Naisten maajoukkuetoimintaa vaivaa resurssipula

Share |

Keskiviikko 18.12.2013 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: IFF


Suomen naisten maajoukkue palasi kotiin maanantaina Tshekeistä, jossa pelattiin naisten MM-kisat. Suomi oli totuttuun tapaan kisoissa hopealle, Ruotsin napatessa mestaruuden lukemin 5-1. Tuloksessa näkyi selvästi se, kuinka joukkueiden valmistautuminen itse kisoihin on sujunut. Taitavia pelaajia löytyy molemmista joukkueista, ongelmat ovat muualla.resurssit_vaivaa_maajoukkuetta.jpg

Suomen joukkueen päävalmentajana toiminut Karo Kuussaari näkee selvästi, missä se syy menestymiseen on ja siitä hän myös kertoi Areenan Äänen haastattelussa keskiviikkona. Kuussaari näkee syyn olevan hyvin pitkälle resursseissa ja leirityksissä. Hän uskoo, että kahden vuoden päästä Tampereen kisoista on mahdollista saada hyvä tulos, mutta se ei käy sormia napsauttamalla.

- Kysymys on paljon siitä, että kuinka paljon liitto on valmis satsaamaan kotikisoihin ja tukea naisten maajoukkuetta. Se on selvä asia, että vaikka olisi kuinka taitavia pelaajia mutta jos ei anneta riittävästi leirityksiä ja sitä yhteistä aikaa tehdä sitä maajoukkuetta, niin silloin on myös menestyminen kisoissa aika vaikeata, täräyttää Kuussaari.

Jatkosta ei vielä päätetty

Vaikka Ruotsi on hyvin paljon Suomea ja muita maita edellä, niin hän pitää mahdollisena sen, että Suomi voisi parhaimmillaan taistella maailmanmestaruudesta. Yksin joukkue ja valmennus ei siihen asiaan kuitenkaan pysty, vaan apua tarvitaan myös muualta.karo_kuussaari_mjluotsi.jpg

- Jos liitolta tulee resursseja, että on mahdollisuus leiriytyä kunnolla ja mennä kohti kisoja täysipainoisella valmistautumisella, niin silloin on mahdollisuus tavoitella maailmanmestaruutta, tietää päävalmentaja.

Edellisiin kisoihin valmistautumisesta maajoukkueelta putosi leiripäiviä rutkasti. Leirejä maajoukkueella oli yli puolet vähemmän kuin kaksi vuotta sitten. Vaikeuksiahan leirien vähyys tottakai joukkueelle tuo ja se näkyi varsinkin alkusarjan otteluissa.

- Leirit kun putosi seitsemästä kolmeen, joka tarkoittaa 16 leiripäivää, niin onhan se selvää että ei päästy samoista asetelmista kisoihin valmistautumaan, valotti Kuussaari.kaikki_tehtiin_mita_voitiin.jpg

Kuussaarella on optio jatkosta naisten maajoukkueen peräsimessä ja miestä kotikisat kiinnostaakin, mutta muutoksia myös päävalmentaja huutaa maajoukkueen toimintaan. Samanlaisella sapluunalla ei menestystä voi jatkossakaan odottaa.

- Se on selvä asia, että muutoksia pitää tulla. Olen aika paljon taistellut naisten maajoukkueen ja naissalibandyn puolesta, että niitä resursseja saadaan. On selvää, että jonkinlainen muutos niiden resurssien, leiritysten ja muiden asioiden suhteen on tultava, että tässä ylipäätään kukaan on halukas viemään maajoukkuetoimintaa eteenpäin, Kuussaari vaatii.

Avainsanat: Naisten maajoukkue


Kommentit

6.11.2015 11:33  Jeppe

Resursseja voisi kerätä muun muassa valokuumalla naisten maajoukkueesta kalenteri. Löytyy varmasti kiinnostusta! ;)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini