EräViikingit nappasi maajoukkuepelaajia

Share |

Perjantai 2.6.2017 - Teksti ja kuva: Joni Hildén


EräViikinkien naisissa on puhaltanut kevään aikana uusia tuulia. Markus Huhtimo otti päävalmentajan pestin vastaan, jonka jälkeen joukkuetta on rakennettu määrätietoisesti menestystä silmällä pitäen. 

- Haluamme olla maailman suurimman salibandyseuran ohella myös paras seura. Yksi keskeisimmistä asioista tätä tavoitetta silmällä pitäen on ollut naisten liigajoukkueen profiilin nostaminen, EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava valaisi. 

- Meillä on seurassa ehjä ja jokaisen ikäluokan kattava tyttöpuoli, ja siihen halusimme myös edarin, joka on sekä toiminnallisesti että laadullisesti kilpailukykyinen jatkossa. Daniela_Westerlund.JPG

Viime kauden joukkueesta 14 pelaajaa jatkaa myös tulevalla kaudella EräViikingeissä. Heidän lisäkseen joukkuetta vahvistetaan muun muassa maajoukkuemaalivahti Laura Loisalla sekä maajoukkuepuolustaja Trine Sällströmillä ja hyökkääjä Daniela Westerlundilla. 

- Paljon on tullut pelaajia eri suunnista, että sillä tavalla opitaan vielä tutustumaan toisiimme paremmin. Joukkueessa on ollut tosi hyvä fiilis ja kaikki haluavat olla täällä sekä tehdä yhdessä hommia kautta kohti, Sällström iloitsi. 

Vaikka Sällström sekä Westerlund ovat maajoukkueen porttejakin jo kolkutelleet ja päässeet pelaamaan siellä, niin silti heidän tavoitteenaan on edelleen kehittää omaa pelaamistaan, joka on molemmilla ollut myös yksi syy, miksi valitsivat EräViikingit. 

- Näin, että nyt on aika ottaa itse askelia ja enemmän vastuuta. Kuulin, että tänne on tulossa nuori ryhmä, niin se oli kun saa itselleen parhaan mahdollisen ympäristön kehittyä ja ottaa sitä vastuuta, Westerlund mietti. 

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi myös maajoukkuekokemusta on Mirva Laitisella sekä Sara Piispalla. 

- Olen todella iloinen, että saimme juuri ne pelaajat, jotka valmennus halusikin mukaan: eteenpäin meneviä, tavoitteellisia pelaajia sekä useampi maajoukkuekokemusta omaava pelaaja, Naava kiteytti. 

Joukkueen päävalmentajaksi nimettiin jo maaliskuussa Markus Huhtimo ja hänelle avuksi nimitettiin Timi Suonpää sekä Marko Vaittinen. Joukkueen valmennusta on sen jälkeen täydennetty ja maalivahdeista vastaa Tony Bäcksbacka sekä fysiikasta Jouni Hämäläinen. 

- Jouni on käytännössä meidän joukkueen isähahmo, kun itsekin olen välillä sellainen "koneet käy ja kukaan ei ole ohjaamossa"-hahmo välillä, niin se on sitten sellainen, joka vetää suitsista vähän minuakin matkan varrella, Huhtimo heitti. 

- Meillä on Jounin kanssa hyvä historia, tehtiin Viikingeissä muutama vuosi kimpassa hommia ja sitten itse oltiin yhdessä maajoukkueessa. Kyllä en Jounilla vahvuudeksi tuon fyysisen puolen osaamisen plus sitten sen, että hänellä on valtava kokemus pelaajan kuntouttamisesta. 

EräViikingeillä on sopimuksia nyt 26 kappaletta: 

Maalivahdit: 

Milla Jaatinen 

Laura Loisa (Classic) 

Sanna Viitanen 

 

Kenttäpelaajat: 

Minttu Broström 

Pinja Jaakkola (M-Team) 

Liisa Kantokorpi 

Nea Korhonen 

Mirva Laitinen (SB-Pro) 

Iina Latvala (PSS) 

Matilda Lindström (SB-Pro) 

Daniela Markelin (SB-Pro) 

Milla Murtomäki 

Liisi Muurinen 

Taru Nordman (M-Team) 

Maura Paajanen (M-Team) 

Sara Piispa (Zug United, Sveitsi) 

Tuuli Rannala 

Leena Rusanen 

Milja Saarikoski 

Silja Stolpe 

Sara Suur-Hamari 

Trine Sällström (M-Team) 

Noora Tervonen 

Aino Tuokkola 

Elina Vanhanen (M-Team) 

Daniela Westerlund (SB-Pro) 

Anna Yli-Kojola 

 

Päävalmentaja 

Markus Huhtimo 

 

Valmentajat: 

Timi Suonpää 

Marko Vaittinen 

Tony Bäcksbacka 

 

Joukkueenjohtajat: 

Tiina Heinänen 

Ilkka Levä 

Matti Pasanen 

Janne Murtomäki 

 

Hieroja: 

Jouni Hämäläinen 

 

Huoltajat: 

Ari Paavilainen 

Maarit Rastas 

 

Media: 

Juho Kojima  (Videot)

Avainsanat: Naisten Salibandyliiga


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini