Classic ennakkosuosikki - SB Welhoilla ranskalainen visiitti

Share |

Sunnuntai 17.9.2017 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: Juhani Järvenpää


Salibandyliiga käynnistyy sunnuntaina täydellä kierroksella. Luvassa on jälleen herkkua mahan täydeltä, kun koko vuosi tahkotaan reikäpallon perässä. Sarja on entisestään tasoittunut eikä voida sanoa sen olevan enää muutaman joukkueen temmellyskenttä. Silti ennakkosuosikin paineet kasautuvat jälleen kerran Tampereen suunnalle. Tässä Salibandyareenan arvio tulevasta kaudesta.

mestari_Classic.jpg

1. Classic

Classic lähtee kauteen jälleen hallitsevana Suomen mestarina. Hieman joukkueessa on vaihtuvuutta ollut kesän aikana, joka osaltaan saattaa vaikuttaa iskukykyyn. Tampereella menestystä janotaan silti edelleen, sillä nyt lähtee Petteri Nykyn viimeinen kausi päävalmentajana ja mikä olisikaan parempi lahja valmentajalle, joka toi mestaruuden Tampereelle kuin mestaruus? Onhan sanontakin, että ei kahta ilman kolmatta.

2. EräViikingit

Viime keväänä EräViikingit taisteli tasapäin finaalissa Classicia vastaan, mutta tamperelaisten rutiini vei pidemmän korren. Kesän aikana muutama kovan tason pelaaja on lopettanut uransa ja sen lisäksi vielä pari pelaajaa vaihtoi maisemaa. Maisemaa vaihtoi myös päävalmentaja Jyri Korsman. Tilalle tuli kokenut Mika Ahonen. Kesä ei ole ollut joukkueelle paras mahdollinen, joka näkynee varsinkin alkukaudesta. Sen vuoksi voidaan melko varmana sanoa, että runkosarjan voitto lipuu ohi suun.

EraViikingit_haastajana.jpg

3. Happee

Jyväskylässä Seppo Pulkkinen päätti pitkän ja komean uransa Happeen päävalmentajana ja antoi tilaa nuoremmille. Pulkkisen aisaparina toiminut Mikko Lehto otti ohjat käsiin ja lähtee viemään laivaa omaan suuntaansa. Joukkue on kokenut vahvistumista kesän aikana ja noussut yhdeksi varteenotettavaksi haastajaksi. Edessä on mielenkiintoiset ajat Jyväskylän suunnalla ja kärkikahinoissa paikkansa vakiinnuttanut Happee tullaan näkemään niissä karkeloissa myös tänä vuonna.

4. SPV

Seinäjoella tekemisen taso ei ole pudonnut mihinkään ja SPV taistelee joka vuosi kärkisijoista. Niin se tekee myös tänä vuonna. Joukkueelta löytyy varmasti potentiaalia kamppailla vaikka koko sarjan voitosta. Tommy Koponen on tehnyt pitkäjänteistä työtä seuran menestymisen eteen ja tänä vuonna sitä menestystä haetaan Seinäjoella myös kansainvälisissä otteluissa, kun Champions Cup pelataan Pohjanmaalla.

5. TPS

Turussa on tehty pitkään työtä sen eteen, että joukkue nousisi varteenotettavaksi menestyjäehdokkaaksi. Parina keväänä jatkopaikka on ollut lähellä, vaikka toisaalta viime keväiset pudotuspelit osoittautuivat turkulaisille pannukakuksi. Valmentaja vaihtui kesän aikana ja nyt laivaa luotsaa Jukka Ruotsalainen, jolle kausi pääsarjassa on ensimmäinen.

6. Koovee

Tampereen kakkosjoukkue Koovee lähtee pelaamaan sijoista keskikastissa. Vielä ei ole heidän aikansa nousta kärkitaisteluihin mukaan, mutta pikku hiljaa joukkue etenee kohti kirkkainta kärkeä ja yksittäisessä ottelussa Koovee pystyy haastamaan kenet tahansa. Pidemmässä sarjassa sitten taas noutaja tulee. Uusi halli helpottaa tamperelaisten arkea.

7. Oilers

Espoossa työtä on tehty menestyksen eteen pitkään ja pari kautta sitten saavutettu finaalipaikka oli jo kova saavutus. Viime keväänä joukkue eteni puolivälieriin saakka, mutta siellä noutajaksi osoittautui SPV. Kesän aikana joukkueen valmennus vaihtui ja päävastuun otti Heikki Luukkonen. Espoossa eletään uudistumisen aikaa ja oletettavaa on, että menestystä ei ihan heti ensimmäisenä vuonna ole tulossa.

8. Nokian KrP

Viime keväänä Nokialla nautittiin hienosta keväästä, kun seurahistorian ensimmäinen pudotuspelivoitto tuli. Nokia osoitti myös sen, että he pystyvät haastamaan yksittäisessä ottelussa kenet tahansa. Sama tahti jatkunee myös tänä keväänä ja Nokian KrP tulee olemaan monelle kärkijoukkueelle kantona kaskessa. Joukkueen valmennuksessa tapahtui muutoksia kun Luukkonen siirtyi Espooseen, mutta uusi mies Jarmo Härmä ei ole huono ja voi sanoa hänen olevan oikea mies jatkamaan Luukkosen viitoittamaa tietä.

Nokian_voitonjuhlat.jpg

9. OLS

Oulussa on keikuttu jo vuosia pudotuspelien kynnyksellä. Kyllä oululaiset tänä vuonnakin taistelevat paikasta pudotuspeleissä, mutta ihan ei loppuun asti riitä ja viimeisillä metreillä OLS joutuu nöyrtymään Nokian KrP:lle taistelussa.

10. Indians

Espoon kakkosjoukkue Indians lähtee kauteen haastajan roolissa. Vielä ei seura ole täysin valmis pudotuspeleihin, mutta kiusantekijän roolissa he ovat mainioita. Joukkueen valmennuksen on tapahtunut muutoksia, kun Stefan Korhonen siirtyi pukuhommiin ja Mikko Laurikainen otti vetovastuun Heimosta.

11. SalBa

Raumalla tullaan näkemään jo ajoittain hyvää salibandya. SalBa on vuosien saatossa kehittynyt ja tulee vakiinnuttamaan paikkansa liigakartalla. Tänä vuonna SalBa on saanut myös muutamia vahvistuksia, jotka edesauttavat seuran menestystä myös tulevaisuudessa.

12. Steelers

Hämeenlinnassa taistellaan sarjan tyvipäässä. Vielä ei ole joukkue sellaisessa iskussa, jolla voisi haaveilla pudotuspeleistä. Täysin kuivillakaan ei Steelers ole, vaan joutuu käymään ison taistelun LaSB:in ja SB Welhojen kanssa sijoituksista.

13. LaSB

Viime kauden toinen nousijajoukkue LaSB taistelee myös tyvipään paikoista ja tällä kerralla pelastautuu suoralta putoamiselta niukin naukin.

14. SB Welhot

Kuopiossa nähdään valitettavasti vain ranskalainen visiitti Salibandyliigaan. Mahdollisuudet toki seuralla voisi olla pidempäänkin visiittiin, mutta tällä kerralla ei vielä ihan riitä Janne Kainulaisen luotsaamalla joukkueella ja kohtaloksi on jäädä sarjan viimeiseksi, mutta taistelu tyvipäässä on tiukka ja ero 13 paikkaan on hyvin marginaalinen.

Avainsanat: Miesten Salibandyliiga


Kommentit

14.6.2019 16:09  salibandyareena.net

Look at an important benefit for win. salibandyareena.net
http://bit.ly/2KBCoAH


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini