Arolla tunteikas hetki lauantaina - Ura päättyy Superfinaaliin

Share |

Perjantai 21.4.2017 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: Juhani Järvenpää, Mika Hilska, Salibandyliiga


EräViikinkien kapteeni, MM-kisoissakin pelannut Tommi Aro pelaa uransa viimeisen ottelun lauantaina Hartwall Arenalla Superfinaalissa. Vielä ei Aro halua kääntää katseitaan Superfinaalin jälkeiseen aikaan, vaan keskittyminen on täysin lauantaissa.

Aro_pelaa_viimeista_kertaa.jpg

- Samalla tavalla on valmistauduttu tuohon otteluun kuin mihin tahansa muuhunkin. Ei hyväksi havaittuja rutiineja kannata muuttaa, oli se sitten ensimmäinen tai viimeinen peli, Aro tokaisi.

Edessä oleva ottelu on miehelle uran viimeinen, mutta siihen ei ole vielä ajatuksia uhrattu ja jos miestä on uskominen, niin ei uhratakaan ennen kuin summeri on soinut viimeistä kertaa.

- Toivottavasti vasta pelin jälkeen tulee ne tunteet pintaan ja alkaa miettimään, että homma on tosiaan paketissa. Parempi, että ei siunaa sille ennen peliä yhtään ajatuksia, jos vain on mahdollista, Aro toivoi.

Aron_Toma.jpg

Mietittävää ennen peliä on paljon muutakin kuin kapteenin lopettaminen. Tulossa on peli, josta voidaan odottaa melkoista spektaakkelia. Vastakkain on Salibandyliigan ehdottomasti kaksi parasta joukkuetta, jotka ottavat nyt mittaa toisistaan yhdessä ainoassa ottelussa.

- Varmasti tulee viihdyttävä ja hieno peli, kahden ihan huippujoukkueen välillä, Aro mietti.

Haastattelun edetessä tulee hyvin selväksi, että Aro ei halua ottaa pelin ulkopuolisiin asioihin millään tavalla kantaa, vaan hänen ainoa fokuksensa on tulevassa kamppailussa ja siinä, mitä kentän tasolla tapahtuu.

Aro_tuulettaa.jpg

- Olen aika vähän miettinyt sitä itse tapahtumaa, enemmän olen keskittynyt siihen itse peliin. En niinkään ole miettinyt, että onko siellä paljon väkeä vai eikö ole, Aro kiteytti.

Runkosarjassa EräViikingit on ottanut kahdesti kuokkaan Classicilta ja joukkueiden kolmas kohtaaminen Suomen Cupissa päättyi EräViikinkien hyväksi. Jos EräViikingeillä on hyvä ja vahva joukkue, niin sellainen löytyy myös hallitsevalta Suomen mestarilta.

- Heillä on todella taitava joukkue sekä leveä materiaali. Paljon on yhtäläisyyksiä tähän meidän nippuun. Kolmeen kenttään löytyy leveyttä ja laatua. Tosi taitavia yksilöitä, luovia. Saadaan laittaa kyllä työhaalarit niin kireälle kuin pystytään, jos meinataan voitto napata, Aro arveli.

Avainsanat: Miesten Salibandyliiga


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini