Suomi rökitti ennätyslukemin Ukrainan

Share |

Perjantai 31.1.2014 klo 22:08 - Teksti: Joni Hildén Kuva: IFF


Suomi kohtasi tänään Puolan Lochowissa pelatussa MM-karsintaottelussa Ukrainan. Etukäteenkin ajateltuna Suomi oli ennakkosuosikki, mutta lopputulos oli jotain aivan käsittämätöntä. Ukrainasta ei ollut pienintäkään vastusta suomalaisille. Pelin jälkeen taululla komeili ennätyslukemat 38-0.suomi_teki_taas_maalin_ukraina_kaatui_tylysti.jpg

Suomen pelaajista tehokkain oli tänään Jani Kukkola, joka teki ottelussa yhden ottelun piste-ennätyksen maaotteluissa. Ennen tätä iltaa ennätystä piti nimissään Esa Jussila, joka iski vuoden 2006 MM-kisoissa Italiaa vastaan tehot 3+7=10. Kukkolan tehot olivat neljä maalia ja 11 syöttöä.

Lauri Kapanen ja Perttu Puska iskivät molemmat kuusi maalia mieheen, joka sivuaa Lassi Vänttisen ja Sami Kosken yhden ottelun maaliennätystä. Viisi maalia ottelussa iski Jami Manninen ja neljän maalin miehiä Kukkolan lisäksi oli Sami Johansson.

Ukraina pelaa ensimmäisiä otteluitaan kansainvälisellä tasolla. Ennen Suomea ukrainalaiset hävisivät ottelunsa Ranskalle lukemin 4-6 ja Venäjälle numeroin 2-16. Ukraina kohtaa turnauksessa vielä Puolan ja Espanjan. Voitto Ukrainasta takasi Suomelle jo MM-kisapaikan, vaikka otteluita on vielä kaksi pelaamatta.

Avainsanat: Miesten maajoukkue


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini