Tennistähti Nieminen tunnustaui salibandyn ystäväksi

Share |

Torstai 21.1.2016 - Teksti ja kuvat: Joni Hildén


Salibandy on laji, jonka pariin on helppo tulla ja jota on helppo harrastaa. Se on myös laji, jonka harjoitteleminen sopii monille oheisharjoittelunakin. Suomalainen, juuri uransa päättänyt tennisässä Jarkko Nieminen tunnustaa myös pitävänsä salibandysta ja harrastavansa sitä.Jarkko_Nieminen.jpg

- Kaveriporukoissa ja puulaakisarjoissa olen joskus pelannut, mutta en sillä tavalla joukkueessa, Nieminen valaisi.

Salibandy kulki tenniksen ohella Niemisen mukana, mutta tosissaan ei mies ole lajia koskaan harrastanut. Kaveriporukan lisäksi hän pelaillut yhdessä myös tennisporukoiden kanssa.

- Vuosittain meillä on tennisporukka vastaan golfporukka ottelu, mutta se on vain kerran vuodessa. Muuten sitten pelailen kaveriporukan kanssa, Nieminen paljasti.

Kilpaurheilijalle voi olla usein vaikeaa mennä vain pelailemaan. Usein kilpailuvietti on niin verissä, että hauskanpidossakin voitosta taistellaan hampaat irvessä. Niemiselle pelkkä urheileminen tuo nautintoa, kun pisteitä ei lasketa.

- Yleensä nautin vain siitä urheilusta, jos ei lasketa mitään pisteitä. Sitten kun lasketaan pisteet ja salibandyssakin, kun lasketaan maalit, niin syttyy aina. Se on ihan sama, onko Grand Slam-kisa vai pihapeli, niin kyllä aina haluan voittaa, Nieminen kiteytti.Nieminen_hyvan_tahdon_lahettilaaksi.jpg

Salibandyliigan seuraaminen on jäänyt miehellä vähäisemmäksi ulkomailla, mutta siihen on tennistähden sanojen mukaan tulossa muutos. Kisamatkoilla seuraaminen on ollut hankalampaa, kun ei lajia ole TV:stä tullut.

- Nyt alan varmaan seuraamaan enemmän kun olen paikalla, mutta ulkomailla en ole mitään pystynyt katsomaan, kun siellä ei TV:stä näytetä enkä tiedä näkyykö mistään streamistä. Maajoukkuepelejä olen seurannut, Nieminen totesi.

Jarkko Nieminen ei ole ainoa tennispelaaja, joka salibandya seuraa ja lajista pitää. Niemisen Final Nightissa vieraillut Roger Federer tunnusti pitävänsä lajista.

Avainsanat: Muut, sekalaista


Kommentit

2.2.2016 15:00  Kuntoilua Pohtiva

Mielenkiintoisia tietoja lajista eli helppo tulla ja jota helppo harrastaa. Toivottavasti siis itsellekin vaikka joku tarttuisi hihaan ja pääsisi pelailemaan. Joskus käynyt niinkin että tullut treenailtua itsekseen, kun ei tälläisiin lajeihin ole ollut kyselyjä. Toivottavasti joskus käy toisinkin päin ja vaikka treenailu alkaisi niinkin, että joku kyselee peleihin tai harjoituksiin hyvissä ajoin ja kuntopohja kasvaa pelikautta kohden tasaisesti ja tuosta saisi vaikka vakavemmankin harrastuksen itselleen.

3.2.2016 2:03  Toimitus

Kiitoksia kommentistasi Kuntoilua Pohtiva. Suosittelen ottamaan yhteyttä paikalliseen salibandyseuraan. Niissä on joukkueita, joihin mahtuu vähemmän kokemustakin omaavia pelaajia.

Mikäli et tiedä paikallisia salibandyseuroja, niin niitä voi kysellä myös Salibandyliitosta. Yhteystiedot liittoon löytyvät osoitteesta www.floorball.fi.

26.4.2016 7:29  Ehkä

Kuitenkin odotan käykö yhtä hyvä tuuri kuin Jarkolle ja värvärit tulevat vaikka sponsorien kanssa houkuttelemaan. Tämä aina se paras tapa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini