Vuoden salibandypelaaja Kosonen viihtyy Ruotsissa

Share |

Tiistai 12.1.2016 - Teksti: Joni Hildén


Suomalaiset urheilutoimittajat valitsevat vuosittain jokaisesta lajista parhaan urheilijan. Vuonna 2015 parhaaksi salibandyn pelaajaksi on valittu Växjö Vipersia edustavan maajoukkuemaalivahdin Eero Kososen. Lappeenrannassa syntynyt Kosonen siirtyi Happeesta Vipersin riveihin viime kesänä.

- Totta kai mukavalta valinta tuntuu. Tietysti nyt on kausi kesken eikä tässä nyt niin hirveästi valinnalle tule ajatuksia uhrattua, kun huomenna tässä on peli tulossa ja arki jatkuu ihan normaalisti. Mutta toki tämä sillä tavalla kertoo varmaan ainakin siitä, että on saanut pelata hyvien joukkuekaverien kanssa ja ehkä sitten itsekin on tullut tehtyä asioita oikein, Kosonen kertoi.

Siirtyminen Jyväskylästä Växjöhön on sujunut hyvin, Hän muutti Ruotsiin yhdessä kihlattunsa kanssa ja kotiutuminen uuteen kotikaupunkiin on sujunut hyvin.

- Alussa oli tietenkin vähän totuttelua uusiin ympyröihin, mutta ihan mukavasti siitä sitten arki lähti rullaamaan. Ruotsin kielikin sujuu jo ihan mukavasti, joten senkin suhteen viihdytään täällä koko ajan paremmin, Kosonen naurahti.

Kososen mukaan Växjö on hyvin suomalaistyylinen kaupunki, joka on omalta osaltaan helpottanut kotiutumista sinne. Salibandyn pelaamisen puitteet kaupungissa on kunnossa. Vipers on tällä hetkellä, kun Superliigaa on takana 17 ottelua, kuudentena. Kolmantena olevaan IBK Daleniin heillä on vain neljä pistettä eroa.

- Nuori ja nälkäinen joukkue meillä on kasassa ja peleissämme kyllä ihan hyvin aina sattuu ja tapahtuu, ja sillä tavalla me kyllä pelataan salibandya vauhdikkaasti ja isolla energialla, Kosonen arvioi.

Kausi jatkuu jo heti keskiviikkona, kun Vipers lähtee vierailulle Mölnlyckeen, jossa se kohtaa sarjan kärkijoukkueen Pixbo Wallenstam IBK:n.

- Pixbo on hyvä joukkue ja kova ottelu on tulossa. Jos itse teemme hommamme niin hyvin kuin mahdollista ja sitä kautta jatkamme töiden tekemistä kentällä, kuten on tähän astikin tehty, niin hyvä tulee, Kosonen vakuutti.

Avainsanat: Ulkomaat, Miesten maajoukkue


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini