Yllättääkö Hirvilauma Classicin?

Share |

Perjantai 31.3.2017 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: Esa Takalo, Mika Hilska


Salibandyliigan kauden huipennus lähestyy lähestymistään. Sankareiden syntymäpäivänäkin tunnettu Superfinaali pelataan Hartwall Arenalla 22. huhtikuuta. Vielä on muutama viikko jäljellä, ennen H-hetkeä.

Yllattaako_Happee_Takalo.jpg

Sitä ennen pelataan vielä ja kovaa, vuorossa on perjantaina starttaavat välieräottelut. Jo puolivälieräsarjat osoittivat, kuinka tasainen on oikeastaan sarja ollut, vaikka tasoeroista onkin koko kausi jauhettu.

No olihan niitä tasoerojakin tietysti, mutta ne joukkueet, jotka pudotuspeleissä pelasivat, tarjosivat viihdyttäviä kamppailuita, ainakin tähän saakka. Ainoa miinus tämän kevään puolivälierissä oli se, että Happee rynnisti TPS:ää vastaan suoraan 4-0- otteluvoitoin jatkoon. Muissa pareissa olikin sitten tiukempaa.

Mitä se sitten tietää tuleviin välieräsarjoihin? Molemmissa ottelupareissa pelaavat todella viihdyttävät joukkueet ja molemmissa on luvassa hienoja tarinoita, upeita hetkiä salibandyn parissa. Classic-Happee ja EräViikingit-SPV tulevat olemaan sarjoja, joissa nähdään taistelupareja ja tunteetkin saattavat välillä kuumentua.

Jos mennään ensin Classic-Happee- sarjaan, niin ensimmäinen huomio kiinnittyy joukkueiden valmennukseen. Kaksi professoria, kaksi salibandyvalmennuksen gurua vastakkain, Petteri Nykky ja Seppo Pulkkinen. Molemmilla on lukuisia otteluita vyöllään ja heillä on myös yhteistä historiaa. Kumpi näistä tulee vetämään sen pidemmän korren, on kysymys, joka on aiheellista esittää.

Nykky_ja_Kuitunen_Hilska.jpg

Petteri Nykky on Suomen menestynein valmenjana, jos mietitään kansainvälisellä mittapuulla. Miehen tililtä löytyy kaksi maailmanmestaruutta, jonka lisäksi vielä himmeämpiä MM-mitaleja. Lukuisia vuosia maajoukkueiden peräsimessä. Nykky tietää, kuinka mestaruuksia voitetaan ja siitä osoituksena oli viime kevään Suomen mestaruus heti ensimmäisellä kaudellaan Classicin päävalmentajana.

Classic otti vasta nyt Nykyn valtakaudella historiansa ensimmäisen mestaruuden, vaikka se on ollut jo useana vuotena tyrkyllä. Aisaparinaan miehellä on vahva valmennuksen osaaja Samu Kuitunen, joka on toiminut salibandyn lisäksi myös jääkiekkoympyröissä ja tietää tasan tarkkaan, mitä huippu-urheilu on ja mitä voittaminen vaatii.

Vastapuolella Happeen vaihtoaitiossa seisoo Seppo Pulkkinen, rehtorismies. Hän on itse rauhallisuus ja juuri oikeanlainen isähahmo tuohon muuten hyvin villiin Hirvilaumaan. Ilman Pulkkisen viilipyttymäisyyttä, ei Happee menestyisi, kuten on menestynyt. Joukkueessa on liian monta sellaista pelaajaa, joilla saattaisi lähteä laukalle.

Rehtori_Pulkkinen_Takalo.jpg

Pulkkinen on onnistunut suitsemaan liialliselle laukalle menemistä ja sitä kautta tämä keskisuomalainen ryhmä on noussut sille tasolle, missä se nyt on. Jo kuudetta kertaa Happee on Salibandyliigassa neljän parhaan joukossa. Mitali on ripustettu jyväskyläläisten kaulaan nyt kolmena kautena peräkkäin.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet suhteellisen tasaiseen tahtiin pudotuspelejä ja menestystä on tullut vuosien varrella kohtuullisesti. Jos katsotaan prosentuaalisesti näiden kahden ottelusarjavoittoja, niin aika tasoissa mennään. Classicilla on pieni edge, sillä heidän voittoprosenttinsa on tasan 50, kun taas Happeen on 44,1 prosenttia.

Salibandyareena.net veikkaa, että Classic jatkaa tästä sarjasta Superfinaaliin otteluvoitoin 4-3.

Avainsanat: Miesten Salibandyliiga


Kommentit

31.3.2017 9:38  #pulkkinenfanclub

Happee hoitaa voitoin 4-2. Sarjasta tulee superkuuma.

31.3.2017 13:51  Hirvi

Nyt on Happee vireessä kuten A. Vilander totesi 4. matsin pressissä. Viime vuonna oli epävireessä. Classicissa Pylsy supervaarallinen ja osaa myös hämmentämisen jalon taidon. Uskon että Tikka-Pylsy -pari on kiihkeää taistelua millimetreistä. Ykköset luultavasti pelaa paljon vastakkain ja Happeen ykkönen aivan eri tasolla kuin runkosarjassa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini