Jonin kolumni: Tekosyyn hakua vai todellinen ongelma?

Share |

Torstai 5.11.2015 - Teksti: Joni Hildén kuvat: Salibandyliiga


Suomen maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen avasi sanaisen arkkunsa torstaina ilmestyneessä Urheilusanomissa. Hän arvostelee artikkelissa Salibandyliigan tiukentunutta tuomarilinjaa ja on sitä mieltä, että se saattaa vaikuttaa kamppailupelaamiseen kansainvälisissä otteluissa.Petri_Kettunen_vaatii_loysempaa_linjaa_salibandyliiga.jpg

Heti ensimmäisenä mieleeni juolahti se, että hakeeko päävalmentaja jo nyt tekosyytä sille, miksi tällä kertaa hävittiin Ruotsille. Suomi kohtaa Euro Floorball Tourilla Ruotsin sunnuntaina. Kaksi edellistä ottelua tänä syksynä on päättynyt sinikeltaisten voittoon.

On tietysti totta, että Ruotsissa pelataan kovempaa kuin Suomessa ja linja on sallivampi. Miten se sitten näkyy kansainvälisissä peleissä, on ajan kysymys. Toisaalta taas pyyntö tiukempaan linjaan tuli seuroilta eikä tuomareilta. Mikäli tätä pyyntöä ei olisi tullut, pelit vihellettäisiin edelleen sallivammalla linjalla.

Säännöt edelleen samat

Fakta on myös se, että Suomessa on ennen menty isojen jäähyjen suhteen hyvin kirjavalla skaalalla ja kortteja on säästelty jopa ihan liikaakin. Nyt tuomarit ovat uskaltaneet niitä kortteja selkeistä tilanteista antaa, joka on omasta mielestäni huomattavasti parempi juttu.Tama_ei_ole_KV-peleissakaan_sallittua_salibandyliiga.jpg

Säännöthän eivät ole muuttuneet, vaan niiden tulkinta on muuttunut. Jos ennen päähän osuneesta korkeasta mailasta voitiin antaa kaksi minuuttia, niin nyt siitä annetaan se sääntöjen määräämä vitonen. Samoin kuin selkeistä vahingoittamisyrityksistä rangaistaan nyt kovemmin kuin ennen.

Edelleenkin pelikentällä saa ottaa miestä kovaa, mutta sääntöjen mukaisesti. En itse kyllä näe, että Kettusen huoli olisi kovinkaan aiheellinen. Pelimiehet osaavat suhteuttaa pelitapansa siihen linjaan, joka ottelussa vallitsee ja käsittääkseni Suomen maajoukkueessa niitä pelimiehiä riittää.

Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, maajoukkue


Kommentit

5.11.2015 17:26  EräJorma

Kun seurojen edustajat sivuuttavaat MJ-valmennuksen, on selvää että se MJ-valmennusta harmittaa.
Eri asia on, onko mitään järkeä siinä, että mennään seurojen pyyntöjen mukaan eikä maajoukkueen.
Mitähän ne seurat seuraavaksi haluavat?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini