U19-maalivahdit osaavissa käsissä - Bäcksbacka innoissaan uudesta projektista

Share |

Keskiviikko 12.4.2017 - Teksti ja kuva: Joni Hildén


Suomen poikien U19-maajoukkueen maalivahdit ovat jatkossakin hyvissä käsissä, sillä heidän valmentajakseen Atte Juutin johtamaan ryhmään on nimetty Tony Bäcksbacka. Jo nykyisessä U19-valmennustiimissä mukana oleva Bäcksbacka omaa pitkän uran valmentamisesta, varsinkin ikäluokassa, joka muodostaa seuraavan joukkueen.

Tony_Backsbacka.jpg

- Tuon ikäluokan kanssa olen tehnyt oikeastaan pitkän päivätyön seuratyössä joukkuevalmentajana aikoinaan. Periaatteessahan 00-ikäluokka lähtee muodostamaan tuota seuraavaa U19-maajoukkuetta, niin voi sanoa sen olevan sellainen hieno tarinan jatko, että pääsee työskentelemään edelleen sen ikäluokan kanssa, Bäcksbacka tuumi.

Porvoossa asuva Bäcksbacka on EräViikinkien miesten joukkueen maalivahtivalmentaja ja samalla hän on vastannut seuran maalivahtien valmentamisesta. Kuluvan kauden aikana hänet nimettiin mukaan Heikki Luukkosen valmennusryhmään, jossa ovat mukana myös Bäcksbackalle tutut miehet Jyri Korsman ja Joonas Naava.

- Tuli sellainen tilaisuus, että pääsin mukaan tuohon tämän hetkiseen projektiin. Se on ollut hienoa aikaa ja se huipentuu sitten huhti- toukokuussa MM-kisoihin, Bäcksbacka kiteytti.

Jos nykyisessä projektissa on miehelle tuttuja kasvoja mukana, niin samaa voi sanoa myös tulevasta projektista.

- Aten kanssa ollaan tehty töitä nimenomaan tuossa ikäluokkapuolella, tuossa 00-pojissa aiemmin. Tunnetaan toisemme hyvin ja ollaan valmennettu tuolla liiton hommissa yhdessä, Bäcksbacka valaisi.

Juutin ja Bäcksbackan lisäksi maajoukkueen valmennuksessa aloittavat Stefan Korhonen, jolla on myös kokemusta salibandysta rutkasti, niin pelaajana kuin valmentajana. Tällä kaudella Korhonen valmensi Indiansin pudotuspeleihin. Korhonen on myös tuttu mies Bäcksbackalle.

- Stefanin kanssa ei olla koskaan valmennettu kimpassa, mutta ollaan tuolla yhteisissä koulutuksissa oltu aikoinaan. Huippuvalmentajatutkinto tehtiin kimpassa ja muutenkin tässä pääkaupunkiseudulla, kun salibandyn parissa ollaan vaikutettu, niin ollaan tuttuja miehiä toisillemme, Bäcksbacka kertoi.

Ryhmän neljäs mies Janne Krankka on Bäcksbackalle uusi tuttavuus. Miehestä huokuu innostuneisuus uutta projektia kohtaan.

- Erittäin hyvä tiimi. On näkemystä ja kokemusta, Bäcksbacka paalutti.

Avainsanat: U19 poikien maajoukkue


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini