Kokenut pelimies tyrmää karsintasysteemin

Share |

Keskiviikko 3.2.2016 - Teksti: Joni Hildén


Salibandyn MM-karsinnat ovat käynnistyneet ja Suomi avasi urakkansa voitolla Itävallasta 23-1. Numerot kertovat karua kieltä meneillään olevista karsinnoista. Nykyinen järjestelmä on aiheuttanut puhetta salibandypiireissä ja nyt niihin yhtyi myös 27 maaottelua pelannut Timo Toivonen.

- Oma mielipiteeni on, että se on aivan turha, koko karsintasysteemi, Toivonen jyrähti.

Suomella on karsinnoissa mukana parhaimmisto, vaikka sieltä muutama pelimies siitä huolimatta uupuukin. Toivosen mukaan karsintoihin ei missään nimessä olisi kannattanut lähettää parhaimmistoa, vaan antaa mahdollisuuksia muille.

- Suomen osalta sinne voisi lähettää alle 22-vuotiaat, Toivonen ehdotti.

Pelit eivät palvele Suomea millään tavalla, kun sinne laitetaan kaikki parhaat pelaamaan. Ei se kehitä myöskään vastustajajoukkueita, vaikka heille onkin mukava saada pelata maailmantähtiä vastaan.

- Turha sinne on lähettää ketään Mika Kohosta tai Juha Kivilehtoa pelaamaan. Vaikka se meneekin treenileirinä ja muuna höpöhöpönä, niin siinä on silti oma riskinsä loukkaantua, Toivonen tietää.

- Mielestäni siinä pitäisi olla joku systeemi, että sinne lähtee nuoret jätkät näyttämään ja hakemaan yhteistä aikaa, Toivonen päätti.

Avainsanat: Miesten maajoukkue


Kommentit

6.2.2016 7:57  Eri Mieltä

Olen edellisten kanssa, mutta toisaalta tuollaisiakin tunteita voi tässä kohtaa ymmärtää. Minulla on sellainen kokemus 90-luvun lopulta, kun ammattikorkeakoulun johtava opettaja kysyi minulta voisinko opastaa venäläistä ryhmää salibandyn saloihin, joka ei lajia tuntenut. Kun katsoi tilannetta myöhemmin uudelleen ehkä n. kymmenen vuoden jälkeen, kun oli juttua NST:n miesten joukkueen yrittäneen saada venäläistä pelaajaa joukkueeseen ilmeisesti vielä varsin hyvällä sopimuksella, niin kuvani venäläisistä salibandyssa oli jo toinen. Niin aina välillä näissä asioissa pitää olla kärsivällinen ja palkinto voi tulla tulevaisuudessa ja nämäkin hyviä kokemuksia ainakin tällä tavoin huippupelaajillekin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini