Suomen tytöt tuskaili maalinteon kanssa

Share |

Sunnuntai 7.2.2016 - Teksti: Joni Hildén Kuva: Salibandyliiga


Suomi tuskaili U19-tyttöjen ottelussa maalin teon kanssa  tappiossa Ruotsia vastaan. Kun Suomen pelaajien vedot menivät ylärimaan ja tolppaan, sai keltapaidat jopa erittäin helppoja maaleja aikaiseksi. Sellaiseksi voi sanoa myös ottelun ensimmäistä, Frida Ahlstrandin tekemää osumaa, joka leijaili Suomen maaliin sinipaitojen pelatessa ylivoimalla.

- Maalintekopaikkoja oli meilläkin tarpeeksi ratkaista tämä peli. Ei tehty ja sitten kaveri teki. Tällaista se välillä on, Suomen päävalmentaja Jukka Kouvalainen harmitteli

Jenna_Saario.jpg

Suomen ensimmäistä maalia saatiin odotella aina kolmannen erän loppupuoliskolle asti, kunnes Sofia Leino antoi mahtavan syötön vasemmalla olleelle Jenna Saariolle, joka sai rauhassa sivaltaa pallon tyhjään maaliin. Maali oli Saariolle uran ensimmäinen maali maajoukkueessa.

- Sofia Leino teki ihan jäätävän esityön siitä ja juoksin takakulmalle. Keskityin, että sain tehtyä ensimmäinen maajoukkuemaalini siitä, Saario iloitsi.

Saarion maalit eivät jääneet vain ottelussa tehtyyn, vaan rangaistuslaukauksissa nuoren naisen suorituksesta oli jopa jäätävämpiä kuin Leinon esityö Saarion maaliin. Hän teki maalin samalla kikalla, mutta eri suuntiin ja ratkaisi pilkut Suomen hyväksi 2-1.

- Se oli hauska, kun maalivahti varmaan luuli, että koitan sitä samaa, mutta yllätänkin ja menen toiselta puolelta seuraavan kerran, Saario virnuili.

- Treeneissä aika paljon yhden maalivahdin kanssa niitä harjoitellaan ja mulla on aina muutama tuollainen, kun olen ne käyttänyt alan miettimään jotain uusia. Oli kyllä heti selkeänä, minkä kikan teen, Saario paljasti.

Avainsanat: Tyttöjen maajoukkue


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini