"Kuolemanlohkon" harjoitusottelu: Valtti-Erä Akatemia

Perjantai 26.8.2011 klo 10:25

Salibandy Areenan kommenttiosastolla miesten 2. divisioonan "kuolemanlohkoksi" nimetty etelä-suomen toinen lohko sai jo esimakua tulevasta harjoitusottelun muodossa. Vastakkain olivat Puotinkylän Valtti ja Erä Akatemia.

Kahden erän jälkeen oltiin 2-2 tasalukemissa, mutta päätöserässä Valtti onnistui lopulta karkaamaan 5-3 voittoon. Ottelussa jaettiin paljon jäähyjä ja Erä Akatemia teki kaksi ylivoimamaalia, kun taas Valtti onnistui kertaalleen 5vs3 ylivoimapelissään. Valtin Risto Remes merkkautti ottelussa kaksi maalia.

1 kommentti . Avainsanat: Alasarjat, Sekalaista

SB Welhot palaamassa salibandykartalle?

Sunnuntai 21.8.2011 klo 12:59

Legendaarinen kuopiolainen salibandyseura SB Welhot on palaamassa suomalaiselle salibandykartalle mikäli on uskominen Savon alueen julkaistua miesten 2. divisioonan otteluohjelmaa.

Kyseessä on kuitenkin todellisuudessa edelleen seura nimeltä KSS (Kuopion Salibandyseura), joka on alkanut käyttämään joukkueesta vanhaa SB Welhot-nimeä. Myös joitakin juniorijoukkueita nähdään tulevalla kaudella sarjoissa nimellä SB Welhot.

7 kommenttia . Avainsanat: Alasarjat, Juniorit, Sekalaista

Turku Floorball Cup pelataan viikonloppuna

Perjantai 19.8.2011 klo 8:09

Turku Floorball Cup tuo Turun Kilosporttiin kautta aikojen kovatasoisimman salibandyturnauksen mitä Länsirannikolla on koskaan ennen pelattu. Ennakkosuosikin viittaa 14-joukkueen turnauksessa pitää yllään kaupungin ykkönen liigassa pelaava TPS Salibandy.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Miesten liiga, Divari, Alasarjat, Sekalaista

Rangers ja LoSB tasapeliin erikoisessa ottelussa

Sunnuntai 14.8.2011 klo 13:51

Miesten Divariin takaisin noussut Kirkkonummi Rangers oli saanut lauantaina vieraita Lohjalta, kun viime kauden päätteeksi miesten 2. divisioonaan pudonnut LoSB saapui harjoitusvastustajaksi.

LoSB johti ottelua kahden erän jälkeen jo 1-5, mutta Rangers vei viimeisen erän nimiinsä 6-2 lukemin, joten lopputulos sopuisasti 7-7. Ottelun teki erikoiseksi se, että vaikka isäntäjoukkue Rangers teki ottelussa 7 maalia, niin yksikään niistä ei syntynyt tasakentällisin. Koko ottelussa nähtiin 14 maalia, joista vain 4 syntyi tasakentällisin.

Tässä Rangersin ja LoSBin otteluraportit.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Divari, Rangers, Alasarjat, LoSB

AFC:n päävalmentaja: "Me harjaamme lohkovoiton"

Lauantai 13.8.2011 klo 13:14

Jos on miesten 2. divisioonan etelä-suomen toisesta lohkosta riittänyt tarinaa Salibandy Areenan kommenttipalstalla, niin myös länsirannikolla käydään alkavalla kaudella huima taisto lohkovoitosta. AFC:n päävalmentaja Jani Penttilä ei ainakaan turhia ujostele ilmoittaessaan lohkon loppujärjestyksen seuran sivuilla.

- Lohkon ykkönen on selvä tapaus, sillä me harjaamme homman. Toiseksi sijoittuu SBS Wirmo ja kolmanneksi FBC Turku, Penttilä lataa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alasarjat, AFC

Liiganousun M-Teamille varmistanut maalivahti siirtyy KSS:n riveihin

Keskiviikko 10.8.2011 klo 11:17

Miesten 2. divisioonassa pelaava Kuopion Salibandyseura sai kovan vahvistuksen, kun viime kaudella M-Teamin liigaan nostanut maalivahti Petri Lesch siirtyi kuopiolaisten riveihin. Lesch oli viime kaudella maalivahtitilastossa divarin ykkösmies.

KSS menetti kovan tehokaksikon, kun Aku Taira ja Joonas Makkonen siirtyivät pelaamaan liigaa Josbaan. Heidän paikkaajiksi KSS on hankkinut Jukka Pellisen, Tero Korhosen, Jarno Nikulaisen, Olli Taskisen ja Jarno Savolaisen. Uusia puolustajia ovat Teemu Kosunen, Aleksi Viinikainen ja Joonas Toikkanen.

5 kommenttia . Avainsanat: Miesten liiga, M-Team, Alasarjat, KSS

HIFK jaksaa puhuttaa salibandyväkeä - 600 kommentin raja rikki!

Maanantai 8.8.2011 klo 11:29

Harvoin on kakkosdivisioonassa pelaava joukkue ja sen kyseinen lohko herättänyt näin paljon keskustelua salibandypiireissä, kuin mitä HIFK on nyt ennen kaudenlakua tehnyt. HIFK:ta koskevaan viestiketjuun on tullut lukijoilta käsittämättömät 600 kommenttia!

Tämä etelä-suomen toinen kakkosdivarilohko on jo yleisesti nimetty ns. "kuolemanlohkoksi" ja myös Salibandy Areena tulee seuraamaan poikkeuksellisen tiiviisti tämän lohkon etenemistä tällä kaudella.

20 kommenttia . Avainsanat: HIFK, Alasarjat

LeBa96 menetti parhaan pistemiehen Sveitsiin - tilalle Naumanen ja Ruotsalainen

Lauantai 6.8.2011 klo 14:48

Miesten 2. divisioonassa pelaava LeBa96 menetti viime kauden parhaan pistenikkarinsa Sveitsiin, kun Eetu Eronen teki 1+1 vuotisen sopimuksen Sveitsin 1. liigajoukkue Ad Astra Sarnenin kanssa. Eronen oli takonut kolmena viime kautena LeBa:lle 112 tehopistettä.

Seura tiedottaa myös vahvistaneensa rivejään kahdella uudella pelaajalla. Maalivahti Lari Naumanen siirtyy LeBaan Josbasta ja puolustaja Jani Ruotsalainen SB Savosta. LeBa96:n nykyisen pelaajatilanteen löydät seuran sivuilta.

3 kommenttia . Avainsanat: Alasarjat, LeBa96

Erä Akatemia sai vahvistuksen Sveitsin liigasta

Lauantai 6.8.2011 klo 11:17

Miesten 2. divisioonassa pelaava Erä Akatemia on vahvistanut rivejään kahdella pelaajalla. Viime kaudella Sveitsin pääsarjan Waldkirch St. Gallenissa pelannut Aapo Kakkola nähdään ensi kaudella mosalaisten kakkosjoukkueessa. Kakkola vakiinnutti viime kauden lopulla paikkansa sveitsiläisseuran ykköskentällisessä.

Toinen Erä Akatemian vahvistus on Jarkko Aavaharju, joka pelasi jo viime kaudella kahdeksan ottelua mosalaisten riveissä. Niissä syntyi tehot 9+2=11. Erä Akatemian joukkue kokonaisuudessaan kaudelle 2011-2012 löytyy seuran sivuilta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alasarjat, Erä Akatemia

Blackbirds United II kiusasi divarijoukkuetta

Lauantai 6.8.2011 klo 10:35

Viime kauden päätteeksi miesten 1. divisioonaan takaisin noussut Kirkkonummi Rangers korkkasi perjantai-iltana harjoitusottelukautensa. Vastustajaksi oli saapunut kakkosdivarin Blackbirds Unitedin II-joukkue.

Ottelu päättyi lopulta Rangersin 4-3 voittoon. Ottelun parhaimmistoa oli molempien joukkueiden maalivahdit Markus Manninen (Rangers) ja Juuso Keinonen (BB2). Rangersin Chris Starck tekaisi ottelussa kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä keräsi kotijoukkueen  Iiro Liede.

4 kommenttia . Avainsanat: Divari, Alasarjat, Rangers, Blackbirds

NST:n viime kauden paras pistemies siirtyi Joutsenon Katajaan

Perjantai 5.8.2011 klo 14:45

Ylivoimaisesti NST:n miesten pistepörssin viime kaudella voittanut Toni Kokkonen ei jatka joukkueessa, vaan siirtyy tulevaksi kaudeksi 2. divisioonan Joutsenon Katajan riveihin. Kokkonen keräsi viime kaudella divarissa 33 ottelussa hurjat tehot 39+41=80.

Samassa yhteydessä seurojen välisen farmisopimuksen voimin NST:stä siirtyy Joutsenon Katajan riveihin maalivahti Jari Karhu ja hyökkääjä Niklas Santala. Katajan riveissä pelaa alkavalla kaudella myös ex-maajoukkuepuolustaja Aki Seppälä.

7 kommenttia . Avainsanat: Miesten liiga, NST, Alasarjat, Joutsenon Kataja

Josba voitti vaivoin kakkosdivarijoukkueen

Perjantai 5.8.2011 klo 10:42

Kakkosdivarijoukkue LeBa96 isännöi torstaina Kontiolahdella harjoitusottelussa liigajoukkue Josbaa. Isännät olivat pitkään voiton syrjässä kiinni, sillä LeBa johti ottelua kolmannessa erässä 5-3 lukemin.

Ottelu oli vielä kolme minuuttia ennen loppua tasatilanteessa 5-5, mutta liigajoukkueen kokemus käänsi lopulta voiton vieraille maalein 5-7. Joukkueet kohtaavat toisensa vielä kahdesti harjoitusotteluissa ennen sarjapelien alkamista.

38 kommenttia . Avainsanat: Miesten liiga, Alasarjat, Josba, LeBa96

Turkulaisseura Hämeenkadun Pyövelit nappasi Tyko Hellstenin riveihinsä

Torstai 7.7.2011 klo 11:45

Huimaa jälkeä alasarjoissa tehnyt turkulaisseura Hämeenkadun Pyövelit sai riveihinsä kovan luokan vahvistuksen, kun viimeiset neljä kautta TPS:ssä pelannut Tyko Hellsten vaihtoi seuraa. Hellsten toimi mm. U19-maajoukkueen kapteenina vuoden 2007 MM-kisoissa. Toinen vahvistus Pyöveleille on Jani Hyytiäinen, joka siirtyy uuteen seuraan FBC Turusta.

Hämeenkadun Pyövelit tuli sarjapeleihin mukaan vuonna 2008 ja seura on noussut miesten 5. divisioonasta asti joka vuosi sarjaporrasta ylemmäs. Tulevalla kaudella turkulaisseura pelaa jo miesten 2. divisioonassa. Pyövelit ovat pelanneet 3 div-5 div runkosarjan pelejä yhteensä 54 kappaletta, joista saldona on 49 voittoa, 4 tasapeliä ja 1 tappio.

8 kommenttia . Avainsanat: Miesten liiga, Alasarjat

Suomen mestari Tommi Kivisoja siirtyy PSS:n kakkosjoukkueeseen

Keskiviikko 6.7.2011 klo 10:33

Viime kaudella Suomen mestaruuden SSV:n paidassa voittanut Tommi Kivisoja siirtyy tulevaksi kaudeksi Porvoon Salibandyseuran kakkosjoukkueeseen, joka pelaa miesten 2. divisioonassa.

- Minulla on sen verran työkiireitä, että en ehdi treenaamaan viittä kertaa viikossa. Enkä siirry kauden aikana pelaamaan PSS:n ykkösjoukkueeseen. Jos olisin halunnut divaria pelata, niin joukkueita olisi silloin löytynyt paljon lähempääkin, sähköverkonrakennuttajan töitä tekevä Kivisoja toteaa PSS:n nettisivuilla.

Lue lisää PSS:n sivuilta.

11 kommenttia . Avainsanat: Miesten liiga, Alasarjat

O2-Jyväskylä tyhjensi FCV:n pajatson

Tiistai 5.7.2011 klo 22:44

Miesten 2. divisioonassa pelaava 02-Jyväskylä on julkaissut tulevan kauden joukkueensa. Joukkueeseen siirtyy alkavaksi kaudeksi peräti 8 pelaajaa naapuriseura FCV:stä, joka tippui viime kauden päätteeksi miesten 1. divisioonasta kakkoseen.

- Tänä vuonna try-outeissa oli paljon hyviä pelaajia, kaikkiaan edustukseen rinkiin oli tarjolla 46 pelimiestä. Tuosta porukasta pääsin valitsemaan sellaiset pelaajat jotka parhaiten pystyvät sitoutumaan joukkueeseen ja sen tavoitteisiin, edustuksen päävalmentaja J-P Taskinen kommentoi uutta joukkuettaan.

Lue lisää 02-Jyväskylän sivuilta.

4 kommenttia . Avainsanat: Sekalaista, Alasarjat

Kakkosdivarijoukkue NaKu hankki entisiä liigapelaajia

Tiistai 5.7.2011 klo 12:55

Miesten 2. divisioonaan takaisin noussut helsinkiläinen Naseus Kunniaan (NaKu) on hankkinut riveihinsä tulevaksi kaudeksi kovan luokan pelimiehiä, joiden joukossa on myös jokunen entinen liigapelaaja. NaKun peliasun pukevat päälleen alkavalla kaudella sellaiset nimet kuin Ville Ikonen, Henri Kämäräinen, Tommi Ahola, Ronnie Ilander ja Ville Uotila.

Nakun sivuilta löytyy humoristinen kirjoitus uuden joukkueen kasaamisprosessista, sekä Ville Ikosen videohaastattelu Eurosport-kanavalle. NaKu on ilmoittautunut vahvasti alkavalla kaudella miesten 2. divisioonan kärkitaistoihin mukaan. Vai nähdäänkö kaukalossa hiipuvia ja hitaita ex-liigapelaajia? Se jää nähtäväksi.

4 kommenttia . Avainsanat: Sekalaista, Alasarjat

Hatsinan joukkue valmis tulevalle kaudelle

Torstai 16.6.2011 klo 10:24

Kahtena edelliskautena divarikarsintojen viimeiselle kierrokselle edennyt Hatsina on julkaissut tulevan kauden joukkueensa. Pelaajavalmentajana viime kaudet toiminut Vesa Valjakka siirtyy kokonaan penkin taakse käskyttämään mikkeliläisiä. Valjakka on peliurallaan naputellut Hatsinan paidassa 148 ottelussa tehot 154+231=385 ja on seuran ylivoimaisesti paras pistemies.

Hatsinan pelaajarunko pysyy hyvin kasassa viime kaudesta ja lisäksi kesän harjoitusringissä nähdään muutama mielenkiintoinen paluumuuttaja. Hatsina on asettanut tavoitteeksi sijoittua 2. divisioonan lohkossaan kahden parhaan joukkoon. Jos tavoite toteutuu ja joukkue etenee nousukarsintoihin, niin Hatsina joutuu pelaamaan nousukarsintaottelunsa evakossa vieraskentällä. Tästä Hatsinan sivuille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alasarjat, Hatsina

HIFK-tiedote!

Keskiviikko 8.6.2011 klo 13:04

HIFK pelaa salibandya kaudella 2011-2012 miesten 2. divisioonan 2. lohkossa. SC Sähly-90:n sarjapaikka siirtyi HIFK:lle ja osa pelaajista siirtyi mukana HIFK:n joukkueeseen.

SC Sähly-90:n toiminnassa vahvasti mukana ollut Mikko Saarenoja on myös HIFK-salibandyn hallituksessa. HIFK-salibandyn toimintaan tulee mukaan myös uusia tekijöitä.

HIFK-salibandyn tavoitteena on muodostaa sitoutunut ja urheilullinen joukkue. Tämän perusajatuksen halutaan siirtyvän myös junioripuolelle. Joukkuetta rakennetaan kesän 2011 aikana.

13 kommenttia . Avainsanat: Alasarjat, HIFK

Juha Kulmala ja Joni Hiltunen ovat ensi kaudella Erä Akatemian miehiä

Lauantai 4.6.2011 klo 0:23

Miesten 2. divisioonaan tippunut Erä Akatemia saa ensi kaudeksi riveihinsä nimekkäät vahvistukset, kun joukkueen rinkiin ovat siirtyneet maalivahti Juha Kulmala ja pelaajauralta valmentajaksi siirtyvä Joni Hiltunen.

Kulmala on pelannut urallaan liigaa Tapanilan Erässä, SSV:ssä ja HIFK:ssa. Hiltusen peliuran saldo on yli 200 liigaottelua runkosarjassa, kuusi kautta SSV:ssä ja vielä kuluneella kaudella hän pelasi liigaa AC HaKissa.

- Kahden sakkiin olisi Akatemian nipulla päästävä. Tuleva kausi on varmasti hyvä, kyllä salibandyn pitää sytyttää. Akatemiassa on rutkasti kokemusta ja hyviä persoonia, Hiltunen toteaa Tapanilan Erän sivuilla.

4 kommenttia . Avainsanat: Alasarjat, Erä Akatemia

FBC Turku teki kovat kaappaukset naisten valmennukseen

Maanantai 2.5.2011 klo 8:29

TPS:n tyttöjen SM-sarjan joukkueen Suomen mestariksi viime kaudella valmentanut Esko Mäkelä, sekä TPS:n juniorivalmentaja Kari Vellinki siirtyvät ensi kaudeksi naapuriseura FBC Turun naisten joukkueen valmentajiksi. FBC:n naiset pelaavat tulevalla kaudella naisten 3. divisioonassa.

- Lähdimme liikkeelle siitä, että myös naisten joukkueelleemme haluttiin tarjota edellytykset entistä laadukkaampaan mutta samalla edelleen kohtuu hintaiseen toimintaan. Se että lopulta saimme joukkueen valmentajiksi 3. divisioonaan liki liigatasoisen valmennuskolmikon on enemmän taikka vähemmän pieni lotto voitto, mutta kertoo toisaalta, että jotain asioita on tehty oikeinkin, kertoo FBC Turun naisten joukkueenjohtaja Sari Laakso seuran nettisivuilla.

FBC Turku pelasi naisten liigassa kausina 1997-2000.

25 kommenttia . Avainsanat: Alasarjat

Vanhemmat kirjoitukset »