Classic marssii finaaliin - EräViikingit tasoitti sarjan

Share |

Maanantai 3.4.2017 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: Esa Takalo, Juha Käenmäki


Sunnuntaina pelattiin Salibandyliigan toiset välieräottelut. Jyväskylässä Classic otti Happeelta luulot pois 8-2- voitolla ja Seinäjoella EräViikingit oli SPV:tä parempi numeroin 5-2. Otteluissa sattui ja tapahtui kaikenlaista, eikä isoilta jäähyiltäkään vältytty.

Happee_jakeli_kovuutta.jpg

Jyväskylässä ottelun alku oli Classicin, mutta Happee pääsi toisen erän alkuun mennessä tasoihin ja hetken näytti siltä, että tulee tasaisempi ottelu. Toisin kuitenkin kävi ja Classic marssi vakuuttavaan voittoon.

Classicin otteet nyt kahdessa ottelussa ovat olleet sellaisia, että Happeen on hyvin vaikea pysäyttää tamperelaisia. Sarja on nyt tilanteessa 2-0 ja seuraava ottelu pelataan Tampereella. Seuraava kamppailu näyttää myös lopulta sen suunnan, mihin tämä sarja lähtee menemään.

Classicin voittaessa, ei Happee tule enää siitä sillasta nousemaan ja Family tulee lönköttelemään helposti Superfinaaliin. Jyväskyläläiset ovat yrittäneet horjuttaa taitavampaa tamperelaisryhmää fyysisellä pelillä, mutta se on mennyt täysin puihin.

Perjantaina yrityksestä tuloksena oli Peter Kotilaiselle punainen kortti ja sunnuntain kamppailussa heti alkuun nähtiin tilanne, josta sekä Otto Tikka että Lassi Vänttinen lähtivät väkivaltaisuudesta viideksi minuutiksi istunnolle.

Kailiala_koki_kovia.jpg

Kyseenalaisia otteita nähtiin myös Seinäjoella, vaikka siellä ei isoja rangaistuksia ole vielä jaeltukaan. Ottelussa nähtiin kaksi vierasjoukkueen jäähyä, mutta paikat molempien joukkueiden osalta lisäjäähyillekin oli.

Jani Kukkolan maila osui Jyrki Holopaista kasvoihin kolmannessa erässä SPV:n kirin aikana. Siitä ei ottelun tuomaristo jäähyä antanut. Samoin jäi jäähy viheltämättä, kun Jyrki Holopainen ajeli Miko Kailialaa päin hieman myöhemmin pelissä. Molemmista tilanteista olisi saattanut runkosarjassa pilli soida.

Itse ottelussa EräViikingit oli suurimman osan ottelusta niskan päällä, lukuun ottamatta kolmannen erän alkua, jossa SPV rynnisti päälle kuin yleinen syyttäjä. Hetken jo näytti siltä, että seinäjokilaiset olisivat tehneet saman tempun kuin tekivät Erälle kauden 2016-2017 syyskauden ottelussa, nousten takaa-ajoasemasta rinnalle.

Välierät jatkuvat tiistaina EräViikinkien kotiottelulla SPV:tä vastaan Vantaan Energia Areenalla. Classic puolestaan pelaa seuraavan kerran vasta keskiviikkona oman kotiottelunsa Happeeta vastaan.

Avainsanat: Miesten Salibandyliiga


Kommentit

3.4.2017 16:58  Julius

Hyvä kirjoitus!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini