SB-Pro tyrmäsi Classicin - Joko mestaruus ratkesi?

Share |

Perjantai 11.4.2014 klo 0:50 - Teksti: Joni Hildén


Tikkurilassa nähtiin torstai-iltana naisten Salibandyliigan loppuotteluissa mielenkiintoinen kohtaaminen SB-Pron ja Classicin välillä. Tikkurilaan saapunut yli 600 hengen yleisö ei osannut odottaa sellaista näytöstä, jonka kotijoukkue heille tarjosi. Kahden erän jälkeen peli oli jo käytännössä ratkennut. Ottelu päättyi 10-6.

Ottelu sai shokkialun, kun päätyyn mennyt pallo pomppasi suoraan maalin eteen, josta Classicin maalivahdin polven kautta liukui maaliin. Aikaa ehti kulua vain 19 sekuntia. Normaalisti maali olisi merkitty sääntöjen mukaan omaksi maaliksi, mutta finaalien kunniaksi tilastoihin maali merkittiin Karoliina Kujalan nimiin.

Toistakaan osumaa ei kovinkaan pitkään tarvinnut odotella, kun Kujalan siskoksista Elinan vuoro oli laittaa pallo verkon perukoille. Classic ei vielä kuitenkaan vaiennut koomaan, vaan iski kavennuksen Hanna Sipiläisen toimesta. Maali oli samaa linjaa kuin illan ensimmäinenkin, nimittäin hieman yllättävä. Veto lähti suhteellisen kaukaa ja meni kainalon kautta nurmijärveläisten maaliin.

Vain yksi joukkue toisessa erässä

Toiseen erään lähdettiin SB-Pron ylivoimalla ja heidän johtaessa 4-1.  Ottelu ei ollut vielä ratkennut ja odotus oli, että Classic tulisi kovaa päälle. Erä alkoi tamperelaisten alivoimalla ja Pro ei säästellyt, vaan 43 sekunnin pelin jälkeen Classicin verkoissa helähti jälleen. Nyt asialla My Kippilä, illan toisella osumallaan. Maalin jälkeen hallissa kuului naksahdus ja vaaleanpunaiseen asuun pukeutuneen joukkueen päät painuivat alas.

- Tänään ei kukaan onnistunut missään, pelaajat ja valmentajat olivat kuutamolla, niin ei tämän parempaa voida saada aikaiseksi. Sunnuntaina jos pari maalia saataisiin tehtyä, mutta eiköhän nämä pelit ala olemaan taputeltu, totesi Classicin valmentaja Irina Peltola pelin jälkeen.

Toisen erän nähneet katsojat voivat yhtyä Peltolan kommenttiin surutta, sillä niin huono joukkue Classic tänään kentällä oli. Kun toisella oli epäonnen päivä, niin toisella onnistui kaikki. Kun Ina Leminen vetäisee helpohkon näköisesti laidasta noustuaan pallon maaliin, voitiin SB-Pron vaihtopenkillä ruveta miettimään jo seuraavaa koitosta. Peli näytti ratkenneen ja kun tauolle mentiin käsittämättömässä 9-1-tilanteessa, lähti osa yleisöstä jo kotiin.

Jäähyt ja peruuttelu olivat tulla kalliiksi

Ottelun piti olla selvää kun kolmanteen erään lähdettiin. Irina Peltola pelasi taktista peliä ja otti maalivahdin pois heti erän alusta lähtien. Seitsemän minuuttia Classic ehti pelata ilman maalivahtia, kunnes toisessa päässä helähti ja numerot hieman kaunistuivat. Hätää ei vielä tässä vaiheessa nurmijärveläiset tuntenut, mutta kun seuraava osuma tuli jo 38 sekunnin päästä, ruvettiin mustapaitaisten leirissä hätääntymään.

Pelko kasvaa SB-Pron keskuudessa, kun Ina Leminen saa hieman helpon tuntuisen jäähyn toistuvasta väärästä pelitavasta erän puolivälissä ja Eliisa Alanko täräyttää tamperelaisten neljännen osuman, on hätä jo suuri. Hetkeä myöhemmin eletään ratkaisevia hetkiä, kun tuomarin käsi on jälleen pystyssä. SB-Pro vaihtaa, mutta kentälle ei vielä mennytkään kukaan, sitten Karoliina Kujala herää ja menee kentälle pallon ollessa vaihtoaition edessä. Tuomarin ratkaisu tilanteessa on väärä vaihto. Tilanne oli vähintäänkin arvelluttava.

- Tilanne jäi itseltäni huomaamatta, joten en voi sitä oikein kommentoida, kommentoi tilannetta otteluvalvojana toiminut Marjo Alanko Salibandyareenalle pelin jälkeen.

Jäähystä olisi saattanut tulla iso, sillä Classicin sveitsiläisvahvistus Mirca Anderegg pussitti pelivälineen tamperelaisten viidennen maalin merkiksi. Ratkaisu nähtiin 33 sekuntia myöhemmin, kun My Kippilä iski illan kolmannen osumansa. Jäähyn lisäksi huomioitavaa oli se, että SB-Pro ei onnistunut rauhoittamaan peliään millään tavalla. Kolmas erä oli täysin Classicin heiniä.

- Kyllä me varmaan vähän passivoiduttiin. Uskoisin, että puolin ja toisin henkisestikin intensiteetti laski. Ne lähti kaunistelemaan numeroita ja ehkä päästä mukaan peliin. Tästä täytyy ottaa opikseen, analysoi SB-Pron valmennusryhmään kuuluva Nino Kinnunen.

Ottelut jatkuvat seuraavan kerran sunnuntaina Tampereella, jolloin sarja on katkolla SB-Prolle. Kotitaika on tähän asti pitänyt, joten olisiko Classicin aika napata voitto ja siirtää ratkaisua viikolla. Tamperelaisten puheita kuunnellessa, tähän ei kuitenkaan heillä uskoa ole.

Erikoista:

Kun eletään kevään ratkaisuhetkiä, niin jonkun pitää pettää aina ja tälläkin kertaa pettävänä osapuolena on tulospalvelu, joka on ollut jo useita tunteja kaatuneena, jälleen kerran.

Avainsanat: Naisten Salibandyliiga


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini