Jonin kommentti: Karsintaformaatti kaipaa muutosta

Share |

Tiistai 2.2.2016 - Teksti: Joni Hildén kuvat: Salibandyliiga


Tulevana viikonloppuna käydään salibandyn MM-karsintoja ympäri maailmaa. Karsinnat itsestään eivät ole kauhean huono idea, mutta toteutus on ollut suhteellisen heikko. Varsinkin, kun vertaa aikaisempiin vuosiin, jolloin kärkimaiden pelien tulokset ovat olleet jotain sellaista, mitä ei enää salibandyssa toivoisi näkevän.

Maajoukkueen_tuuletuskuva_Ruotsia_vastaa_syyskuu_2015_salibandyliiga.jpg

MM-karsintoja voidaan pelata, mutta missään tapauksessa niihin ei pitäisi osallistua kaikkien joukkueiden, koska tasoerot ovat salibandymaailmassa vielä niin valtavat. Näkisin, että karsinnoista pitäisi vapauttaa vähintään kaksi parasta joukkuetta, eli maat jotka pelasivat edellisten MM-kisojen finaaleissa. Ehkä jopa koko mitalikolmikko ja sitten antaa se neljäs paikka automaattisesti isäntämaalle.

Mikäli isäntämaana olisi joku sellainen, joka sijoittui kolmen kärkeen edellisissä kisoissa, niin silloin paikka annettaisiin neljänneksi tulleelle maalle. Nykyinen systeemi, jossa kaikki maat karsivat on turha. Tokihan joukkueet saavat ekstrapelejä MM-vuoteen, mutta ei nuo pelit hyödytä millään tavalla kumpaakaan joukkuetta.

Nama_kehittaa_karsinnat_eivat_salibandyliiga.jpg

Suomi lähtee karsintoihin suurin piirtein samankaltaisella ryhmällä, millä joukkue pelasi Brnossa marraskuussa. Kisoihin lähteviä pelaajia on toki monia, mutta joukkueen ulkopuolellekin jäi sellaisia, joiden voi varmuudella sanoa olevan Latviassa pelattavissa kisoissa mukana. Yksi sellainen on Tero Tiitu, jonka poissaolo maajoukkueesta on itselleni suuri yllätys.

Tiitu oli siinä 30 pelaajan ryhmässä, josta tämä joukkue valittiin, mutta syystä tai toisesta mies ei ole nyt mukana Viroon lähtevässä joukkueessa. Peliesityksistä se ei voi olla kiinni, sillä Tiitu on Viikinkien paras pistemies tällä hetkellä ja pisteitä tulee tasaiseen tahtiin.

Tiitun puuttuminen joukkueesta henkiin jotain sellaista näitä karkeloita kohtaan, että onko tässä todellisuudessa mitään järkeä pelata näitä tällaisia ”turhia” otteluita. Suomen tuskin tarvitsee näissä karsinnoissa painaa täysillä, sillä tulevat vastustajat Itävalta, Viro, Alankomaat ja Tanska pitäisi hoitua vaikka vasemmalla kädellä.

Suomi selviäisi voittajana tuosta turnauksesta, vaikka joukkueessa pelaisi pelkästään Divarissa pelaavia pelaajia. Se kertonee tasoerosta ja pelien turhuudesta kaiken. Tokihan nämä ovat sellaisia otteluita, joita voidaan antaa vastuuta niille, jotka eivät ole kansainvälisiä pelejä pelanneet aikaisemmin paljoa. Yksi niistä on ilman muuta Lammin Salibandyn Rasmus Kainulainen, joka pääsee ensimmäistä kertaa pelaamaan A-maaotteluja. Samoin myös TPS-maalivahti Pyry Luukkonen tekee debyyttinsä maaotteluissa.

Avainsanat: Kolumnit, Jonin kommentti, maajoukkue


Kommentit

2.2.2016 17:44  Kortti Kortinperään

Jonin kommentti. Hyvä formaatti ja suosittelen! Montako punaista nähdään karsinnoissa? Onko Joni viheltämässä?

3.2.2016 11:15  Toimitus

Kiitos kommentista Kortti Kortinperään. Emme pysty ennustamaan korttien määrää karsinnoissa, koska emme ole ennustajia.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini