Remes vei Suomen loppuotteluun "Jos ei olisi mennyt sisään en tiedä mitä olisin tehnyt"

Share |

Lauantai 6.5.2017 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: IFF


Suomi eteni poikien U19 MM-kisojen finaaliin kukistamalla Sveitsin välierässä 7-6. Ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta, kun varsinainen peliaika päättyi Suomen mainion kirivaiheen ansiosta tasan 6-6. Ratkaisun niittasi Christian Remes, kun jatkoaikaa oli pelattu 47 sekuntia.

- Siinä Eki (Eero Jalo) ajoi maalille toiseen aaltoon ja sain namupassin. Jos en olisi tehnyt, niin en tiedä, mitä olisin tehnyt, Remes kertasi osumaansa.

Ratkaisija_Remes.jpg

Suomi sai hyvän startin otteluun, kun Justus Kainulainen avasi pelin 36 sekunnin jälkeen. Kaikki näytti hyvältä vielä erän 14 minuutilla Heikki Iiskolan lisätessä Suomen johtoa. Pieni kauneusvirhe erään tuli, kun Florian Wenk kavensi vain 32 sekuntia myöhemmin, kun Iiskola oli tehnyt 2-0- maalin. Kainulainen kaunisteli lukemiksi 3-1 ennen erätaukoa.

- Monelle ensimmäinen iso peli ja saatiin huono alku. Sveitsi oli pelissä paremmin mukana. Siitä huolimatta saatiin pelistä johto, Suomen päävalmentaja Heikki Luukkonen totesi.

- Peli romahti siitä vielä entisestään ja alettiin ehkä puolustamaan johtoa eikä uskallettu pelata omaa peliämme.

Toisessa erässä Sveitsi onnistui tulemaan tasoihin ja kolmannen erän alku olikin sitten punapaitojen juhlaa, kun minuutissa käkikellojen maan edustajat iskivät maalin toisensa jälkeen Riku Saarentolan selän taakse. Peli näytti jo ratkeavan, kunnes suomalaiset löysivät uuden vaihteen päälle ja neljä seuraavaa osumaa olikin sitten valkopaitojen käsialaa.

- Viimeiseen erään hermostuneisuus jatkui, mutta sitten peli vapautui, kun oltiin altavastaajana, Luukkonen kertoi.

- Olen sitä mieltä, että jokainen joukkue saa sen mitä ansaitsee ja me ansaittiin tänään jatkoaikavoitto.

Suomen_U19_finaaliin_2017.jpg

Jatkoaikavoitto tiesi sitä, että Suomi pelaa sunnuntaina MM-kisojen loppuottelussa ja puolustaa maailmanmestaruuttaan. Vastaan tulee illan ottelun Tshekki-Ruotsi- voittaja. Ottelun voittajalla ja finaalivastustajalla ei ole välierän ratkaisijalle merkitystä.

- Molemmat käy, ei mitään väliä. Joka tapauksessa se pitää voittaa, kumpi tahansa sieltä vastaan tuleekin, Remes tiesi.

Loppuottelut ovat aina oma paikkansa ja nykyisellä ryhmällä ei isoista peleistä ole paljoa kokemusta. Remes kuitenkin tietää, mitä mestaruuden voittaminen vaatii.

- Omaan juttuun täytyy uskoa, Remes kiteytti.

Avainsanat: U19 poikien maajoukkue


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini