Luvassa kaikkien aikojen Superfinaali

Share |

Lauantai 22.4.2017 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: Esa Takalo


Lauantaina iltapäivällä pelataan tämän kauden isoin peli sitten MM-finaalin. Suomalaisen salibandyn kaksi kovinta joukkuetta, Classic ja EräViikingit mittaavat toistensa kyvyt. Parempaa ja jännittävämpää Superfinaalia ei kukaan olisi voinut toivoa.

Jos viime vuoden Classicin ja Oilersin välinen finaaliottelu jäi pannukakuksi, niin samanlaista ei ole tänä vuonna luvassa. Todennäköisesti ensimmäinen erä mennään jopa maalittomana, pikkuisena kyttäilynä, kunnes toisessa erässä sitten maalihanat aukeavat hieman.

Maaleja ottelussa varmaan nähdään jonkun verran, koska molemmat joukkueet niitä osaavat tehdä. Hyökkäyspään taidot ovat yksi niistä asioista, mitkä tulevat ratkaisemaan tämän vuoden finaaliottelun. Toki puolustuksella ja maalivahtipelilläkin on sanansa sanottavana.

Taidollisesti kaukaloon astelee kaksi tasaväkistä joukkuetta, joiden välillä ei kovinkaan suurta eroa ole. Se ero tulee lähinnä sieltä pään sisältä. Molemmissa joukkueissa on pelaajia, joille maaottelut ovat tuttuja ja maailmanmestaruuksia on voitettu.

Mestaruuksia on vyöllä myös valmentajilla. Petteri Nykky aisaparinsa Samu Kuitusen kanssa ovat jo sen luokan velhoja, että he taikovat siitä itsestänsäkin konvehteja. Classicin viimekeväinen mestaruus osoitti sen, miksi Nykky on yksi Suomen parhaista valmentajista.

Classic on Salibandyliigassa joukkue, jota vastaan on kenen tahansa vaikea pelata. Sen osoitti myös ne runkosarjan kohtaamiset Classicin ja EräViikinkien välillä. Kliinisesti Classic nappasi niistä voitot itsellensä, mutta sitten taas Suomen Cupista voittajana selviytyi EräViikingit.

EräViikinkien voitto Suomen Cupissa kertoo omaa karua kieltään siitä, mikä on helsinkiläisjoukkueen vahvuus. Fuusiojoukkue on tämän kauden aikana voittanut tiukoissa paikoissa, silloin kun voitolla on jokin merkitys.

Ensin tuli voitto Czech Openissa, sitten Suomen Cupin voitto ja sokerina pohjalla voidaan pitää ilman muuta viime perjantain seitsemättä ottelua Vantaan Energia Areenalla, jonka Miko Kailiala ratkaisi jatkoajalla.

Henkisesti EräViikingit on isojen pelien joukkue. Joukkue, joka taistelee voitosta viimeiseen hengenvetoon asti ja useimmiten selviytyy maaliin asti se kirkkain taskussa. Näin saattaa käydä tässä yksittäisessä Superfinaalissakin.

Jos Classicilla on Nykky, tuo suuri velho, niin EräViikingeillä valmennuksen meriitit eivät ole aivan samankaltaisia. Jyri Korsman ei ole vielä urallansa kovinkaan suurta voittanut, paitsi nuorten maailmanmestaruuden.

Vielä ennen pudotuspelejä Korsmania pidettiin yhtenä uhkakuvana EräViikingeille, mutta SPV-sarja osoitti sen, että mies on henkisesti kasvanut ja kehittynyt. Hieman saattaa vielä sellaista nuoruuden intoa olla, mutta silloin esiin astuu Markus Huhtimo, mies, joka taas on voittanut niin pelaajana kuin valmentajanakin paljon.

Joka tapauksessa luvassa on huikean jännittävä spektaakkeli Hartwall Arenalla. Salibandyareena arvioi, että ottelusta tulee tiukka, jonka lopulta nimiinsä vie EräViikingit juuri henkisen kanttinsa vuoksi.

Avainsanat: Miesten Salibandyliiga


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini