Pitkä ura päätökseen - "Paljon hienoja kokemuksia"

Share |

Keskiviikko 26.4.2017 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: Juhani Järvenpää, Anssi Koskinen


Salibandyliigakausi päättyi lauantaina, samalla päättyi myös yhden pitkäaikaisen liigapelaajan ura. Tommi Aron vuonna 2004 HIFK:n riveistä alkanut pelaajaura sisälsi 255 runkosarjan ottelua ja 63 pudotuspeliä. Lisäksi hän pelasi 34 ottelua Suomen paidassa. Suurin osa urasta vierähti Erässä.

Aron_uran_viimeinen.jpg

- Paljon hienoja yhteisiä kokemuksia upeiden ihmisten kanssa, tietenkin Suomen cupin voitot ja maailmanmestaruus olivat myös upeita juttuja. Tietysti myös karvaat tappiot on jäänyt mieleen - niistä oppii paljon, Aro kertasi

Aron viimeiseksi jäänyt seura EräViikingit pelasi miesten Superfinaalissa lauantaina Classicia vastaan. Peli päättyi Classicille 9-6 ja Aro jäi ilman havittelemaansa Suomen mestaruutta. Summerin soidessa miehen pää oli tyhjä, kaikki oli annettu.

Aro_elakelainen.jpg

- Ei päässä liikkunut oikein mitään, Aro tunnusti.

Pari päivää myöhemmin Aron fiilikset on samanlaiset kuin pelin jälkeenkin olivat.

- Me ei onnistuttu omissa vahvuuksissamme niin hyvin kuin Classic omissaan. Parempi voitti, Aro kiteytti.

Vaikka Suomen mestaruus jäi Arolta saavuttamatta, sai hän uransa aikana myös menestystä. Suomen Cupin voittoja ja kirkkaimpana kruununa viime syksyinen maailmanmestaruus.

- Kovin yksittäinen saavutus on maailmanmestaruus, Aro totesi.

Maailmanmestaruuden lisäksi Aro pitää menestyksenä sitä aikaa, jonka hän on saanut viettää lajin parissa ja millaiseksi hän on vuosien saatossa kasvanut.

- Pidän hienona saavutuksena sitä, millaisena ihmisenä entiset pelikaverit mua pitää. Tiedän, että aika moni ihminen välittää musta paljon, Aro tunnelmoi.

Aro_ja_Kukkola_kotiinpaluu.jpg

Pelivuodet ovat nyt takanapäin ja vuosien saatossa Aro on oppinut tuntemaan runsaasti ihmisiä sekä saanut paljon hyviä kokemuksia. Monista ihmissuhteista on tullut pysyviä kaveri- ja ystävyyssuhteita. Nyt joka tapauksessa Salibandyliiga menettää yhden mahtavan pelimiehen, kapteeni Aro kääntää katseensa omaan perheeseen, jossa hänellä riittääkin puuhaa pienen tyttärensä parissa.

Avainsanat: Miesten Salibandyliiga


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini