Ruotsi kolmannessa erässä ohitse

Perjantai 11.9.2015 - Toimittaja: Joni Hildén

Suomi hävisi miehissä Ruotsille Vantaan Energia Areenalla pelatussa ottelussa. Salibandyareena tapasi päävalmentaja Petri Kettusen pelin jälkeen. Kuuntele haastattelu tästä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten maajoukkue

Kolumni: Ruotsi vie, muut vikisee

Lauantai 13.12.2014 klo 23:10 - Teksti: Joni Hildén kuvat: IFF

nokkapokkaa_tuskin_puuttuu_iff.jpg

Jälleen kerran nämä MM-kisat ovat tuoneet esille sen karun faktan, mikä kansainvälisessä salibandyssa on. Huipulla ei ole kuin muutama joukkue. Itse asiassa jos ihan tarkkoja ollaan, niin näissä kisoissa huipulla on ollut vain yksi joukkue ja se joukkue on Ruotsi.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Miesten maajoukkue

Moilanen viihtyy Ruotsissa

Sunnuntai 14.9.2014 klo 18:12 - Toimittaja: Joni Hildén

Suomen maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Mika Moilanen viihtyy Ruotsissa FC Helsingborgin riveissä. Hänellä alkaa toinen kausi seurassa ja on sopeutunut hyvin. Moilanen oli Suomessa pelaamassa Finnkampenin ottelussa Ruotsia vastaan. Ottelu päättyi lukemiin 5-5. Salibandy Areena tapasi Moilasen Vantaan Energia Areenalla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten maajoukkue

Ruotsi tyttöjen U19-mestari

Sunnuntai 4.5.2014 klo 18:14 - Teksti: Joni Hildén

Ruotsin U19-tytöt ovat voittaneet maailmanmestaruuden Puolassa käydyissä MM-kisoissa. Ruotsi voitti loppuottelussa Suomen lukemin 6-4. Ottelu oli vielä kahden erän jälkeen tasan 2-2, mutta kolmannessa erässä Ruotsi meni menojaan.

Hopealle jäänyt Suomen joukkue saapuu kotimaahan huomenna iltapäivällä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tyttöjen maajoukkue

Tehosportstudio pureutuu naisten finaaleihin

Sunnuntai 13.4.2014 klo 21:15 - Toimittaja: Joni Hildén Kuvaus: Veli-Pekka Vähäkoski

Tehosportstudiossa käsitellään naisten finaaleita tällä viikolla. Vieraina ovat naisten maajoukkueen päävalmentaja Marko Paju, SB-Pron Elina Kujala ja Classicin Katriina Saarinen. Ohjelman on toimittanut Joni Hildén ja kuvannut Veli-Pekka Vähäkoski.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten Salibandyliiga, Naisten maajoukkue, Muut

Suomi rökitti ennätyslukemin Ukrainan

Perjantai 31.1.2014 klo 22:08 - Teksti: Joni Hildén Kuva: IFF

Suomi kohtasi tänään Puolan Lochowissa pelatussa MM-karsintaottelussa Ukrainan. Etukäteenkin ajateltuna Suomi oli ennakkosuosikki, mutta lopputulos oli jotain aivan käsittämätöntä. Ukrainasta ei ollut pienintäkään vastusta suomalaisille. Pelin jälkeen taululla komeili ennätyslukemat 38-0.suomi_teki_taas_maalin_ukraina_kaatui_tylysti.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten maajoukkue

Tyttöjen kapteenisto selvillä

Perjantai 31.1.2014 klo 16:57 - Kuvaaja: Vellu Vähäkoski

Tyttöjen kapteenisto selvillä viikonloppua varten. Kapteenistoon valittiin Anne Järvinen, My Kippilä ja Salla Suomela. Tytöt kertovat kuinka valintoihin päädyttiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tyttöjen maajoukkue

Suomi aloittaa MM-karsinnat tänään

Keskiviikko 29.1.2014 klo 13:28 - Teksti: Joni Hildén Kuva: Salibandyliiga

Tänään Puolan Lochowissa alkaa Suomen lohkon osalta MM-karsinnat. Suomi aloittaa urakkansa tänään kello 18 Espanjaa vastaan. Suomen lohkossa pelaavat Espanjan lisäksi Ranska, Ukraina, Puola ja Venäjä. Suomi lähtee kisoihin joukkueella, josta löytyy kaksi debydanttia ja muutama vähemmän maaotteluita pelannut pelimies.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten maajoukkue

Naisten maajoukkuetoimintaa vaivaa resurssipula

Keskiviikko 18.12.2013 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: IFF

Suomen naisten maajoukkue palasi kotiin maanantaina Tshekeistä, jossa pelattiin naisten MM-kisat. Suomi oli totuttuun tapaan kisoissa hopealle, Ruotsin napatessa mestaruuden lukemin 5-1. Tuloksessa näkyi selvästi se, kuinka joukkueiden valmistautuminen itse kisoihin on sujunut. Taitavia pelaajia löytyy molemmista joukkueista, ongelmat ovat muualla.resurssit_vaivaa_maajoukkuetta.jpg

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Naisten maajoukkue

Naiset palasivat Tshekeistä (katso video)

Tiistai 17.12.2013 - Teksti: Joni Hildén

Naisten maajoukkue palasi maanantai-iltana Tshekeistä hopeamitalit kaulassa. Lentokentällä naisia oli vastassa Salibandyliiton toimitusjohtaja Jari Kinnunen ja liiton puheenjohtaja Mika Kaltala. Naiset kukitettiin, kun he saapuivat terminaali kakkoseen lentonsa jälkeen.

Tshekeistä matkanneessa koneessa oli myös muita salibandyn voimahahmoja, kuten Tampereen Classicin Pasi ja Irina Peltola. Osa joukkueesta oli kylläkin lähtenyt jo omille teille ja kotimaahan palasi vain Suomessa pelaavat pelaajat. Myös päävalmentaja Karo Kuussaari loisti poissaolollaan, sillä mies siirtyi suoraan Ouluun matkaavaan koneeseen.

Salibandyareena tapasi lentokentällä kisojen ensikertalaisen Tampereen Classicissa pelaavan Tiia Raitasen. Raitasen mukaan kisat oli miellyttävä kokemus, vaikka pettymys sunnuntaina kärsitystä finaalitappiosta oli suurehko. Tosin maanantai-iltaan mennessä se oli ehtinyt jo laantua.

- Nyt rupeaa jo pikkuhiljaa nauttimaan tästä hopeasta. Mulla varsinkin ensimmäiset MM-kisat naisten tasolla, niin kyllä tuo hopeakin on hieno saavutus MM-kisoista, kertoi Raitanen lentokentällä.

Raitanen kertoo Salibandyareenan videolla lisää kisoista ja tunnoistaan kisoihin liittyen. Samalla hän valoittaa myös hieman tulevaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten maajoukkue

Ruotsi nappasi jälleen MM-kultaa

Sunnuntai 15.12.2013 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: IFF

Tshekin Ostravassa pelattiin naisten MM-finaali sunnuntaina. Suurena ennakkosuosikkina otteluun lähti Ruotsi, joka oli kolme edellistä mestaruutta napannut nimiinsä. Vastassa oli Suomi, joka lähti haastamaan länsinaapuriaan. Suomen naiset ei haastossa onnistunut, vaan ruotsalaiset nappasivat neljännen perättäisen mestaruuden tylyin lukemin 5-1.lyomaton_ruotsi.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten maajoukkue

Kujalat vei Suomen finaaliin

Lauantai 14.12.2013 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: IFF

Suomen naiset selvittivät tänään tiensä finaaliin, kun se kaatoi Sveitsin MM-välierässä Tshekin Ostravassa. Suomi voitti ottelun lukemin 6-2. Ottelu ratkesi toisessa erässä, jonka aikana Suomi teki peräti viisi maalia ja voitti erän 5-0.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten maajoukkue

Suomi saa tähtensä takaisin

Tiistai 17.9.2013 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: Per Wiklund

Ilta-Sanomat kertoo verkkosivuillaan, että kaksi maailmanmestaruutta Suomen paidassa voittaneet Mika Kohonen ja Rickie Hyvärinen ovat tekemässä paluuta salibandymaajoukkueeseen. Hyvärinen oli poissa edellisistä kisoistakin.

hyvarisen_rickie.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten maajoukkue

Iiro Parviainen: "Voitamme Gatorade-turnauksen finaalissa SSV:n rankkareilla"

Maanantai 29.8.2011 klo 8:12

Gatorade-turnaus käynnistyy perjantaina Energia-Areenalla. Mukana on kuusi huippujoukkuetta, jotka on jaettu kahteen eri alkulohkoon. Viime vuonna turnauksen voitti joidenkin mielestä ehkä hieman yllättäen Loviisan Tor ja Salibandy Areena päätti haastatella Torin päävalmentaja Iiro Parviaista tulevaa turnausta silmälläpitäen.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: Miesten liiga, Maajoukkueet, Ulkomaat, SSV, Oilers, Tor

Tirsamaa: Maajoukkueen rahakiista täydellisesti ajoitettu

Torstai 25.8.2011 klo 20:17

Myös Tirsamaa-blogissa tartutaan kuumaan maajoukkueen rahakiista-aiheeseen. Timo Mäkynen kirjoittaa blogissaan Suomen maajoukkueen rahakiistan olevan täydellisesti ajoitettu.

- On hyvä muistaa, että kiistassa ei ole mitään uutta ja ainutlaatuista. Maajoukkuepelaajien korvauksista on väännetty Suomessa aiemminkin ja mallia on otettu myös Ruotsista.

- Pelaajat olisivat voineet ottaa kovemmatkin keinot käyttöön yrittämällä siirtää suurinta kiistaa MM-vuoteen. MM-kisojen alla lakkouhkaa väläyttelemällä he olisivat todennäköisesti saaneet paremman sopimuksen. On kuitenkin kaikkien etu, että valmistautumisessa ei riskeerata mitään niin lähellä kisoja, Mäkynen kirjoittaa.

3 kommenttia . Avainsanat: Maajoukkueet, Sekalaista

IS: Tällaisen rahatarjouksen maailmanmestarit hylkäsivät

Torstai 25.8.2011 klo 8:23

Iltasanomat uutisoi eilen Suomen Salibandyliiton ja miesten maajoukkueen välisestä rahariidasta. Nyt liiton toiminnanjohtaja Jari Kinnunen kertoo lehdessä millaisia summia liitto pelaajilleen maksaa maajoukkuetoiminnasta.

Liitto päätti elokuussa nostaa pelaajien päiväkohtaisia ansionmenetyskorvauksia maksimissaan 75 euroon vuoden 2011 tapahtumien osalta.

Lue lisää »

52 kommenttia . Avainsanat: Maajoukkueet, Sekalaista

Iltasanomat: Suomessa salibandyskandaali - Maailmanmestarit lakossa!

Keskiviikko 24.8.2011 klo 9:11

Tuore Iltasanomat kertoo Suomen Salibandyliiton ja miesten maajoukkueen ajautuneen rajuun rahakiistaan. Riita koskee pelaajille maksettavia kulukorvauksia.

Osapuolet ovat Iltasanomien mukaan neuvotelleet useita kertoja, mutta ovat edelleen kaukana toisistaan. Jos sopua ei synny, niin on mahdollista, että maajoukkuepelaajat boikotoivat syyskuussa Suomessa pelattavia Sveitsi-maaotteluita. Tässä tapauksessa Suomen maajoukkue kohtaisi Sveitsin todennäköisesti divaripelaajilla. Kesällä järjestettäväksi suunniteltu leirityskin jouduttiin perumaan pelaajien lakon vuoksi.

Lue lisää »

104 kommenttia . Avainsanat: Maajoukkueet, Sekalaista

Viimeiset kolme maajoukkuepelaajaa valittu Puolaan

Perjantai 19.8.2011 klo 13:55

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari jätti ensimmäisessä vaiheessa kolme pelaajaa nimeämättä Polish Openiin maajoukkueen sairastumisten/loukkaantumisten vuoksi. Nyt nuo kolme viimeistä pelaajaa on nimetty Puolaan ja he ovat maalivahti Laura Loisa (SB-Pro), Minna Korhonen (SC Classic) ja Mira Wickman (SB-Pro).

- Loisa saa nyt mahdollisuuden heittää haasteensa maalivahtiosastolle ja osoittaa miten pärjää kansainvälisissä peleissä. Korhonen oli hyvä edellisissä peleissä huhtikuussa  Sveitsissä ja Minna pystyy pelaamaan joka paikalla kentällä, joten se antaa meille vaihtoehtoja eri kokeiluihin.

- Wickman tuli kesäkuun leirille pikahälytyksellä ja oli hyvä. Sama toistui nyt ja tällä kertaa Mira oli myös leirin paras maalintekijä. Kun muutenkin pelaaminen sujui molemmissa päädyissä hyvin, niin onhan meidän nyt testattava, jatkuuko sama meno kansainvälisissä peleissä, maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari totesi viimeisistä valinnoista.

5 kommenttia . Avainsanat: Maajoukkueet, Ulkomaat

Petri Kettunen vieraili M-Teamin harjoituksissa

Torstai 18.8.2011 klo 14:24

kettunen_ja_m-team.jpg

Kuva: Sofia Rancken

Suomen miesten maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen vieraili keskiviikkona liiganousija M-Teamin harjoituksissa. Vierailu oli osa kokonaisuutta, johon kuuluu maajoukkueen päävalmentajan vierailu jokaisen liigajoukkueen harjoituksissa.

- Tämä M-Teamin joukkue on äärimmäisen innokas ryhmä. Hyvässä kunnossa näyttää olevan ja hyvällä tempolla mentiin tänään harjoitukset läpi.

- Aika raikas ryhmä tulossa liigapeleihin, ei voi ainakaan yrityksen puutteesta moittia. Talvella sitten kokemusta tarvitaan, mutta perusominaisuudet ovat ainakin kunnossa, Kettunen toteaa M-Teamin joukkueesta seuran nettisivuilla.

3 kommenttia . Avainsanat: Miesten liiga, M-Team, Maajoukkueet

Suomen MM-kisajoukkue alkaa hahmottua

Tiistai 16.8.2011 klo 19:50

Suomen naisten maajoukkue leireili viikonloppuna kolme päivää Tikkurilassa. Maajoukkueleirin tarkoituksena oli ajaa sisään aktiivista pelitapaa, sillä naisten MM-kisoihin on aikaa enää neljä kuukautta. Maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari oli tyytyväinen leirin antiin, vaikka sairastumiset/loukkaantumiset sotkivat hieman kuvioita.

Lue lisää »

10 kommenttia . Avainsanat: Maajoukkueet

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »