Lauri Kapanen pikahälytyksellä Henri Johanssonin tilalle

Keskiviikko 2.2.2011 klo 9:06

Suomen miesten maajoukkueeseen on tehty viime hetken muutos ennen lauantaina pelattavaa Finnkampenia. Nokian KrP:n Henri Johansson jää pois loukkaantumisen takia. Tilalle maajoukkuevalmennus on kutsunut Tapanilan Erän Lauri Kapasen. Miesten päivitetty maajoukkue löytyy kokonaisuudestaan Salibandyliigan nettisivuilta.

Jo aiemmin Finnkampeniin valitusta joukkueesta jäivät pois maalivahti Tomi Ikonen (Classic), sekä kenttäpelaajat Heikki Hätönen (Classic), Esa Jussila (Alligator Malans), Joni Niiranen (Loviisa) ja Peik Salminen (Loviisa). Tilalle valittiin maalivahti Pekka Nieminen (Koovee) ja kenttäpelaajat Ville Kuusela (SPV), Janne Hulmi (SPV), Petri Väänänen (Josba) sekä Markus Olkkonen (Oilers).

6 kommenttia . Avainsanat: Miesten maajoukkue

Miesten maajoukkue nimetty Ruotsia vastaan

Perjantai 21.1.2011 klo 12:56

Suomen miesten maajoukkue on nimetty helmikuun 5. päivä käytävään Finnkampeniin. Mukana on yksitoista pelaajaa, jotka eivät olleet mukana Suomen MM-kotikisoissa, mutta näiden joukossa on vain yksi debytantti, joka on Janne Lamminen. Tässä Suomen joukkue kokonaisuudessaan Ruotsia vastaan:

Maalivahdit:

Jarno Ihme, SPV
Tomi Ikonen, Classic

Puolustajat:

Jussi Kosola
Janne Lamminen
Mika Savolainen
Otto Tikka
Patrick Wardi
Tatu Väänänen

Hyökkääjät:

Oscar Hänninen
Heikki Hätönen
Esa Jussila
Henri Johansson
Mikko Kohonen
Sami Koski
Jami Manninen
Mika Moilanen
Joni Niiranen
Tero Tiitu
Peik Salminen
Lassi Vänttinen

Valmentajat:

Petteri Nykky (päävalmentaja)
Petri Kettunen (päävalmentaja)
Mika Ahonen
Ray Backman

Muut toimihenkilöt:

Kimmo Nurminen (joukkueenjohtaja)
Juuso Kilpikoski (fysioterapeutti)
Hannu Tuunainen (fysioterapeutti)
Harri Lehtonen (huoltaja)


10 kommenttia . Avainsanat: Miesten maajoukkue

Ahonen ja Backman mukana Suomen valmennustiimissä Finnkampenissa

Torstai 20.1.2011 klo 22:21

Kuten Salibandy Areena jo kaksi viikkoa sitten ennakoi, on Petri Kettusen valmennustiimiin miesten maajoukkueeseen vahvimmin ehdolla Mika Ahonen ja Ray Backman. Tähän saatiin vahvistus tänään, kun miesten maajoukkue nimettiin tulevaan Finnkampen-tapahtumaan ja valmennustiimissä oli mukana sekä Ahonen että Backman.

Mika Ahonen ja Ray Backman eivät ole vielä tehneet sopimusta maajoukkuevalmennuksesta ja Salibandyliiton mukaan maajoukkueen valmentajien sopimustilanne muiden kuin päävalmentaja Petri Kettusen osalta on vielä auki.

Salibandy Areenan saamien tietojen mukaan sekä Ahosen että Backmanin paikat maajoukkueen valmennustiimissä ovat enää sinettiä vailla ja asioista on jo suullisesti sovittu.  Virallisesti uusittu maajoukkueen valmennusjohto julkistetaan helmikuun aikana.

10 kommenttia . Avainsanat: Miesten maajoukkue

Ruotsalaiset eivät päästäneet suomalaispelaajia MM-leirille!

Tiistai 16.11.2010 klo 11:37

Suomessa järjestettäviin salibandyn MM-kisoihin on vielä kolmisen viikkoa aikaa, mutta henkinen sodankäynti on jo käynnistynyt Suomi-Ruotsi akselilla. Viimeisin osoitus tästä saatiin eilen kun Suomen maajoukkue joutui lähtemään MM-leirille ilman tähtipelaajiaan Mika Kohosta, Juha Kivilehtoa ja Rickie Hyväristä. Syy tähän on hyvin yksinkertainen; ruotsalaisseurat Storvreta, Helsingborg ja Caperiotäby eivät päästäneet suomalaispelaajiaan MM-leiritykseen.

- Erittäin ikävä juttu, mutta emme saaneet Kohosta, Kivilehtoa ja Hyväristä mukaan, vaikka tämän piti olla aivan selvä juttu. Haiskahtaa vähän kiusanteolta, ja pojat ottivat tämän aika raskaasti. Mutta tällä porukalla lähdetään joka tapauksessa treenaamaan lämpimän auringon alle, Suomen joukkueenjohtaja Kimmo Nurminen totesi Magical Games- kisasivuston haastattelussa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten maajoukkue

MM-kisajoukkueeseen valittu Johansson iski neljästi

Perjantai 12.11.2010 klo 22:46

Perjantaina käytiin miesten Salibandyliigassa yksi kamppailu, jossa iskivät yhteen Nokian KrP ja Trackers. Ottelun hahmoksi nousi samana päivänä MM-kisajoukkueeseen valittu Nokian Henri Johansson, joka iski ottelussa neljä maalia Trackersin verkkoon. Johansson palkittiin myös ottelun parhaana pelaajana.

Johansson oli muutenkin kuuma nimi Raholassa perjantaina, sillä Trackersin puolelta Timo Johansson oli kaikissa neljässä vierasjoukkueen maalissa mukana keräten ottelussa tehot 3+1. Se ei kuitenkaan auttanut Trackersia voittoon asti, sillä kotijoukkue Nokian KrP voitti lopulta ottelun 9-4 lukemin.

Nokian KrP nousi voitollaan sarjataulukossa seitsemänneksi ja Trackers löytyy sijalta kaksitoista tällä hetkellä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, Miesten maajoukkue

Tässä on Suomen joukkue MM-kotikisoihin

Perjantai 12.11.2010 klo 14:27

Suomen maajoukkue 4.-11.12. pelattaviin MM-kotikisoihin on valittu. Kahdenkymmenen pelaajan miehistöstä jäivät ulkopuolelle EFT-turnauksessa pelanneet Hannes Öhman, Juho Järvinen, Patrik Wardi ja Jami Manninen. Myös yleisissä arvailuissa mukana olleet Santtu Manner ja Salibandy Areenan kommenteissakin suitsutusta saanut Peik Salminen jäivät 20 pelaajan ringin ulkopuolelle.

Viime hetkeen saakka näyttöjä antaneet Henri Johansson, Mika Savolainen, Markus Bollström ja Oscar Hänninen saivat kisakutsun. Suomen joukkue näyttää kokonaisuudessaan tältä:

Lue lisää »

25 kommenttia . Avainsanat: Miesten maajoukkue

Suomelta julki väärä MM-ehdokkaiden lista?

Torstai 11.11.2010 klo 21:34

Kansainvälinen Salibandyliitto IFF julkisti eilen eri maiden 30 pelaajaa käsittävän MM-ehdokkaiden listan. Tuolta listalta pitää lopullinen MM-joukkue nimetä, joka viimeisessä vaiheessa sisältää 20 pelaajaa.

Timo "Tirsa" Mäkynen kummastelee blogissaan ensinnäkin sitä, että miksi Suomen maajoukkueen listalta löytyy ainoastaan 28 pelaajaa ja ehkä vielä hämmästyttävämpää on se, että listalta puuttuvat kokonaan sellaiset pelaajat kuin Juha Kivilehto, Santtu Manner ja Saku Lehti. Sen sijaan listalta löytyy yllätysnimi Peik Salminen.

No, perjantaina selviää joukkueen julkistamistilaisuudessa onko Suomelta päätynyt väärä lista IFF:lle vai mistä on kysymys?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten maajoukkue

Classicin lento jatkuu - nyt kaatui SSV

Torstai 11.11.2010 klo 21:33

Tampereen Classicia ei tunnu pysäyttävän tällä hetkellä mikään. Viimeisin osoitus tästä saatiin keskiviikkona, kun tamperelaiset kaatoivat kotikaukalossaan hallitsevan mestarin SSV:n maalein 5-3. Classic on voittanut nyt kaikki kauden yhdeksän otteluaan.

Ottelun ratkaisuksi nousi lopulta SSV:n ottamat jäähyt, sillä Classic rokotti kahdesti helsinkiläisiä ylivoimalla ja tämän lisäksi yksi maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. SSV sai ottelussa neljä kahden minuutin rangaistusta, Classicille puolestaan tuomittiin yksi kahden minuutin jäähy.

Classic jatkaa luonnollisesti sarjakärjessä SSV-voiton myötä. SSV on kuuden voiton ja kolmen tappion saldolla sarjataulukossa kolmantena, mutta takaa hengittävät niskaan Koovee ja Erä, joilla on vähemmän otteluita pelattuna kuin SSV:llä.

Vellu-TV tarjoilee Classic-SSV ottelun lehdistötilaisuuden.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten maajoukkue, Classic, SSV

Tässä Salibandy Areenan valitsema Suomen MM-joukkue

Torstai 11.11.2010 klo 21:32

Perjantaina julkaistaan virallisesti Suomen lopullinen MM-kisajoukkue kotikisoihin. Salibandy Areena ottaa kuitenkin varaslähdön ja heittää omat arvionsa siitä ketkä pelaajat ovat lopullisessa 2+18 pelaajan ryhmässä mukana ja ketkä jäävät kotikisoista rannalle. Tässä se tulee, olkaapa hyvät!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten maajoukkue

Oilers voitti Josban vaisussa ottelussa

Tiistai 9.11.2010 klo 14:15 - Jarkko

Espoon Oilers ja Joensuun Josba iskivät yhteen maanantain TV-ottelussa Tapiolassa. Ottelun ensimmäinen erä oli todella puuduttavaa katsottavaa, kun Oilers ei lähtenytkään otteluun tutulla korkealla karvauksella ja Josba halusikin pitää pelin tempon alhaisena. Avauserä harvinainen 0-0.

Toisen erän alku näytti jatkuvan siitä mihin ensimmäisessä jäätiin. Vasta kun Josba siirtyi 0-1 johtoon Arto Vainikaisen maalilla, niin ottelu sai hieman lisää vauhtia ja väriä. Kotijoukkue pääsi erätauolle kuitenkin 2-1 johdossa, kun Onni Piiparinen ja Markus Olkkonen vastasivat öljymiesten maaleista.

Päätöserän alussa Oilersille tarjottiin loistava mahdollisuus lyödä lopullinen naula arkkuun ottelussa, kun Josban sai Niko Kejonen 5 minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta. Oilers pystyi yhden maalin värkkäämään 10 sekuntia ennen jäähyn loppumista, viimeistelijänä toimi Jouni Vehkaoja.

Ottelu ratkesi lopulta päätöserän puolivälissä, kun ensin Ilari Talvitie vei espoolaiset 4-1 johtoon ja hetkeä myöhemmin Vehkaoja onnistui toistamiseen ylivoimalla ja peli oli käytännössä tapauteltu. Josba kavensi vielä lukemiksi5-2 ikitaistelija Markus Ketosen tahtomaalilla, mutta se oli enää kosmetiikkaa. Loppulukemat 6-2 viimeisteli tyhjään maaliin Oliver Wardi maalivahti Mikko Alangon syötöstä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten maajoukkue, Oilers, Josba

Suomi murskasi MM-kenraalissa Ruotsin

Tiistai 9.11.2010 klo 14:14 - Jarkko

Suomi otti vakuuttavan esityksen jälkeen voiton Ruotsista EFT-turnauksessa. Numeroin 9-2 otettu voitto on kautta aikojen suurin voitto naapurimaasta miesten tasolla. Saavutuksen arvoa nostaa se, että numerot olivat täysin oikeutetut pelitilanteisiin nähden. Suomi oli Ruotsia monta askelta edellä sunnuntaina.

Ottelun hahmoksi nousi Henri Johansson, joka keräsi Ruotsia vastaan tehot 3+1. Turnaukseen varamiehenä mukaan tullut Johansson antoi päävalmentaja Petteri Nykylle loistavat näytöt turnauksessa ja Nykyllä on positiivinen ongelma kisajoukkuetta valitessaan, joka julkaistaan perjantaina 12.11.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten maajoukkue

Miesten maajoukkuevalinnat

Maanantai 8.11.2010 klo 10:18 - Jarkko

Salibandyanalyytikko Jani Hakkarainen kirjoittaa Unihocin sivuilla uusimmassa merkinnässään Suomen miesten maajoukkuevalinnoista. Hakkarainen pohtii pelaaja kerrallaan sitä, että kenellä on jo varma paikka MM-joukkueessa ja keneltä odotetaan vielä näyttöjä viikonlopun EFT-turnauksessa.

Lisäksi Hakkarainen linjaa ne seikat, jotka vaikuttavat pelaajien valintaan MM-joukkueeseen. Hakkarainen ottaa yhden esimerkin Jani Kukkolan kohdalla todeten sen, ettei Kukkolan 20 minuutin juoksutesti mennyt leirillä kovin hyvin. Hakkaraisen kirjoitukseen pääset tästä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten maajoukkue

Maailman kovin laukaus

Maanantai 8.11.2010 klo 10:18 - Jarkko

Happeen ja Suomen maajoukkueen Otto Tikka laukoi maajoukkueleirillä 3.11 maailman kovimman laukauksen tähän mennessä. Tikka mittautti ME-lukemat 205 km/h ja se mitattiin sekä videoitiin uudella Nokian N8-puhelimella, johon oli ladattu Speedhero Magical Games-tutkasovellus. Lisäksi käytettiin Stalker Sport-poliisitutkaa.

- Osui kohdalleen, mutta vielä pystyn parantamaan, Otto Tikka kommentoi ennätyslaukauksen jälkeen.

Tästä linkistä pääset katsomaan ennätyslaukauksen ja pari muutakin Tikan laukausta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten maajoukkue, Happee

« Uudemmat kirjoitukset