Kujalat vei Suomen finaaliin

Share |

Lauantai 14.12.2013 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: IFF


Suomen naiset selvittivät tänään tiensä finaaliin, kun se kaatoi Sveitsin MM-välierässä Tshekin Ostravassa. Suomi voitti ottelun lukemin 6-2. Ottelu ratkesi toisessa erässä, jonka aikana Suomi teki peräti viisi maalia ja voitti erän 5-0.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo ensimmäisessä erässä, kun sveitsiläisten Silvana Nötzli vei käkikellomaan johtoon. Maalipaikkoja suomalaisilla oli, mutta suurin osa vedoista meni joko ohitse tai kilahti tolppaan.

Toisen erän alussa Karoliina Kujala onnistui tasoittamaan pelin. Kujala taisteli irtopallosta paikan ja iski pelivälineen verkkoon. Maalihanat aukesi totaalisesti, kun erää oli viitisen minuuttia jäljellä. Ensin Katri Luomaniemi vei Suomen naiset vapaalyönnistä johtoon ja seuraavasta hyökkäyksestä Nina Rantala iski naiset jo kahden maalin karkumatkalle. 48 sekuntia Luomaniemen tekemästä 2-1-maalista, vei Elina Kujala valkopaidat jo ratkaisevan tuntuisesti 4-1 johtoon. Erän loppuun Elina Kujala pisti vielä illan toisen maalinsa ja johtonumerot olivat jo 5-1.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä kaksi maalia, kun Sveitsi kavensi lukemiksi 5-2, kun viisi minuuttia viimeistä erää oli pelattu. Loppunumerot 6-2 viimeisteli Karoliina Kujala tyhjään maaliin. Ilta oli Kujaloiden. Tyytyväisyyttä huokui myös joukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari.

- Täytyy sanoa, että ainakin oman näkemyksemme mukaan vietiin kaveria tänään taktisesti 100-0, analysoi Kuussaari.

Ennakkoon oli tehty töitä, jonka takia valmennus tiesi millainen vastus on tulossa. Taululle oli kuviot piirretty valmiiksi ja joukkue luotti omaan tekemiseensä.

- Moni on varmasti ulkoapäin katsellut että hommamme ei ole paketissa, mutta kaikki on tähdätty viimeisiin kahteen peliin. Tänään joukkue osoitti varsinkin kaksi erää miten hyviä ollaan pallon kanssa. Saatiin kaikki kentälle, ja joukkue toteutti laadittua pelisuunnitelmaa täydellisesti, Kuussaari kertoi.

Suomi kohtaa huomenna odotetusti Ruotsin, joka murjoi emäntäjoukkue Tshekin lukemin 9-2. Vastus tulee olemaan kova ja täydellistä suoritusta tarvitaan, jotta kultaiset mitalit roikkuvat joukkueen kaulassa huomenna.

Avainsanat: Naisten maajoukkue


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini