Naisten 1. divisioonan otteluohjelma on julkistettu

Maanantai 29.8.2011 klo 21:11

Kesällä kohua herättäneen naisten 1. divisioonan otteluohjelma on julkistettu. Liitto muokkasi sarjaa edelliskautisesta kaksinkertaisesta sarjasta kolminkertaiseksi vasta joukkueiden ilmoittauduttua sarjaan. Etenkin maakuntien joukkueet tämä päätös yllätti täysin, sillä ylimääräinen sarjakierros asetti joukkueiden jo suunnitellut budjetit täysin uudelleen tarkasteltaviksi. Uudistus herätti paljon keskustelua myös Salibandy Areenalla.

Naisten 1. divisioona käynnistyy länsilohkon osalta 22.9. ottelulla TPS-SB Naantali ja itälohko 24.9. kolmen ottelun voimin SB Vantaa-LoSB, TuuU-Hatsina ja SC Top-SSV. Naisten divarin länsilohkon otteluohjelma löytyy täältä, ja itälohkon täältä.

8 kommenttia . Avainsanat: Naisten 1. divisioona

Ella Alanko siirtyy pelaamaan divaria - Kuussaari ei tyrmää mahdollisuutta päästä mukaan MM-kisoihin

Keskiviikko 6.7.2011 klo 11:10

Kansainvälinen siirtolista IFF:n sivuilla paljastaa sen, että naisten maajoukkuerinkiin kuuluva Ella Alanko palaa Sveitsistä takaisin Suomeen ja tekee paluun kasvattajaseura TPS:n riveihin, joka putosi liigasta viime kauden päätteeksi.

Salibandy Areenan saamien tietojen mukaan Ella Alanko on saanut opiskelupaikan Turusta. Tässä asiassa tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se tosiasia, että naisten MM-kisat pelataan joulukuussa Sveitsissä ja Alanko pelaa syksystä lähtien Suomessa naisten 1. divisioonassa.

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari, onko Ella Alangolla mahdollisuuksia päästä divaritasolta mukaan joulukuun naisten MM-kisoihin Sveitsiin?

Lue lisää »

23 kommenttia . Avainsanat: Naisten maajoukkue, Naisten 1. divisioona, Ulkomaat

Papas-blogi: Kolminkertainen hurraa huuto!

Perjantai 3.6.2011 klo 0:35

Kajaanilaisen salibandyseura Papasin blogissa otetaan kantaa kuumana vellovaan keskusteluun naisten divarin kolminkertaisesta sarjasta. Seuran keulakuviin lukeutuva Jani Lipsanen valottaa asiaa Papasin näkökulmasta ja kertoo yksityiskohtaisesti miten asia on vaikuttanut mm. ensi kauden suunnitteluun.

- Onko tämä päätös ja päätöksestä ilmoittaminen mennyt nyt kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ja onko seuroille annettu riittävästi aikaa valmistautua muutokseen? Onko ihme, jos jokaisessa seurassa on pieni hätä tulevasta, Lipsanen kysyy blogikirjoituksensa lopuksi.

Lue koko kirjoitus tästä.

31 kommenttia . Avainsanat: Naisten 1. divisioona, Papas

Naisten 1. divisioonassa farssin ainekset!

Tiistai 31.5.2011 klo 23:09

Osa naisten 1. divisioonan seuroista ei sulata Salibandyliiton päätöstä muuttaa naisten divari kolminkertaiseksi sarjaksi. Seuroja myös hiertää tapa miten asia tuotiin julki ja miten seuroja tiedotettiin asiasta.

Salibandy Areenan saamien tietojen mukaan naisten divariseurat ovat kasaamassa vetoomusta Salibandyliitolle siitä, että liitto peruisi päätöksensä kolminkertaisesta sarjasta. Tiettävästi useampi seura on ilmaissut kantansa etteivät aio lähteä ollenkaan mukaan naisten 1. divisioonaan, jos sarja on kolminkertainen.

Salibandy Areena seuraa tilanteen kehittymistä.

80 kommenttia . Avainsanat: Naisten 1. divisioona

Vertailussa naisten divarijoukkueiden matkustuskilometrit länsi- ja itälohkossa

Lauantai 28.5.2011 klo 0:40

Salibandy Areena julkaisi torstaina sivuillaan naisten 1. divisioonan ensi kauden lohkojaot. Sivustolla käynnistyi välittömästi vilkas keskustelu lohkojen tasoeroista, joukkueiden matkustuskilometreistä ja ottelumäärien lisäämisestä.

Salibandy Areena päätti laittaa oman lusikkansa soppaan ja laski jokaisen naisten divarijoukkueen tulevat matkustuskilometrit ensi kaudella, sekä vertaili itä- ja länsilohkon joukkueiden yhteiskilometrejä toisiinsa. Kilometrit on laskettu vertailun helpottamiseksi kaksinkertaisen sarjan mukaan eli yksi vierailu jokaiselle paikkakunnalle. Eli todelliset kilometrit nousevat jokaisella joukkueella vielä lisää kolminkertaisen sarjan vuoksi alla olevaan listaan lisättynä. Tässä tulokset:

Lue lisää »

14 kommenttia . Avainsanat: Naisten 1. divisioona

Naisten ykkösdivisioonan lohkojako valmis

Torstai 26.5.2011 klo 14:09

Naisten 1. divisioonan tulevan kauden lohkojako on julkistettu.

Länsilohko: Itälohko:
Papas, Kajaani TuuU, Tuupovaara
TPS, Turku SSV, Helsinki
FBT Karhut, Pori Hatsina, Mikkeli
Nicebandy, Saarijärvi Sbandy, Lahti
SB Naantali SC Top, Riihimäki
OLS II, Oulu SB Vantaa
Nokian KRP LoSB, Lohja
FT Trackers, Hämeenlinna           
Crackers, Kotka

31 kommenttia . Avainsanat: Naisten 1. divisioona

Koovee ei anna Papasin yllättää

Keskiviikko 23.3.2011 klo 21:25

Naisten Salibandyliigassa kymmenenneksi sijoittunut Koovee ei ole antanut piiruakaan periksi liigakarsinnoissa ykkösdivisioonan haastajaa Papasia vastaan.

Poikkeuksellisesta ottelujärjestyksestä johtuen kotiedun omaava Koovee aloitti pelit Kajaanissa sunnuntaina ottaen Papasista 3-8 voiton. Tänään se kaatoi kajaanilaiset kotikentällään 3-2 ja on nyt voiton päästä sarjapaikkansa säilyttämisestä.

Ottelusarjan kolmas peli pelataan lauantaina - tämän päivän tapaan Tampereella.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten Salibandyliiga, Naisten 1. divisioona, Koovee, Papas

Naisten divariin ei karsintojen kautta uusia joukkueita

Keskiviikko 16.3.2011 klo 11:10

Naisten 1. divisioonan karsinnat päättyivät kaikkien viime kauden divarijoukkueiden voittoon ja sarjapaikan säilyttämiseen. Sarjapaikkansa puolesta alemman sarjatason haastajia vastaan pelasivat LoSB, Sbandy, Nokian KrP ja SC Top.

LoSB - FLOB 9-3, 5-4 (voitot 2-0)
Sbandy - Rangers 8-4, 3-2 ja. (voitot 2-0)
Nokian KrP - Top Team 6-5, 3-2 (voitot 2-0)
SC Top - SBS Wirmo 3-2, 6-5 ja. (voitot 2-0)

5 kommenttia . Avainsanat: Naisten 1. divisioona

Crackers ja Trackers nousivat naisten 1. divisioonaan

Maanantai 7.3.2011 klo 23:44

Crackers Kotkasta ja Trackers Hämeenlinnasta nousivat viime viikonloppuna pelattujen naisten 2. divisioonan loppusarjan lohkojen voittajina ensi kaudeksi 1. divisioonaan. Molempien saldo oli loppusarjan viidestä ottelusta neljä voittoa ja yksi tasapeli.

Päättyneen kauden divarijoukkueita vastaan karsintoihin ylsivät SBS Wirmo, Rangers, FLOB ja Top Team. Otteluparit divarikarsintaan arvottiin seuraavasti:

SBS Wirmo - SC Top
FLOB - LoSB
Sbandy - Rangers
Nokian KrP - Top Team

Divarista suoraan kakkoseen putosivat Espoon Oilers ja AFC.

16 kommenttia . Avainsanat: Naisten 1. divisioona

Papas kellisti helposti Karhut ensimmäisessä ottelussa

Maanantai 7.3.2011 klo 10:49

Kajaanilainen Papas otti ensimmäisen kiinnityksen päästä haastamaan Tampereen Koovee liigakarsinnoissa voittamalla viikonloppuna kotonaan porilaisen Karhut maalein 10-4. Tästä Papas-Karhut otteluparista irtoaa jatkopaikka kahdella voitolla.

Papas ratkaisi ottelun heti ensimmäisessä erässä viemällä sen nimiinsä 4-0. Karhuja ei auttanut edes maalivahdin vaihto 3-0 tilanteessa ja toisen erän jälkeen taululla oli kajaanilaisten selvä 8-2 johto. Papasin tehokkain pelaaja ottelussa oli Salla Tiihonen tehoin 2+3.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran tulevana perjantaina Porissa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten Salibandyliiga, naisten 1. divisioona

SPV:n naiset tarrasivat kiinni liiganousuun

Maanantai 7.3.2011 klo 10:25

Naisten liigakarsinnoissa SPV haki viikonloppuna arvokkaan 2-3 voiton M-Teamin vieraana Ruskeasuolla. Liiganousuun tarvitaan kaksi voittoa ja SPV:llä on mahdollisuus varmistaa nousu liigaan kotisalissaan tulevana lauantaina.

- Toivottavasti tupa on täynnä, sillä olemme nyt vahvoilla. Ensimmäisen ottelun myötä oli alussa otteissa selvää jännitystä ja peli puuroutui emmekä olleet vielä parhaimillamme. Rohkeutta tarvitaan vielä lisää. Alun jännitys pois ja pallo pönttöön, niin nousu on selvä, SPV:n päävalmentaja Anssi Pietilä loi uskoa tulevan lauantain kamppailuun.

1 kommentti . Avainsanat: Naisten Salibandyliiga, naisten 1. divisioona

M-Teamin ja SPV:n taisto naisten liigapaikasta käynnistyy lauantaina

Keskiviikko 2.3.2011 klo 14:18

Naisten Salibandyliigan suorasta noususta taistelevat M-Team ja SPV aloittavat karsintaurakkansa lauantaina klo 18.30 Helsingissä. Toinen kohtaaminen käydään lauantaina 12.3. Seinäjoella. Liigapaikka irtoaa kahdella voitolla. Hävinnyt jatkaa karsintojen toiseen vaiheeseen liigan kolmattatoista vastaan.

Lohkokakkosten karsintaparissa on panoksena paikka liigakarsintojen toisessa vaiheessa. Siinä vastaan tulee liigan runkosarjan kahdestoista. Lohkokakkosten karsinnassa kohtaavat Papas ja Karhut. Karsintasarja käynnistyy lauantaina klo 16.00.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Naisten Salibandyliiga, Naisten 1. divisioona

Karhut ja Papas liigakarsintaan

Tiistai 1.3.2011 klo 11:01

Naisten 1. divisioona saatiin päätökseen viikonloppuna. Jo aiemmin paikkansa liigakarsintoihin olivat divarista selvittäneet M-Team ja SPV. Heille seuraa liigakarsintoihin tekevät Karhut ja Papas.

Papas voitti viikonlopun ratkaisevassa ottelussa vieraissa TuuU:n 2-5, joka myös taisteli liigakarsintapaikasta. Karhut puolestaan voitti viimeisellä kierroksella SB Naantalin 4-2 ja porilaiset sijoittuivat länsilohkossa toiseksi SPV:n jälkeen.

Liigakarsinnoissa lohkoykköset M-Team ja SPV ratkaisevat omassa ottelusarjassaan suoran nousijan ensi kaudeksi liigaan TPS:n tilalle. Tämän otteluparin häviäjä saa vielä toisen mahdollisuuden nousta liigaan kohtaamalla joko SB Vantaan tai Kooveen.

Divarilohkojen kakkoset Karhut ja Papas pelaavat ensin vastakkain ja tämän ottelusarjan voittaja pääsee karsimaan liigapaikasta joko SB Vantaan tai Kooveen kanssa. Karhut-Papas ottelusarjan häviäjä jatkaa ensi kaudella naisten 1. divisioonassa.

4 kommenttia . Avainsanat: Naisten 1. divisioona

Oilers ja AFC tippuvat naisten 2. divisioonaan

Torstai 24.2.2011 klo 17:21

Naisten 1. divisioona on päätöskierrosta vaille valmis. Tulevana viikonloppuna pelataan lohkojen viimeiset ottelut, mutta jo nyt on selvää, että sarjaporrasta alaspäin 2. divisioonaan tippuvat Espoon Oilers ja AFC Turusta.

Espoon Oilersin naisten syöksykierre liigasta yhden vuoden divarivisiitin kautta suoraan 2. divisioonaan on ollut jyrkkä. Tällä kaudella Oilersin naiset ovat hävinneet divarissa kaikki 14 otteluaan murskaavalla maalierolla 28-140.

Myös sarjapaikastaan karsimaan joutuvat joukkueet ovat molemmissa lohkoissa jo selvillä ennen päätöskierrosta. Länsilohkossa karsimaan joutuvat LoSB ja Nokian KrP, sekä itälohkossa SC Top ja Sbandy.

2 kommenttia . Avainsanat: Naisten 1. divisioona

Ovatko U19-tytöt ratkaisijan roolissa liigakarsintoihin pääsyssä?

Keskiviikko 23.2.2011 klo 10:54

Naisten 1. divisioonan itälohkossa eletään tulevana viikonloppuna mielenkiintoisia aikoja, kun toinen liigakarsijan paikka ratkaistaan Tuupovaaran Urheilijoiden ja Kajaanin Papaksen välillä keskinäisessä ottelussa TuuU:n kotikentällä Joensuussa.

Tilanne sarjataulukossa on sellainen, että M-Team on lohkoykkönen ja varmistanut paikkansa liigakarsintoihin. Toisesta liigakarsintapaikasta taisteleva Papas on sarjataulukossa kaksi pistettä edellä TuuU:ta, mutta kun tuupovaaralaisilla on parempi maalisuhde, niin TuuU menisi lauantain voitolla tasapisteissä Papaksen edelle ja liigakarasintoihin.

Mielenkiintoisen lisämausteen asiaan tuo se, että Suomen U19-tytöt ovat omilla ottelutuloksillaan olleet myös vaikuttamassa olennaisesti lohkon sarjataulukkoon. TuuU voitti U19-tytöt 11-3, mutta Papas hävisi U19-tytöille 3-7. Jos naisten 1. divisioonajoukkueiden otteluja U19-tyttöjä vastaan ei laskettaisi sarjataulukkoon mukaan, niin Papas olisi jo varmistanut liigakarsintapaikkansa.

Eniten keskustelua on kuitenkin herättänyt se, että Suomen U19-tytöt ovat otteluissaan naisten divarijoukkueita vastaan liikkeellä lähes joka kerta aivan eri joukkueella. Joissakin seuroissa tämä on herättänyt suurta närää, koska he eivät koe systeemiä tasapuoliseksi kaikille joukkueille.

18 kommenttia . Avainsanat: Naisten 1. divisioona

Naisten divarissa M-Team ja SPV ovat varmistaneet paikkansa liigakarsinnoissa

Lauantai 12.2.2011 klo 14:43

Naisten 1. divisioonassa kaksi joukkuetta ovat jo varmistaneet pääsynsä liigakarsintoihin. Itälohkossa liigakarsintapaikan ovat varmistaneet M-Team ja länsilohkossa SPV. Itälohkossa Papas on toinen vahva ehdokas liigakarsijaksi, sillä kajaanilaisilla on kaksi pistettä enemmän kuin TuuU:lla ja yksi ottelu vähemmän pelattuna. Tosin joukkueilla on vielä keskinäinen ottelu jäljellä. Tämän lisäksi Papas kohtaa vielä tyttöjen U19-maajoukkueen.

Länsilohkosta liigakarsintapaikan on varmistanut siis SPV. Toinen karsija on vielä auki ja siitä paikasta kamppailevat vielä Nicebandy, SB Naantali, Karhut. Näistä kolmesta joukkueesta SB Naantalilla ja Karhuilla on vielä kaksi ottelua jäljellä, joista toinen on keskinäinen kohtaaminen. Nicebandyllä on enää yksi ottelu jäljellä, jossa se kohtaa Nokian KrP:n.

1 kommentti . Avainsanat: Naisten 1. divisioona