Naiset murskavoittoon Ruotsista - Näin kommentoi Marko Paju

Perjantai 11.9.2015 - Toimittaja: Joni Hildén

Salibandyareena tapasi Marko Pajun Vantaan Energia Areenalla historiallisen Ruotsi-voiton jälkeen. Kuuntele Pajun kommentit pelistä ja naisten maajoukkueen valmistautumisesta tuleviin MM-kisoihin.

Marko Pajun haastattelu

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten maajoukkue

Tehosportstudio pureutuu naisten finaaleihin

Sunnuntai 13.4.2014 klo 21:15 - Toimittaja: Joni Hildén Kuvaus: Veli-Pekka Vähäkoski

Tehosportstudiossa käsitellään naisten finaaleita tällä viikolla. Vieraina ovat naisten maajoukkueen päävalmentaja Marko Paju, SB-Pron Elina Kujala ja Classicin Katriina Saarinen. Ohjelman on toimittanut Joni Hildén ja kuvannut Veli-Pekka Vähäkoski.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten Salibandyliiga, Naisten maajoukkue, Muut

Naisten maajoukkuetoimintaa vaivaa resurssipula

Keskiviikko 18.12.2013 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: IFF

Suomen naisten maajoukkue palasi kotiin maanantaina Tshekeistä, jossa pelattiin naisten MM-kisat. Suomi oli totuttuun tapaan kisoissa hopealle, Ruotsin napatessa mestaruuden lukemin 5-1. Tuloksessa näkyi selvästi se, kuinka joukkueiden valmistautuminen itse kisoihin on sujunut. Taitavia pelaajia löytyy molemmista joukkueista, ongelmat ovat muualla.resurssit_vaivaa_maajoukkuetta.jpg

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Naisten maajoukkue

Naiset palasivat Tshekeistä (katso video)

Tiistai 17.12.2013 - Teksti: Joni Hildén

Naisten maajoukkue palasi maanantai-iltana Tshekeistä hopeamitalit kaulassa. Lentokentällä naisia oli vastassa Salibandyliiton toimitusjohtaja Jari Kinnunen ja liiton puheenjohtaja Mika Kaltala. Naiset kukitettiin, kun he saapuivat terminaali kakkoseen lentonsa jälkeen.

Tshekeistä matkanneessa koneessa oli myös muita salibandyn voimahahmoja, kuten Tampereen Classicin Pasi ja Irina Peltola. Osa joukkueesta oli kylläkin lähtenyt jo omille teille ja kotimaahan palasi vain Suomessa pelaavat pelaajat. Myös päävalmentaja Karo Kuussaari loisti poissaolollaan, sillä mies siirtyi suoraan Ouluun matkaavaan koneeseen.

Salibandyareena tapasi lentokentällä kisojen ensikertalaisen Tampereen Classicissa pelaavan Tiia Raitasen. Raitasen mukaan kisat oli miellyttävä kokemus, vaikka pettymys sunnuntaina kärsitystä finaalitappiosta oli suurehko. Tosin maanantai-iltaan mennessä se oli ehtinyt jo laantua.

- Nyt rupeaa jo pikkuhiljaa nauttimaan tästä hopeasta. Mulla varsinkin ensimmäiset MM-kisat naisten tasolla, niin kyllä tuo hopeakin on hieno saavutus MM-kisoista, kertoi Raitanen lentokentällä.

Raitanen kertoo Salibandyareenan videolla lisää kisoista ja tunnoistaan kisoihin liittyen. Samalla hän valoittaa myös hieman tulevaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten maajoukkue

Ruotsi nappasi jälleen MM-kultaa

Sunnuntai 15.12.2013 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: IFF

Tshekin Ostravassa pelattiin naisten MM-finaali sunnuntaina. Suurena ennakkosuosikkina otteluun lähti Ruotsi, joka oli kolme edellistä mestaruutta napannut nimiinsä. Vastassa oli Suomi, joka lähti haastamaan länsinaapuriaan. Suomen naiset ei haastossa onnistunut, vaan ruotsalaiset nappasivat neljännen perättäisen mestaruuden tylyin lukemin 5-1.lyomaton_ruotsi.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten maajoukkue

Kujalat vei Suomen finaaliin

Lauantai 14.12.2013 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: IFF

Suomen naiset selvittivät tänään tiensä finaaliin, kun se kaatoi Sveitsin MM-välierässä Tshekin Ostravassa. Suomi voitti ottelun lukemin 6-2. Ottelu ratkesi toisessa erässä, jonka aikana Suomi teki peräti viisi maalia ja voitti erän 5-0.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten maajoukkue

Naisten maajoukkue leireilee tulevana viikonloppuna 28 pelaajan voimin

Maanantai 8.8.2011 klo 20:00

Suomen naisten A-maajoukkue leireilee tulevana viikonloppuna Vantaan Tikkurilassa. Leirille osallistuu kaikkiaan 28 pelaajaa. Suomen naiset valmistautuvat kovaa vauhtia neljän kuukauden päästä pidettäviin Sveitsin MM-kisoihin. Tässä leirille valitut pelaajat.

Lue lisää »

14 kommenttia . Avainsanat: Naisten maajoukkue

Ella Alanko siirtyy pelaamaan divaria - Kuussaari ei tyrmää mahdollisuutta päästä mukaan MM-kisoihin

Keskiviikko 6.7.2011 klo 11:10

Kansainvälinen siirtolista IFF:n sivuilla paljastaa sen, että naisten maajoukkuerinkiin kuuluva Ella Alanko palaa Sveitsistä takaisin Suomeen ja tekee paluun kasvattajaseura TPS:n riveihin, joka putosi liigasta viime kauden päätteeksi.

Salibandy Areenan saamien tietojen mukaan Ella Alanko on saanut opiskelupaikan Turusta. Tässä asiassa tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se tosiasia, että naisten MM-kisat pelataan joulukuussa Sveitsissä ja Alanko pelaa syksystä lähtien Suomessa naisten 1. divisioonassa.

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari, onko Ella Alangolla mahdollisuuksia päästä divaritasolta mukaan joulukuun naisten MM-kisoihin Sveitsiin?

Lue lisää »

23 kommenttia . Avainsanat: Naisten maajoukkue, Naisten 1. divisioona, Ulkomaat

Kauden parhaat 2010-2011 on palkittu

Keskiviikko 8.6.2011 klo 15:54

Kauden 2010-2011 parhaat palkittiin keskiviikkona SLU-talossa Helsingissä. Samassa yhteydessä pidettiin MM-kultamitalikahvitilaisuus Suomen kahden (miehet, pojat) salibandyn maailmanmestaruuden kunniaksi.

Kauden 2010-2011 naispelaajaksi valittiin Katriina Saarinen ja miespelaajaksi Mika Kohonen. Liigapelaajien äänestämässä kauden arvokkaimman pelaajan äänestyksessä miesten puolella voiton vei Harri Forsten, joka sai peräti 38% kaikista äänistä. Naisten voiton vei tässäkin sarjassa Katriina Saarinen, joka sai 18% liigapelaajien äänistä.

Vuoden tyttöjunioriksi valittiin Laura Rantanen ja poikajunioriksi Tuomas Iiskola. Katso kaikki palkitut Salibandyliigan sivuilta.

1 kommentti . Avainsanat: Naisten liiga, Miesten liiga, Naisten maajoukkue, Miesten maajoukkue, Sekalaista

Saarinen: "Kilpailu maajoukkueen pelipaikoista on kovempaa kuin koskaan ennen"

Maanantai 6.6.2011 klo 8:18

Naisten maajoukkueen kapteeni Katriina Saarinen vakuuttaa Suomen olevan hyvällä tiellä kohti puolen vuoden päästä pidettäviä Sveitsin MM-kisoja.

- Tämä uusi projekti lähti rullaamaan oikeaan suuntaan heti ensimmäisestä tapahtumasta lähtien. Pelaajilla on ollut mielestäni hyvä asenne kaikissa tapahtumissa ja halu olla maajoukkuepelaaja. Maajoukkueessa pelaaminen vaatii sitoutumista sekä paljon omatoimista harjoittelua. Siihen on nykyään yhä useampi pelaaja valmis. Kilpailu maajoukkueen pelipaikoista on kovempaa kuin koskaan ennen, Saarinen toteaa maajoukkueen tiedotteessa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten maajoukkue

Kuussaari: "10-12 pelaajaa on jo käytännössä kisakoneessa"

Sunnuntai 5.6.2011 klo 13:30

Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari hahmottelee maajoukkueen virallisessa tiedotteessa MM-kisajoukkuetta puolen vuoden päästä käytäviin MM-kisoihin.

- Sellainen 10-12 pelaajaa on jo käytännössä varmistanut kisapaikkansa, jos ei ihmeitä tapahdu. Ensi viikolla on seuraava leiritys ja siellä on kyllä monella tosi kyseessä, sillä nyt pitää näyttää sitä, mitä me maajoukkueessa haetaan. Ryhmä pienenee tästä eteenpäin joka tapahtumaan, joten kyllä tässä palapelin kokoamisen loppu alkaa häämöttää, Kuussaari toteaa tiedotteessa.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Naisten maajoukkue

Suomen maajoukkueikoni vetäytyi yllättäen - MM-kisoihin aikaa vain puoli vuotta!

Lauantai 4.6.2011 klo 10:51

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari julkisti 33 pelaajan nimen Kuortaneen kesäkuun leirille. Pääosin tältä pelaajalistalta Kuussaari tulee valitsemaan lopullisen MM-joukkueen joulukuussa Sveitsissä käytäviin MM-kisoihin.

Yllättävin tieto oli se, että naisten maajoukkueikoni Paula Jouhtenen nimeä ei löytynyt tuosta 33 nimen pelaajalistasta. Yli 100 maaottelua pelannut ja maajoukkueen monivuotinen kapteeni Jouhten vetäytyi maajoukkueesta vain puoli vuotta ennen MM-kisoja.

- Paula Jouhtenella on mahtava ura maajoukkueessa ja on selvää että hänen päätöksensä vetäytyä henkilökohtaisten syiden takia on meille iso menetys, mutta nyt on sitten nuorilla mahdollisuus astua estradille. Kiitän "Palea" itseni ja varmasti koko salibandyväen puolesta hienoista hetkistä maajoukkueessa, Kuussaari toteaa maajoukkueen tiedotteessa.

1 kommentti . Avainsanat: Naisten maajoukkue

Tästä muodostuu naisten maajoukkue MM-kisoihin

Perjantai 3.6.2011 klo 11:14

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari on valinnut 33 pelaajaa kesäkuun 9.-12. Kuortaneen urheiluopistolla pidettävälle maajoukkueleirille. Naisten MM-kisat pelataan joulukuussa, joten voisi vahvasti kuvitella, että Suomen kisajoukkue löytyy tästä nyt valitusta nipusta.

Suomen mestari Classicista leirille kutsuttiin peräti kahdeksan pelaajaa, OLS:sta neljä ja SB-Prosta sekä NST:stä kolme.

Lue lisää »

11 kommenttia . Avainsanat: Naisten maajoukkue

Marraskuun EFT-turnauksesta megatapahtuma

Perjantai 6.5.2011 klo 16:39

Naisten ja tyttöjen neljän maan EFT-turnaus pelataan ensi marraskuussa Suomessa. Molemmissa turnauksissa kohtaavat Suomi, Ruotsi, Tshekki ja Sveitsi. Turnauksesta ennennäkemättömän tekee se, että se pelataan Helsingin messukeskuksessa maan suosituimpien messutapahtumien, Skiexpon, DigiExpon, BoardExpon, HiFiExpon ja Lätkä&Säbä-messujen yhteydessä. Tapahtumaan odotetaan yli 70 000 kävijää.

- Pelit pelataan Messukeskuksen ykköshallissa. Katosta lasketaan lisäkatsomot, joten istumapaikkoja kentän pitkälle sivulle tulee noin 3500, kertoo tapahtuman järjestelyissä mukana oleva naisten Salibandyliigan sarjavastaava Jyrki Paajanen juuri ilmestyneessä Salibandy-lehdessä.

9 kommenttia . Avainsanat: Naisten maajoukkue, U19 tyttöjen maajoukkue

Lind: "Suomen puolustuspelaaminen on parantunut"

Maanantai 25.4.2011 klo 11:02

Suomen naisten maajoukkue voitti Pääsiäisenä Sveitsin St. Gallenissa järjestetyn EFT-turnauksen. Suomi voitti selvästi Sveitsin ja Tsekin, sekä pelasi 4-4 tasapelin hallitsevaa maailmanmestaria Ruotsia vastaan.

Salibandy Areena tiedusteli kaikki pelit paikan päällä nähneeltä Harri Lindiltä näkemyksiä Suomen naisten otteista turnauksessa. Lind on toiminut viimeiset kolme vuotta Sveitsissä naisten/tyttöjen valmentajana ja tätä ennen hän on valmentanut Tapanilan Erässä ja toiminut Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajana.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Naisten maajoukkue

Suomen naiset venyivät hienosti 4-4 tasapeliin Ruotsia vastaan

Perjantai 22.4.2011 klo 18:27

Suomen ja Ruotsin naisten maajoukkueet ottivat tänään yhteen EFT-turnauksessa Sveitsin St. Gallenissa. Kyseessähän on eräänlaiset MM-esikisat, sillä samalla paikkakunnalla järjestetään ensi joulukuussa naisten MM-kisat.

Suomen naiset pelasivat ennakkoluulottomasti läpi ottelun ja näyttivät, ettei Ruotsin MM-kulta ole kirkossa kuulutettu seuraavissa MM-kisoissa. Suomi johti kahden erän jälkeen 3-2 Eliisa Alangon, Ella Alangon ja Jenni Timosen maaleilla.

Ruotsi meni päätöserän alkuminuuteilla 3-4 johtoon, kun se iski kaksi maalia puolen minuutin sisään. Suomi haki lopussa ilman maalivahtia vimmatusti tasoitusta ja se tuotti tulosta 14 sekuntia ennen ottelun loppua, kun Eliisa Alanko laukoi 4-4 tasoitusmaalin Tiia Ukkosen syötöstä.

Rangaistuslaukauskisassa Suomi korjasi voiton maalein 2-1, kun Suomen kolmesta laukaisijasta onnistuivat Anu Peltokangas ja Eliisa Alanko. Myös kolmas onnistuminen rankkareissa oli lähellä, kun Elina Kujalan laukaus osui tolppaan. Suomen maalissa Liisa Kokkonen joutui antautumaan ainoastaan Victoria Wikströmin laukauksen edessä.

15 kommenttia . Avainsanat: Naisten maajoukkue

Suomen naiset kukistivat Sveitsin 3-0 EFT-avauksessa

Torstai 21.4.2011 klo 23:48

Suomen naisten maajoukkue aloitti hienosti torstaina EFT-turnauksen kaatamalla turnauksen emäntämaan Sveitsin maalein 3-0. Suomen maalissa pelasi Jonna Mäkelä torjuen kaikki 22 laukausta ja hänet palkittiin myös Suomen parhaana pelaajana.

Suomen maaleista vastasivat Elina Kujala (Laura Mertsalmi), Mia Karjalainen (Katriina Saarinen) ja rankkarista Eliisa Alanko. Suomi voitti myös ottelun jälkeisen rangaistuslaukauskilpailun 2-1. Suomen kolmesta laukaisijasta onnistuivat Jenni Timonen ja Laura Rantanen. Sanna Roiskon yritys päättyi tolppaan.

Päivän toisessa naisten kamppailussa Ruotsi voitti Tsekin 8-3.

7 kommenttia . Avainsanat: Naisten maajoukkue

Miesten ja naisten pääsiäisen salibandymaaottelut livenä täältä

Keskiviikko 20.4.2011 klo 9:27

Suomen miehet sekä naiset pelaavat pääsiäispyhinä EuroFloorball Tour -turnauksissa Ruotsissa ja Sveitsissä. Molemmissa huipputurnauksissa Suomi kohtaa lajin muut kärkimaat Ruotsin, Tshekin ja Sveitsin. Ottelut on nähtävissä suorana netissä.

Miesten EFT-turnauksen livenettilähetykset

Naisten EFT-turnauksen livenettilähetykset

Lue lisää »

8 kommenttia . Avainsanat: Miesten maajoukkue, Naisten maajoukkue

Naisten maajoukkue nimetty Sveitsin EFT-turnaukseen

Lauantai 9.4.2011 klo 12:31

laura_rantanen.jpg

Laura Rantanen on jo edustanut Suomea tyttöjen MM-kisoissa. Nyt hän debytoi naisten maajoukkueessa tulevassa EFT-turnauksessa. Kuva: Jiri Janak

Suomen naisten maajoukkue matkaa Pääsiäisviikolla Sveitsiin EFT-turnaukseen. Tämä turnaus pelataan St. Gallenissa, jossa järjestetään seuraavat naisten MM-kisat.

Maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari on nimennyt joukkueen kyseiseen turnaukseen ja matkaan lähtee pääosin kokenut joukkue, sillä yhdeksällä pelaajalla on jo vähintään 40 maaottelua vyöllään. Yksi ensikertalainenkin turnauksessa nähdään, sillä TPS:n Laura Rantanen pukee naisten maajoukkuepaidan nyt ensimmäistä kertaa ylleen. Tässä maajoukkue kokonaisuudessaan EFT-turnaukseen:

Lue lisää »

8 kommenttia . Avainsanat: Naisten maajoukkue

Naisten maajoukkue nimetty Finnkampeniin

Tiistai 18.1.2011 klo 14:44

Suomen ja Ruotsin välinen Finnkampen pelataan 5. helmikuuta Ruotsin kotikentällä Karlskronassa. Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari on nimennyt Suomen joukkueen turnaukseen. Tässä he ovat:

Maalivahdit:

Liisa Kokkonen, Endre IF
Jonna Mäkelä, NST

Puolustajat:

Anu Peltokangas, Erä III
Paula Jouhten, Erä III
Sanna Roisko, SB-Pro
Laura Kokko, NST
Anne Toivanen, NST
Laura Mertsalmi, Täby IS

Hyökkääjät:

Anne Suomalainen, Classic
Katriina Saarinen, Classic
Hanna Sipiläinen, Classic
Henna Ilmola, OLS
Annukka Häkli, OLS
Kristiina Kauppila, OLS
Karoliina Kujala, Piranha Chur
Elina Kujala, SB-Pro
Tiia Ukkonen, NST
Maiju Merikanto, Örebro SK
Jenni Timonen, Happee
Ella Alanko, UHC Dietlikon

Valmentajat: Karo Kuussaari (päävalmentaja), Juha Hirvonen, Mika Muukkonen, Kati Pasanen.

Muut toimihenkilöt: Anniina Paavilainen (huoltaja), Hannele Kero (fysioterapeutti), Lasse Karikoski (joukkueenjohtaja).

37 kommenttia . Avainsanat: Naisten maajoukkue

Vanhemmat kirjoitukset »