Suomen U19 vei maailmanmestaruuden - Kainulaiselle neljä osumaa

Share |

Sunnuntai 7.5.2017 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: IFF


Suomi nappasi toisen perättäisen maailmanmestaruuden poikien U19 MM-kisoista Ruotsissa. Mestaruus ratkesi, kun Suomi voitti Ruotsin loppuottelussa numeroin 7-4. Valkopaitojen sankarina hääri neljä maalia iskenyt Justus Kainulainen.

Voittamattomia_mestareita.jpg

- Uskomaton fiilis. En tiedä oliko meiltä paras peli, mutta parempi joukkue voitti tänään, Kainulainen fiilisteli.

- Kun hyvien jätkien kanssa pääsee pelaamaan, niin tulosta syntyy.

Ottelun ensimmäisessä erässä Suomi meni jo menojaan ja taululla komeilivat erän päätteeksi numerot 3-0. Se oli osaltaan jo ratkaisevassa osassa mestaruuden kannalta, sillä Ruotsin joutuessa takaa-ajoasemaan jo varhaisessa vaiheessa, ei sillä ollut enää mahdollisuuksia kunnolliseen nousuun.

- Saatiin otteluun loistava alku ja tiesin siinä vaiheessa, että Ruotsilla ei ole enää palaa. Muutama helppo jäähy tuli, mutta ei silti tullut epäilystäkään siitä, kuka tänään pyttyä nostaa, Suomen päävalmentaja Heikki Luukkonen kommentoi.

Maailmanmestarit_2017.jpg

Suomi eteni maailmanmestaruuteen puhtaalla pelillä, sillä se voitti turnauksessa jokaisen ottelun. Tiukin kamppailu käytiin välierässä, jolloin finaalipaikka tuli vasta jatkoaikavoiton myötä Sveitsiä vastaan. Mestaruus oli myös päävalmentaja Heikki Luukkoselle toinen Suomen U19- joukkueen peräsimessä, samalla myös viimeinen tällä erää, kun valmennus vaihtuu seuraavaan projektiin.

- Mielettömän hieno näiden kahden ryhmän matka. Kehitystä tapahtui koko ajan ja se oli käsin kosketeltavaa. Olen älyttömän ylpeä pelaajista ja taustaryhmästä, Luukkonen kiitteli.

Suomelle nuorten maailmanmestaruus oli neljäs, kun aiemmat mestaruudet ovat tulleet vuosina 2003, 2011 ja 2015.

Avainsanat: U19 poikien maajoukkue


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini