Joni Rokosa: "suoraan sanotusti sukset menivät ristiin Porissa"

Keskiviikko 15.6.2011 klo 10:38

Samassa lauseessa mainittuna Pori ja Rauma herättää ainakin näissä kaupungeissa selvää vastakkainasettelun tuntua. Erityisesti mitä urheiluun tulee. Divariin noussut raumalainen SalBa sai useampia vahvistuksia Porista. Yksi siirtyvistä on Joni Rokosa, joka lataa RaumaTV:n haastattelussa terävää kuittia vanhan seuransa suuntaan.

- Vähän on mennyt suoraan sanotusti sukset ristiin Porissa, joten tämä oli hyvä vaihtoehto päästä uuteen nousuun, Rokosa toteaa.

SalBan uusista pelaajista RaumaTV:n videojuttu täältä.

4 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, SalBa

Kirkkonummi Rangers solmi kaksi uutta pelaajasopimusta

Keskiviikko 15.6.2011 klo 10:15

Tämän kauden päätteeksi takaisin miesten 1. divisioonaan noussut Kirkkonummi Rangers on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Kuluneella kaudella AC HaKi:ssa liigaa pelannut Iiro Liede palaa takaisin Kirkkonummelle. Liede edusti Rangersia viimeksi kaudella 09-10 ja tehtaili tuolloin divarissa 22 ottelussa tehot 25+12=37.

Toinen Rangersin uusi sopimuspelaaja tulee seuran omista junioreista. Markus Kutsumbaris vakuutti valmennusjohdon loistavan asenteen ja työteliään pelityylinsä ansiosta. Näin joukkueessa nähdään kaksi Kutsumbarista tulevalla kaudella, kun isoveli Christos jatkaa myös kirkkonummelaisten riveissä. Lisäksi harjoitusringissä jatkaa Viron maajoukkueessakin esiintynyt Siim Veersalu.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten 1. divisioona, Kirkkonummi Rangers

Blackbirds United kaappasi pelaajan SSV:n mestarijoukkueesta

Keskiviikko 15.6.2011 klo 9:51

Miesten 1. divisioonassa pelaava Blackbirds United sai joukkueen riveihin miellyttävän paluumuuttajan, kun SSV:ssä kuluneella kaudella SM-kultaa voittanut Petri Raitala allekirjoitti seuran kanssa sopimuksen.

- Raitala on loistava lisä uudistuneeseen ja nuorentuneeseen joukkueeseen ja tuo valmennukselle kokemuksellaan pelillisesti monta lisävaihtoehtoa, Blackbirdsin manageri Jore Tallus kommentoi seuran sivuilla.

- Joukkueessa on tällä hetkellä 15 sopimuspelaajaa. Lähiaikoina joukkuetta täydennetään ja näillä näkymin kesäkuun loppuun mennessä on suht lopullinen joukkue kasassa, Tallus arvioi.

13 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, Blackbirds United

OLS julkisti tulevan kauden joukkueensa

Keskiviikko 15.6.2011 klo 9:29

Liigakarsintoihin asti menneellä kaudella edennyt OLSin miesten divarijoukkue on julkistettu tulevalle kaudelle. Joukkueen päävalmentajana jatkaa seuraavat kaksi kautta Jarmo Härmä ja Karo Kuussaari jää suunnitellusti pois valmennustiimistä.

Pelaajapuolella OLSin vahvuudesta poistuvat Riku Laukka, Joonas Järvelä, Matti Ahonen ja Kimmo Väänänen. Heidän paikkaajiksi oululaiset ovat hankkineet puolustajat Jani Raitasen (KeLy), Mikko Saarnion (Merikoski SBT) ja hyökkääjät Tapio Ala-Rautalahden (KeLy) ja Erkki Latvalehdon (Merikoski SBT).

Lisäksi miesten edustusjoukkueen harjoitusvahvuudessa ovat A-juniorit Samuli Saukko, Matias Tiira, Niko-Petteri Holappa, Toni Tuovila, Henri Tiikkaja sekä maalivahti Toni Pallari. Lue lisää OLSin sopimustilanteesta seuran sivuilta.

6 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, OLS

Blackbirdsin joukkue täydentyi

Tiistai 14.6.2011 klo 10:29

Blackbirds Unitedin miesten 1. divisioonan joukkue on täydentynyt neljällä pelaajalla. SC Kaneetin viime kauden joukkueesta jatkavat maalivahti Jani Pyykkö, puolustaja Jani Karonen ja hyökkääjä Janne Juntunen. Uutena joukkueeseen liittyy Deriuksesta siirtyvä puolustaja Teemu Liikanen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten 1. divisioona, Blackbirds

SalBan divarijoukkue alkaa olla kasassa

Perjantai 10.6.2011 klo 9:35

Raumalaisen sarjanousija SalBan pelaajarunko on valmis ensi kaudelle. Miesten 1. divisioonassa tulevalla kaudella pelaavassa joukkueessa tulee olemaan paljon vaihtuvuutta viime kauden ryhmään.

SalBa menettää viime kauden joukkueesta viisi pelaajaa lopettamisten vuoksi. Tulevalla kaudella joukkueessa ei pelaa Valtteri Raunio, Jari Hyvärinen, Rauli Männistö, Jussi Männistö ja Marko Timonen.

Uusia pelaajia on tullut joukkueeseen jo 8 kappaletta, joista puolet Porin suunnalta. Kovimmat hankinnat ovat TPS:sta Tommi Perälä ja FBT Porista siirtyneet maalivahti Petri Elo, Teemu Helin, Kari Rimpelä sekä SBS Porista Joni Rokosa. Koko joukkue löytyy SalBan sivuilta.

6 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, SalBa

Indians julkisti tulevan kauden joukkueensa

Tiistai 7.6.2011 klo 10:40

Westend Indiansin miesten 1. divisioonajoukkueen runko on valmis ensi kaudelle. Seuralla on tehtynä tällä hetkellä 20 pelaajasopimusta ja harjoitteluringissä on vielä useita pelaajia tämän lisäksi.

Indiansin nimekkäimmät vahvistukset tulevat Tampereen Ilveksestä ja Erä Akatemiasta. Ilveksestä Indiansiin siirtyvät Janne Viitala ja Kalle Tiitinen. Erä Akatemiasta vaihtavat Inkkari-leiriin Lauri Westerholm sekä Mikael Sievänen.

Viime kauden joukkueesta eivät jatka pelaamista Indiansin edustuksessa Antti Erikoinen, Antti Vartiainen, Janne Kallioniemi, Martin Sivakov, Tommi Kekkonen. Peliuran jatkoa miettivät vielä Jani Normala ja Mika Förell.

Indiansin nykyinen sopimustilanne luettavissa Salibandyliigan sivuilta.

6 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, Westend Indians

Tiikerit ja Blackbirds United saivat paikat miesten divariin

Tiistai 17.5.2011 klo 14:49

Salibandyliigan hallitus on vahvistanut miesten 1. divisioonan ensi kauden joukkueet. Kaikki pelillisesti paikkaan oikeutetut 14 joukkuetta ilmoittautuivat sarjaan. SC Kaneetti haki sarjapaikan siirtoa uudelle perustettavalle Blackbirds Unitedille ja liigasta viime kauden päätteeksi pudonnut AC HaKi sarjapaikansiirtoa Tikkurilan Tiikereille. Liiton hallitus hyväksyi molemmat siirrot.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, Blackbirds, Tiikerit

Löytyykö Kajaanin Papaksesta "kynäilijöitä"?

Maanantai 9.5.2011 klo 11:43

Useissa salibandyseuroissa harmitellaan kauden mittaan sitä, että seuran omille nettisivuille raportointi jää hyvin usein yhden ja saman ihmisen hoidettavaksi koko kaudeksi ja kyseisellä ihmisellä ei tahdo aikaa riittää tarpeeksi aktiiviseen kirjoitteluun.

Kajaanilainen Papas kokeilee ensi kaudella omassa seurassaan sitä, että löytyykö kirjoittajia seuran sisältä enemmän, jos julkaisuympäristö tarjotaan suoraan eteen yksinkertaisena ja valmiina. Niinpä Papas on pistänyt pystyyn oman blogin, johon voivat kirjoittaa niin pelaajat kuin taustajoukotkin. Papasin blogiin pääset tästä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten 1. divisioona, Papas

Blue Foxista tulee SPV:n farmijoukkue

Maanantai 9.5.2011 klo 11:00

SM-hopeaa tällä kaudella miesten Salibandyliigassa voittanut SPV ja liigakarsintoihin asti 1. divisioonassa edennyt Blue Fox ovat solmimassa farmisopimusta. Kaikki yksityiskohdat ovat jo sovittu valmiiksi ja farmiyhteistyösopimus on enää allekirjoituksia vailla, kertovat Blue Foxin nettisivut.

- SPV:ssä on monia lupaavia junioreita, jotka eivät vielä pysty murtautumaan kivikovan liigajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Nyt heillä on mahdollisuus tulla tänne ja saada tärkeää rutiinia divaripeleistä. Olemme sopineet että pelaajat eivät tule meille pelkästään yhden ottelun takia, vaan tarkoitus olisi, että he pelaisivat meillä 7-10 ottelua. Myös pelaajaliikenne toiseen suuntaan on mahdollista jos sopivia pelaajia siihen löytyy, Blue Foxin pelaaja-valmentaja Jori Isomäki kertoo.

7 kommenttia . Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, miesten 1. divisioona

AC HaKi ei lähde divariin - sarjapaikka Tiikereille?

Torstai 5.5.2011 klo 8:45

Salibandyliigasta pudonnut AC HaKi on ilmoittautunut miesten 1. divisioonaan, mutta hakee sarjapaikan siirtoa Tikkurilan Tiikereille. Asiasta kertoo sanomalehti Länsi-Savo.

- Sarjapaikan siirron ehtona toiselle joukkueelle on muun muassa se, että HaKista pitäisi mennä Tiikereihin ”enemmän kuin muutamia” pelaajia. Toimintansa edustustasolla lopettavasta HaKista on jo siirtynyt useita pelaajia muihin seuroihin, kertoo Länsi-Savon artikkeli.

Salibandyliiton hallitus käsittelee sarjapaikan siirtoa seuraavassa kokouksessaan 16.5. Mikäli sarjapaikan siirtoa Tiikereille ei hyväksytä, on HaKi lehden mukaan ilmoittanut, ettei se lähde divariin lainkaan. Tällöin sarjapaikkaa tarjotaan täyttöjärjestyksen mukaan ensin Hatsinalle ja seuraavaksi Top Teamille.

20 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, AC HaKi, Tiikerit

Juha Jäntti Blackbirds Unitedin valmennuspäälliköksi

Lauantai 30.4.2011 klo 10:53

Kolmen Keski-Uusimaalaisen seuran fuusioseura Blackbirds United on palkannut Juha Jäntin valmennuspäällikökseen. Jäntti oli kolmissa edellisissä MM-kisoissa Suomen maajoukkueen kakkosvalmentajana Petteri Nykyn aisaparina ja oli hankkimassa Suomelle kahta maailmanmestaruutta.

- Ikinä en ole lotossa voittanut seitsemää oikein, mutta nyt on sellainen fiilis seuran kannalta, kuvailee Blackbirds Unitedin kilpailuvaliokunnan vetäjä Jorma Tallus Jäntin siirtoa sanomalehti Keski-Uusimaan nettiartikkelissa.

- Jäntiltä löytyy tietotaitoa ruohonjuuritasolta maailman huipulle asti. Hänen saamisensa seuraan on ihan korvaamatonta, koska hän on itse kulkenut pitkän polun, kertoo seuran puheenjohtaja Jukka Ritola Keski-Uusimaalle.

13 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, Blackbirds United

SB Vantaan paras maalintekijä siirtyi Porvooseen

Keskiviikko 27.4.2011 klo 9:40

Miesten 1. divisioonassa pelaava PSS on tehnyt yhden täsmähankinnan, kun se kiinnitti SB Vantaasta siirtyvän Janne Uotilan joukkueseensa 1+1 vuotisella sopimuksella. Tämä kovana maalintekijänä tunnettu pelimies nakutti viime kaudella divarissa 23 maalia 17 ottelussa, ennen kuin autokolari lopetti Uotilan kauden juuri ennen Joulua.

- Minun vahvuuteni on maalinteossa, mutta kaikki osa-alueet kaipaavat kehittymistä. Ja kyllä mä myös syöttelen, vaikka syöttöpisteitä ei uralta ole paljoa kertynytkään, Uotila toteaa Uusimaa-lehdessä.

- Minulla oli pari muutakin vaihtoehtoa, mutta PSS oli kaikkein kiinnostavin. Yksi tärkeä seikka oli valmennus. Pelasin aikoinaan yhden kauden kauden SB-Pron riveissä, kun Kai Ahlstedt valmensi siellä, Uotila kertoo.

1 kommentti . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, PSS

Sebastian Fager-Pintilä tekee paluun Kirkkonummelle

Perjantai 22.4.2011 klo 10:24

Viime kaudella miesten Salibandyliigaa Loviisan Torissa pelannut Sebastian Fager-Pintilä siirtyy ensi kaudeksi Kirkkonummi Rangersin 1. divisioonajoukkueen riveihin. Fager-Pintilä on aiemminkin edustanut Rangersia, tuolloin kirkkonummelaiset pelasivat liigassa ja Fager-Pintilä muodosti hyökkäysketjun J-P Lehtosen ja Iiro Oksasen kanssa.

Rangers on saanut sarjanousun myötä pidettyä joukkueen hyvin kasassa, sillä kuluneen kauden ryhmästä 13 pelaajaa ovat uusineet sopimuksensa seuran kanssa. Päävalmentaja Christian Andersson hakee vielä 4-6 pelaajaa joukkueeseensa ensi viikolla alkavasta Tryout-tilaisuudesta.

2 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, Rangers

Kai Ahlstedtin PSS-pesti varmistui

Lauantai 16.4.2011 klo 11:52

Miesten 1. divisioonassa pelaava PSS on tehnyt Kai Ahlstedtin kanssa 2+1 vuotisen valmentajasopimuksen. Porvoolaisten tavoitteena on nousta miesten Salibandyliigaan  kolmen vuoden sisällä.

- Halusimme valmentajan, jolla on kokemusta ja näyttöä huippujoukkueen valmentamisesta. Tarvitsimme valmentajan, jolla on karismaa ja joka herättää keskusteluja ja intohimoa, PSS:n manageri Tom Ranta toteaa Uusimaa-lehdessä.

- En ole koskaan ollut urallani näin määrätietoisen suunnitelman kanssa tekemässä töitä. Tämä vaikutti heti houkuttelevalta haasteelta. Minulle on tullut tällä viikolla yhteydenottoja pelaajilta, jotka ovat todenneet PSS:n nousseen heille nyt ykkösvaihtoehdoksi. Ensisijaisesti kehitetään kuitenkin PSS:n omaa junioripuolta ja nostetaan sieltä pelaajia edustukseen, Kai Ahlstedt visioi Uusimaassa.

21 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona

Timo Iivonen palaa AC HaKista PSS:n peliasuun

Keskiviikko 13.4.2011 klo 18:07

Kuluneella kaudella AC HaKissa Salibandyliigaa pelannut Timo Iivonen palaa takaisin Porvooseen, josta hän aikoinaan vantaalaisseuraan myös siirtyi. Iivonen on tehnyt PSS:n kanssa 1+1 vuotisen sopimuksen.

Iivonen pelasi kolme kautta PSS:ssä ennen siirtymistään AC HaKiin. Tuolloin hän oli jokaisella kaudella PSS:n parhaita maalintekijöitä ja yhteensä maaleja kertyi kolmella divarikaudella 66 osumaa.

18 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, PSS

Tällainen on miesten ykkösdivarin uusi sarjajärjestelmä

Tiistai 12.4.2011 klo 13:38

Salibandyliitto on julkistanut miesten 1. divisioonan ensi kauden tarkemman sarjajärjestelmän tänään joukkueille lähettämässä infopaketissa.

Ensi kaudella miesten divarin runkosarjan voittaja nousee suoraan Salibandyliigaan. Runkosarjan kakkonen ja kolmonen jatkavat liigakarsintoihin.

Runkosarjan kakkonen kohtaa liigan runkosarjassa 13. sijoittuneen ja kolmonen liigan runkosarjassa 12. sijoittuneen. Kotijoukkueita näissä paras viidestä -järjestelmällä pelattavissa liigakarsinnoissa ovat divarin kakkonen ja liigan 12. sijoittunut.

Runkosarjan päätteeksi 1. divisioonan runkosarjan kolme viimeistä putoavat suoraan 2. divisioonaan.

10 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona

Kai Ahlstedt menossa PSS:n päävalmentajaksi

Maanantai 11.4.2011 klo 19:33

Uusimaa-lehti kertoo, että Kai Ahlstedt on tulossa PSS:n miesten 1. divisioonajoukkueen päävalmentajaksi. Lehden mukaan PSS ja Ahlstedt ovat tekemässä 2+1 vuotisen sopimuksen.

- Sopimuksemme on enää viimeisiä viilauksia ja allekirjoituksia vaille valmis, PSS:n manageri Tom Ranta myöntää.

Kai Ahlstedt on yksi menestyneimmistä valmentajista Suomessa. Meriittilistalta löytyy kaikki tärkeimmät voitot mitä valmentaja voi saavuttaa salibandyssä. MM-kulta, Eurooppa Cupin voitto ja Suomen mestaruus.

- PSS:n projekti vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Seuralla on selkeät, hyvät tulevaisuuden visiot. Pitkäjänteisyys on yksi tärkeimmistä argumenteista. Tällaiseen on mukava tarttua, kun pyritään eteenpäin. En minä minkään divarijyrän valmentajaksi lähtisi, Ahlstedt toteaa Uusimaassa.

7 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, PSS

SalBa nousi ykkösdivariin - ensi kauden divarijoukkueet selvillä

Sunnuntai 10.4.2011 klo 21:49

Rauman SalBa voitti ratkaisevassa kolmannessa divarikarsintaottelussa Top Teamin kotonaan 11-7 ja nousi voitoin 2-1 ensi kaudeksi ykkösdivisioonaan. SalBan tehopelaaja oli 4+1 laukonut Tomi Pihkoluoma.

SalBan nousun jälkeen ensi kauden divarin kaikki 14 joukkuetta ovat selvillä.

Lue lisää »

15 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona

Kirkkonummi Rangers nousi takaisin miesten 1. divisioonaan

Sunnuntai 10.4.2011 klo 12:07

Lauantaina ratkesi ensimmäinen sarjanousija miesten kakkosdivarista ykköseen, kun Kirkkonummella kohtasivat Rangers-Hatsina ratkaisevassa kolmannessa ottelussa. Kaikki oli vielä auki kahden ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkueen johtaessa ottelua siinä vaiheessa 3-2.

Päätöserässä Rangers ei jättänyt kuitenkaan mitään sattumaan varaan, vaan nuiji Hatsinan maanrakoon 5-0 erävoitolla. Näin loppulukemat kirkkonummelaisille 8-2 ja nousujuhlat olivat Rangers-leirissä valmiit alkamaan.

1 kommentti . Avainsanat: Miesten 1. divisioona

Vanhemmat kirjoitukset »