peliä jippojen pysyvän piilossa - toivottavasti niitä on. Suomen peliä voi kuvailla hätäileväksi ja pelokkaaksi.

Fyysinen ja rento Ruotsi voitti järjestään kaksinkamppailut, ja paikoitellen leikitteli suomittarien kanssa. Avauserä oli vielä maaliton, lähinnä Jonna Mäkelän huippupelastuksien vuoksi. Elina Kujala oli lähimpänä maalintekoa, mutta laukaus osui tolpaan.Ruotsilla oli usea huippupaikka erässä. Torjunnat 3-9 kertovat pelin hallinnasta myös selkeästi.

naiset_ruotsi_-_suomi.jpg

Toisessa erässä Ruotsi rupesi osumaan, ja karkasi omille teilleen. Sandra Mattson oli ruotsalaisista huippukunnossa ja alati vaarallinen pallollisena. Kymmenessä minuutissa Ruotsi takoi viisi maalia paketoiden samalla pelin. Suomi oli erässä täysin jaloissa.

Päätöserän alkuun osui Suomen paras jakso. Elina Kujala ja Katri Luomaniemi maalasivat heti erän alkuun luoden pienen kipinän kirille. Anna Jakobsson tukahdutti orastavan kirin kuitenkin alkuunsa ja siihen loppui Suomen pyristely, Ruotsi viimeisteli vielä kahdesti sinetöiden loppunumeroiksi 8-2.

karo_3.jpg

Suomen päävalmentaja Karo Kuussaari näki joukkueensa pystyneen noudattamaan omaa pelisuunnitelmaansa kunnolla vain avauserän.
- Siinä maalipaikat olivat suhteellisen tasan, mutta jollet käytä tuollaista vastustajaa vastaan omia paikkoja niin vaikeaa tulee. Sitten alkoi tulla karmeita virheitä. Esimerkiksi kolmoskenttämme kävi kahdesti yrittämässä hyökkäyspään vaparia ja sukelsi kummastakin ohi pallon niin että vastustaja pääsi ylivoimahyökkäykseen. Tuli maaleja, joita tuon tasoiselle vastustajalle ei saa antaa. Saatuaan pelihuumorin päälle vastustaja prässäsi meidät kovalla karvilla päätyyn ja alettiin päästää vastustajaa iholle, kääntää selkää ja siirtää palloa rystylle.
Kuussaari katsoi kuitenkin jo eteenpäin.
- Nyt nähtiin, mitä he tekevät, ja Ruotsin pelissä oli selvää muutosta entiseen. Tänään nähtiin, missä rima on, ja Ruotsi on kyllä nostanut sen korkealle. Meidän pitää pystyä pelaamaan koko 60 minuuttia vähintään sillä tasolla, jolla tänään pysyttiin ensimmäinen erä ( salibandyliiga ).

Kuvat: Per Wiklund SBliiga Topi Naskali

Avainsanat: ulkomaat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini