Tupla-agentti Aake Kettunen kohti superfinaalia - Classic on äärimmäisen vaarallinen vastustaja

Share |

Perjantai 21.4.2017 - Teksti: Joonas Huusko Kuvat: Salibandyliiga


Aake Kettunen on toiminut pitkään salibandyssä valmentajana maalivahtien saralla. Kettunen valmentaa tällä hetkellä naisten Salibandyliigassa SB-Prossa sekä TPS:ssä, mikä on varmasti poikkeuksellista näin korkealla tasolla. Kettunen toimii lisäksi valmentajana goalibasessa sekä valmentaa useammissa muissa pienemmissä projekteissa.Aake_Kettunen.jpg

Kahden joukkueen valmentajana toimineella Kettusella on tältä kaudelta saavutettuna jo Suomen Cupin voitto TPS:n väreissä, mutta mies varmasti himoaa superfinaalista toista pyttyä, kauden kruunua SB-Pron kanssa.

- Kahden liigajoukkueen parissa toimiminen tuntui alkuun hieman oudolta, mutta joukkueiden päävalmentajien Harry Virtasen (SB Pro) ja Matti Kaipion (TPS) yhteinen historia helpotti kokonaisuutta. Omat ajatukseni olivat vain maalivahtien kehittämisessä ja tällöin kykenin hyvillä mielin toimimaan kahdessa joukkueessa, Kettunen kiteytti.

Kettusen joukkueista SB-Pro pelaa superfinaalissa, jonne jokainen joukkue himoaa. TPS pelasi hyvän kauden, mutta nuori ryhmä tippui jo puolivälierissä. Turusta tuomisina Kettuselle oli silti Suomen cupin pokaali, joka tuntui hyvälle. Menestys lisää nälkää ja nyt tähtäimessä on Suomen mestaruus.

- Molempien joukkueiden toiminta oli mielestäni todella ammattimaista ja määrätietoista. Molemmissa joukkueissa tähdättiin Superfinaalin, mutta toisen kanssa sinne päästiin. Lohduksi toki toinen joukkue saavutti Suomen Cupista kultaa, Kettunen kertaa kautta. 

Kettuselta tiedustaltaessa roolia superfinaalin alla, mies kertoo näkemyksensä selvästi.

- Isoihin peleihin valmistautumisessa roolini on oikeastaan keskittyä kaikkeen epäolennaiseen, ei kai, Kettunen heittää huumorilla.

Cup_voittaja_TPS.jpg

- Tärkein tehtäväni on kuitenkin maalivahtien huomioiminen, kuuntelen mietteet ja murheet. Kaikki tekninen osaaminen, sekä pelitatsi on jo hankittu siinä vaiheessa, joten rooli on enemmän henkisellä puolella.

SB-Pro käyttää Aakea myös kenttäpelaajille suunnatuissa asioissa.

- Itse maalivahtivalmentajana toki tuon näkemystäni myös toiseen suuntaan, eli hyökkäyksiin. Skouttaan mahdollisia maalivahdin tai puolustuksen heikkouksia ja sitä kautta pyrin auttamaan joukkuettani, Kettunen kertaa.

Ketä pelaajia sitten Kettusen mielestä pitäisi ottaa huomioon?

- Kahden maajoukkuemaalivahdin kohtaaminen on tietty kiehtova! Mutta kenttäpelaajista kannattaa katseet pitää aina vaarallisessa Nina Rantalassa Classicin puolelta. SB Pro:sta nostaisin esiin pleijareissa hirmuvireessa olevat Hietamäen sisarukset, loihtii Kettunen haastattelun lopuksi.

Avainsanat: Naisten Salibandyliiga


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini