Iiro Parviainen: "Voitamme Gatorade-turnauksen finaalissa SSV:n rankkareilla"

Maanantai 29.8.2011 klo 8:12

Gatorade-turnaus käynnistyy perjantaina Energia-Areenalla. Mukana on kuusi huippujoukkuetta, jotka on jaettu kahteen eri alkulohkoon. Viime vuonna turnauksen voitti joidenkin mielestä ehkä hieman yllättäen Loviisan Tor ja Salibandy Areena päätti haastatella Torin päävalmentaja Iiro Parviaista tulevaa turnausta silmälläpitäen.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: Miesten liiga, Maajoukkueet, Ulkomaat, SSV, Oilers, Tor

Tirsamaa: Maajoukkueen rahakiista täydellisesti ajoitettu

Torstai 25.8.2011 klo 20:17

Myös Tirsamaa-blogissa tartutaan kuumaan maajoukkueen rahakiista-aiheeseen. Timo Mäkynen kirjoittaa blogissaan Suomen maajoukkueen rahakiistan olevan täydellisesti ajoitettu.

- On hyvä muistaa, että kiistassa ei ole mitään uutta ja ainutlaatuista. Maajoukkuepelaajien korvauksista on väännetty Suomessa aiemminkin ja mallia on otettu myös Ruotsista.

- Pelaajat olisivat voineet ottaa kovemmatkin keinot käyttöön yrittämällä siirtää suurinta kiistaa MM-vuoteen. MM-kisojen alla lakkouhkaa väläyttelemällä he olisivat todennäköisesti saaneet paremman sopimuksen. On kuitenkin kaikkien etu, että valmistautumisessa ei riskeerata mitään niin lähellä kisoja, Mäkynen kirjoittaa.

3 kommenttia . Avainsanat: Maajoukkueet, Sekalaista

IS: Tällaisen rahatarjouksen maailmanmestarit hylkäsivät

Torstai 25.8.2011 klo 8:23

Iltasanomat uutisoi eilen Suomen Salibandyliiton ja miesten maajoukkueen välisestä rahariidasta. Nyt liiton toiminnanjohtaja Jari Kinnunen kertoo lehdessä millaisia summia liitto pelaajilleen maksaa maajoukkuetoiminnasta.

Liitto päätti elokuussa nostaa pelaajien päiväkohtaisia ansionmenetyskorvauksia maksimissaan 75 euroon vuoden 2011 tapahtumien osalta.

Lue lisää »

52 kommenttia . Avainsanat: Maajoukkueet, Sekalaista

Iltasanomat: Suomessa salibandyskandaali - Maailmanmestarit lakossa!

Keskiviikko 24.8.2011 klo 9:11

Tuore Iltasanomat kertoo Suomen Salibandyliiton ja miesten maajoukkueen ajautuneen rajuun rahakiistaan. Riita koskee pelaajille maksettavia kulukorvauksia.

Osapuolet ovat Iltasanomien mukaan neuvotelleet useita kertoja, mutta ovat edelleen kaukana toisistaan. Jos sopua ei synny, niin on mahdollista, että maajoukkuepelaajat boikotoivat syyskuussa Suomessa pelattavia Sveitsi-maaotteluita. Tässä tapauksessa Suomen maajoukkue kohtaisi Sveitsin todennäköisesti divaripelaajilla. Kesällä järjestettäväksi suunniteltu leirityskin jouduttiin perumaan pelaajien lakon vuoksi.

Lue lisää »

104 kommenttia . Avainsanat: Maajoukkueet, Sekalaista

Viimeiset kolme maajoukkuepelaajaa valittu Puolaan

Perjantai 19.8.2011 klo 13:55

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari jätti ensimmäisessä vaiheessa kolme pelaajaa nimeämättä Polish Openiin maajoukkueen sairastumisten/loukkaantumisten vuoksi. Nyt nuo kolme viimeistä pelaajaa on nimetty Puolaan ja he ovat maalivahti Laura Loisa (SB-Pro), Minna Korhonen (SC Classic) ja Mira Wickman (SB-Pro).

- Loisa saa nyt mahdollisuuden heittää haasteensa maalivahtiosastolle ja osoittaa miten pärjää kansainvälisissä peleissä. Korhonen oli hyvä edellisissä peleissä huhtikuussa  Sveitsissä ja Minna pystyy pelaamaan joka paikalla kentällä, joten se antaa meille vaihtoehtoja eri kokeiluihin.

- Wickman tuli kesäkuun leirille pikahälytyksellä ja oli hyvä. Sama toistui nyt ja tällä kertaa Mira oli myös leirin paras maalintekijä. Kun muutenkin pelaaminen sujui molemmissa päädyissä hyvin, niin onhan meidän nyt testattava, jatkuuko sama meno kansainvälisissä peleissä, maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari totesi viimeisistä valinnoista.

5 kommenttia . Avainsanat: Maajoukkueet, Ulkomaat

Petri Kettunen vieraili M-Teamin harjoituksissa

Torstai 18.8.2011 klo 14:24

kettunen_ja_m-team.jpg

Kuva: Sofia Rancken

Suomen miesten maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen vieraili keskiviikkona liiganousija M-Teamin harjoituksissa. Vierailu oli osa kokonaisuutta, johon kuuluu maajoukkueen päävalmentajan vierailu jokaisen liigajoukkueen harjoituksissa.

- Tämä M-Teamin joukkue on äärimmäisen innokas ryhmä. Hyvässä kunnossa näyttää olevan ja hyvällä tempolla mentiin tänään harjoitukset läpi.

- Aika raikas ryhmä tulossa liigapeleihin, ei voi ainakaan yrityksen puutteesta moittia. Talvella sitten kokemusta tarvitaan, mutta perusominaisuudet ovat ainakin kunnossa, Kettunen toteaa M-Teamin joukkueesta seuran nettisivuilla.

3 kommenttia . Avainsanat: Miesten liiga, M-Team, Maajoukkueet

Suomen MM-kisajoukkue alkaa hahmottua

Tiistai 16.8.2011 klo 19:50

Suomen naisten maajoukkue leireili viikonloppuna kolme päivää Tikkurilassa. Maajoukkueleirin tarkoituksena oli ajaa sisään aktiivista pelitapaa, sillä naisten MM-kisoihin on aikaa enää neljä kuukautta. Maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari oli tyytyväinen leirin antiin, vaikka sairastumiset/loukkaantumiset sotkivat hieman kuvioita.

Lue lisää »

10 kommenttia . Avainsanat: Maajoukkueet

Suomen B-maajoukkue Gatorade-turnauksessa

Maanantai 15.8.2011 klo 10:28

Suomen miesten B-maajoukkue esiintyy tuttuun tapaan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna kovatasoisessa Gatorade-turnauksessa Energia-Areenalla. Turnaukseen osallistuvat B-maajoukkueen lisäksi SSV, Espoon Oilers, Loviisan Tor, AIK ja Balrog.

Suomen B-maajoukkueeseen on nimetty turnaukseen 20 pelaajaa. 2 maalivahtia, 8 puolustajaa ja 10 hyökkääjää. Tässä turnaukseen nimetyt pelaajat.

Lue lisää »

21 kommenttia . Avainsanat: Maajoukkueet, Sekalaista

Viime hetken muutoksia Suomen maajoukkueissa

Torstai 21.4.2011 klo 10:32

Pääsiäisenä pelataan siis sekä naisten että miesten EFT-turnaukset. Naisten EFT-turnaus käydään Sveitsissä St. Gallenissa ja miesten Ruotsin Linköpingissä. Suomen maajoukkueisiin on tullut viime hetken pelaajamuutoksia.

Naisten maajoukkueesta joutuvat jäämään sivuun eriasteisten kolhujen vuoksi Anne Suomalainen (Classic), Hanna Sipiläinen (Classic) ja Jenni Morottaja (SB-Pro). Heidän tilalleen päävalmentaja Karo Kuussaari on nimennyt Elina Enlundin (Tiikerit), Kristiina Kauppilan (OLS) ja Hillevi Arkkilan (Erä III). Arkkila on ensikertalainen naisten maajoukkueessa.

Miesten maajoukkueessa on tapahtunut viime metreillä yksi muutos. Tommi Aro (Erä) joutuu jäämään pois nilkkavamman vuoksi ja hänet korvaa ensikertalainen A-maajoukkueessa Veli-Matti Luukko (Koovee).

7 kommenttia . Avainsanat: Maajoukkueet

Kettunen: " Vain Vehkaoja on ilmoittanut lopettavansa MM-kultajoukkueesta"

Keskiviikko 20.4.2011 klo 11:11

Suomen miesten maajoukkue mittaa nykyvireensä kolmea muuta huippumaata vastaan Pääsiäisenä EFT-turnauksessa Ruotsissa. Vastaan asettuvat Tsekki, Sveitsi ja Ruotsi antavat hyvän kuvan siitä missä miesten maajoukkue menee tällä hetkellä puoli vuotta MM-huuman jälkeen. Lisäksi tämä on ensimmäinen turnaus Suomen maajoukkueelle MM-kisojen jälkeen, missä Petteri Nykky ei ole mukana Suomen valmennustiimissä.

- Kaikkien MM-pelaajien kanssa olen tarinoinut erittäin hyvässä hengessä. Aika moni toki pohtii uransa jatkoa ja kesällä tulee varmaan lopullisia päätöksiä. Jouni Vehkaoja on toistaiseksi ainoa, joka on selkeästi sanonut, että hänen uransa tulee päättymään, maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen kertoo YLE Urheilun haastattelussa.

- Parhaat pyrimme aina saamaan mukaan, eli jos on 35-vuotias kaveri, joka pelitaidoiltaan ryhmään mahtuu, niin hänet otetaan mukaan. Ikärasismia ei ole, parhaat otetaan, Kettunen painottaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maajoukkueet

Onko Petteri Nykky Sveitsin seuraava päävalmentaja?

Maanantai 13.12.2010 klo 10:57

Suomen toiseen peräkkäiseen MM-kultaan luotsannut Petteri Nykky on tällä hetkellä kuuma nimi valmentajamarkkinoilla. Hän on yksi vahva ehdokas vuoden valmentajaksi Suomessa, joka valitaan tammikuussa Urheilugaalassa.

Nykyn sopimus Suomen maajoukkueessa oli voimassa juuri päättyneisiin MM-kisoihin saakka. Loppukauden kevääseen saakka Nykky keskittyy sveitsiläisen seurajoukkueensa Alligator Malansin luotsaamiseen.

Salibandy Areenan saamien tietojen mukaan sveitsiläiset ovat esittäneet kiinnostusta jo ennen MM-kisoja Nykyn saamiseksi Sveitsin maajoukkueen peräsimeen tulevaisuudessa. Asiasta on käyty jo alustavia tunnusteluja.

Salibandy Areenan saamien tietojen mukaan asiaa hankaloittaa se, että Petteri Nykky on jo allekirjoittanut valmennussopimuksen Suomen Golfliiton kanssa aluevalmentajana toimimisesta Suomessa ensi keväästä lähtien.

Nähtäväksi jää millaisella rahatukulla Sveitsin liiton edustajat yrittävät ostaa Nykyn sopimuksen irti Suomen Golfliiton kanssa - vai yrittävätkö ollenkaan?

9 kommenttia . Avainsanat: Maajoukkueet, Sekalaista