Nykky ei suostu uimaan Tammerkoskessa

Share |

Sunnuntai 23.4.2017 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: Juhani Järvenpää, Anssi Koskinen


Tampereen Classic juhli Suomen mestaruutta miesten Salibandyliigassa toista kertaa peräkkäin. Mestaruuksien juhlinta on usein räiskyvää ja kaikenlaisia hauskoja tempauksia niihin aina kuuluu. Tamperelaisten päävalmentajalle Petteri Nykylle on ainakin yksi asia selvää, Tammerkoskessa hän ei aio uida.

Mestarivelho_Nykky.jpg

- En ui, jos jätkät uivat niin uikoon, se on niiden juttu. Mä otan hyvin rauhallisesti, Nykky totesi.

Mestaruusjuhlinnassa yleensä isona osana on nauttiminen saavutuksesta ja samalla myös arkisten aherrusten unohtaminen. Juhlat Nykky sanoi ottavansa rauhallisesti, mutta tekijämies ei osaa pysyä poissa sorvin äärestä juhlan hetkelläkään.

- Joukkueen mukana katsellaan ja jutellaan muutamien pelaajien kanssa tulevaisuudesta, Nykky valaisi.

Itse ottelussa maaleja tehtiin runsain mitoin niin Classicin kuin vastustajan EräViikinkien toimesta. Lopputulos 9-6 kertoo karua kertomaa siitä, että puolustaminen ei ollut se juttu, jota finaaliin lähdettiin toteuttamaan.

Mestaruusjuhlintaa_by_Classic.jpg

- Kyllä me yritettiin tiivistää puolustusta, mutta täytyy sanoa, että siellä on kaksi niin kovaa hyökkäävää joukkuetta, niin ihme ei ole kun noin paljon maaleja tulee, Nykky mietti.

- Siellä vilisi vastustajalla maajoukkuemiehiä ja kyllä ne aika kovassa terässä oli.

Helpolla ei mestaruus tullut Classicille tänä vuonna eikä kaukana ollut se, että Hartwall Arenalla olisi juhlinut joku muu kuin Classic.

- Kyllä se kuitenkin lähtee puolustamisen kautta, että jos olisimme jatkaneet samalla tavalla kuin ensimmäinen erä, niin kylmää olisi ollut kyyti. Pelattiin aika heikko ensimmäinen erä. Onneksi saatiin siihen muutamat maalit, niin ei jääty ihan jalkoihin, Nykky torui.

Mestaruudesta ei Nykky ehdi kovinkaan pitkää nauttimaan, sillä miehen toinen pesti maajoukkueen päävalmentajana kutsuu Euro Floorball Tourin puitteissa Turussa viikonloppuna, kun Suomi kohtaa Sveitsin, Tshekin ja Ruotsin. Mukana ryhmässä on peräti kahdeksan tuoretta Suomen mestaria.

Avainsanat: Miesten Salibandyliiga


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini