Henkinen puoli kääntyy SB-Pron eduksi

Share |

Lauantai 22.4.2017 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: Esa Takalo, Juhani Järvenpää


Lauantaina on suuri päivä jälleen suomalaisessa salibandyssa. Edessä on järjestyksessään toinen Superfinaali, toista kertaa Superfinaalissa on myös Classic sekä miehissä että naisissa. Viime keväänä naisissa Classic joutui kärsimään tappion, kun Lappeenrannan NST yllätti tamperelaiset.

Saako_Saarinen_luotsattua_Classicin_mestaruuteen.jpg

Tänä vuonna edessä on ennakkoon jopa tiukempikin kamppailu, kun vastaan tulee toinen sarjan kärkijoukkueista, SB-Pro. Classic ja nurmijärveläinen SB-Pro ovat hallinneet naisten salibandya jo useamman vuoden ajan ja mestaruudesta eivät NST:tä lukuun ottamatta muut päässeet nauttimaan viimeisten kymmenen vuoden aikana.

Oikeastaan SB-Prokin on vain kerran juhlinut mestaruutta, kun loput ovat menneet tamperelaisten nimiin. Ennakkoon ajateltuna voisi kuvitella, että Classic lähtee tänäkin vuonna ylivoimaisena ennakkosuosikkina otteluun.

No näinhän se periaatteessa onkin ja voimavaroja lisää antaa se, että joukkuetta kohtasi järkyttävä uutinen keväällä päävalmentaja Katriina Saarisen sairastuttua. Se voi olla suuri voimavara joukkueelle, mutta se voi toisaalta myös vaikuttaa negatiivisesti joukkueeseen, varsinkin jos Saarinen ei kykene penkin päähän lauantaina.

Vaikka tamperelaisryhmä onnistui kauden marssimaan kaudella voitosta voittoon ja voitti ylivoimaisesti runkosarjan, niin suuret voitot, kuten Champions Cup ja Suomen Cup loistavat poissaolollaan. Myös joukkueen peli ollut voitoista huolimatta pikkuisen ailahtelevaista, kun taas SB-Pron otteet ovat ehkä olleet hieman vakuuttavampia.

Onko_Prolla_parempi_henkinen_kantti.jpg

Nälkää ei ainakaan kummaltakaan joukkueelta puutu ja siihen ei tämä ottelu tule missään nimessä ratkeamaan. Pienet asiat tulevat nousemaan isoon rooliin. Jäähyilyyn ei kummallakaan ole varaa, sillä silloin voi noutaja tulla hyvin pian.

Jos pelattaisiin finaalisarjaa, niin Classic olisi huomattavasti isompi suosikki, mutta nyt yksittäisessä Superfinaalissa SB-Pron arvo nousee entisestään. Taustalla on myös Classicin yllätystappio viime vuodelta, joka varmaan jyskyttää pelaajien takaraivossa.

Suurin kysymysmerkki on se, kuinka Katriina Saarinen saa oman joukkueensa viritettyä otteluun ja muuntaa viime kauden tappion motivaatioksi, voimavaraksi tähän otteluun. Jos siellä muutamalla pelaajalla kytee tappion pelko ja alkaa puristamaan mailaa, tulee SB-Pro nappaamaan kultamitalit mukaansa.

Salibandyareenan arvio on, että vielä tänäkään vuonna Classic ei löydä keinoa yksittäisen ottelun voittamiseen ja Nurmijärvellä juhlitaan historiansa toista Suomen mestaruutta.

Avainsanat: Naisten Salibandyliiga


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini