HIFK himoitsee Divariin

Share |

Keskiviikko 6.4.2016 - Teksti: Joni Hildén kuvat: Salibandyliiga


Perinteinen, legendaarinen, punainen IFK on tekemässä vahvasti paluuta takaisin pääsarjoihin. Keväällä 2009 HIFK tippui kakkosdivisioonaan, jolloin seuran taru loppui. Kaksi vuotta myöhemmin tuli uutisia, joiden mukaan perinteinen helsinkiläisseura tekee paluun ja näin myös tapahtui. Taival alkoi kakkosdivisioonasta, mutta tavoitteena on ollut toki pääsarjat.

HIFK-kuvia.jpg

- Alusta asti strategiana HIFK:n uudesa tulemisessa oli edetä pienin, järkevin askelin. Ensin vakiinnuttamalla seuran toimintaedellytykset liiton sarjoissa ja tuoda HIFK brändiä takaisin salibandykartalle, HIFK:n toiminnanjohtaja Sakari Lehtimäki valaisee.

Kilpailullinen menestys ei ollut päällimmäisenä ajatuksena, mutta sekin alkoi sieltä tulemaan ja tänä vuonna punapaidat ovat taistelleet itsensä divarikarsintojen kolmannelle kierrokselle asti. Paikka Divariin aukeaa kahdella voitolla. Mikäli vastassa oleva Blackbirds kaatuu kahdesti, niin silloin seurassa alkaa iso työ sen saattamiseksi Divarikuntoon.

- Divarin ja kakkosen ero on todella iso sekä pelillisesti että taloudellisesti ja toiminnallisesti. Nousu divariin vaatii kaikkiin osa-alueisiin selkeää kohennusta nykyhetkeen verrattuna, Lehtimäki tietää.

Harppaus on kova, mutta se ei ole ylitsepääsemätön. Kakkosessa pelaaminen ei ole taloudellisesti kovinkaan raskas, kun pelit ovat pääkaupunkiseudulla. Divarissa matkustamista tulee ympäri Suomea, joka vaatii myös taustoilta entistä enemmän.

- Divariin vaadittavat toimenpiteet ovat haasteellisia, mutta ratkaistavissa kyllä, Lehtimäki vakuuttaa.

IFK_vs_Jokerit.jpg

Vuosien saatossa on nähty, että nouseminen pääkaupunkiseudulta Divariin on erittäin vaikeata. Nyt HIFK on erittäin lähellä nousua ja kantona kaskessa on enää Etelä-Suomen ykköslohkon kakkonen Blackbirds, jolta löytyy lähihistoriasta pelejä Divarissa. Kakkoslohkon voittanut HIFK lähtee pienoisena ennakkosuosikkina tulevaan pudotuspelisarjaan. Jos Divaripaikka aukeaa, niin kovin suurta vaihtuvuutta ei joukkueessa ole luvassa.

- Suurimmalla osalla nykypelaajista on myös sopimus ensi kaudeksi. Se on hyvä asia, koska jatkuvuus on tärkeää. Kaverit ovat osoittaneet ainakin yksilötasolla potentiaalinsa kovempiin peleihin, Lehtimäki arvioi.

- Pelaajaringin on oltava Divarissa laajempi ja muutama täsmähankintakin tarvitaan jo tasonnostamisenkin takia. Joukkueeseen kuuluu myös muita kuin pelaajia ja tässä suhteessa joukkuetta tullaan vahvistamaan selkeästi, Lehtimäki paljastaa.

HIFK:n ja Blackbirdsin välinen ensimmäinen peli pelataan lauantaina 9. huhtikuuta Campossa kello 18:30 alkaen. Toinen osaottelu mitellään heti perään sunnuntaina Campossa kello 14. Tarvittaessa kolmas ottelu on sitten 17. huhtikuuta samassa paikassa kello 19.

Avainsanat: Muut, sekalaista


Kommentit

8.4.2016 17:05  Vinkki

Jos nousu tulee malminkartanossa voisi olla hyvät kesätreeni puitteet.

10.5.2016 18:38  Vinkki

Taisi nousu tulla niin nyt vaan hyvin treenaamaan. Omalta osalta ainakin itse hyvin välttänyt loukkaantumisia, joten pystyisin edelleenkin pelaamaan vaikka vuoteen 2020 asti huipulla.

7.6.2016 21:24  Vinkki

Omaa treenaamista aina alku kesästä siitepöly allergian tuomat flunssat estää. Jossain vaiheessa tarkoitus alkaa myöskin treenaamaan,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini