Krister Savonen luottavaisena finaaliin - "Family" ajattelu on tärkeä asia

Share |

Perjantai 21.4.2017 - Teksti: Joonas Huusko Kuvat: Esa Takalo


Krister Savonen kuuluu ehdottomasti salibandyliigan kärkipuolustajiin, pallollisena hän on varmasti yksi sarjan parhaimpia puolustajia, osan mielestä jopa paras. Kuluneesta kaudesta kysyttäessä Savonen vastaa nöyrästi, mutta kunnianhimo joukkueen pelin suhteen on aistittavissa.

Savonen_ja_Kailiala.jpg

- Kausi on ollut aika ailahteleva. Champions Cupin finaalitappion jälkeen kohtalaisen huonoa tekemistä salibandyliigassa,vaikka pisteitä tulikin. Nyt playoffeissa ollaan ensimmäisen puolivälierätappion jälkeen saatu hyvä taistelu ja joukkuehenki päälle, Savonen kertaa kauden kulkua.

Savonen oli mukana Riiassa, kun Suomi haki jopa yllätyksellisen MM-kullan kaulaan, hänet valittiin myös tähdistökentälliseen puolustajaksi. Savosella olisi mahdollisuus hyvin harvinaiseen tuplaan. (MM ja SM-kulta) Hän ei näe, että tuosta projektista voisi asioita ottaa mukaan superfinaaliin.

- Ei MM-kullalla ole oikeastaan mitään merkitystä superfinaaliin, kuitenkin ihan uusi ja eri peli tulossa. Porukalla laitetaan kaikki kentälle ja katsotaan 60 tai 70 minuutin jälkeen, että mihin riittää, Savonen jatkaa.

Savonen_maalaa.jpg

EräViikingit vastustajana innostaa nuorta miestä. Savonen ei ota paineita itse ottelusta, vaan haluaa saada mahdollisimman hyvät pelit aikaan. Tietty hieno pihapelien mestarin asenne huokuu miehestä.

- ErVi vastustajana on oikeastaan paras mahdollinen. Heillä riittää kovia pelaajia ainakin neljään kenttään ja kokemusta on paljon sekä vähän päälle, hieno peli tulossa, Savonen fiilistelee.

Miten sitten itse kasvattajaseura? Kirjoittajakin muistaa peliajoiltaan, kuinka silloin hyvin hento ja muita pienempi kaveri pujotteli vastustajia milloin missäkin, yleensä huomattavasti vanhempien seurassa. Classicin junioripolun merkitys on Savoselle suuri.

Savonen_ja_Kailiala_jalleen.jpg

- Classicin merkitys on suuri. Hyviä valmentajia junioreista asti ja kuuluisa "family" ajattelu on itselle ollut tärkeä juttu. Classicin toimistolla olen tehnyt töitä muutaman vuoden, sekä päässyt näkemään mitä siellä tehdään, sekä saanut vähän valmentaa nuoria ja lupaavia pelaajia, Savonen toteaa kunnioittavasti.

Kysyttäessä finaalissa seurattavia pelaajia pari nousee esiin, pienen mietinnän jälkeen.

- Ööö.. kannattaa seurata Sami Johanssonin vetoja sekä Pekka(Joonas) Pylsyn raastamista, Savonen kehuu.

Savonen on tunnettu näyttävistä rankkareista. Lopussa heitän pienen porkkanan, onko mies valmis ampumaan tarvittaessa.

Jos käsky käy, niin kyllä sitä käydään koittamassa, Savonen heittää loppuun päättäväisenä.

Avainsanat: Miesten Salibandyliiga


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini