Lappeenrannassa tulevana viikonloppuna kovatasoinen turnaus

Maanantai 29.8.2011 klo 20:30

Tulevana viikonloppuna Lappeenrannassa järjestetään Etelä-Saimaa turnaus, joka kokoaa neljä naisten liigan huippujoukkuetta kisaamaan turnausvoitosta. Mukana ovat NST, SB-Pro, OLS ja Happee.

Otteluohjelma:

La 3.9

12.30 OLS-Happee
15.00 NST-SB-Pro
18.30 SB-Pro- OLS

Su 4.9

10.30 NST- OLS
13.00 SB-Pro-Happee
16.30 NST-Happee

1 kommentti . Avainsanat: Naisten liiga, NST, SB-Pro, OLS, Happee

OLS nujersi Papasin kahdesti

Sunnuntai 28.8.2011 klo 22:03


ols_naiset-24.jpgPapas-OLS pelissä mentiin ajoittain tiukasti kylki kylkeä vasten. Kuva: Jari Turunen.

Kajaanin Papaksen 1. divisioonan naisten joukkue kohtasi viikonloppuna kotonaan kahdesti liigajoukkue OLSin. Oululaiset olivat matkassa ilman päävalmentajaansa Karo Kuussaarta, joka piti samaan aikaan valmentajakoulutusta Oulussa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten liiga, OLS, Papas

OLS vahvisti hyökkäystään

Torstai 4.8.2011 klo 10:10

Miesten 1. divisioonassa pelaava OLS on vahvistanut rivejään kahdella paluumuuttajalla. Hyökkääjät Anssi Soini ja Jouni Määttä pukevat alkavalla kaudella oululaisseuran peliasun päälle.

Soini palaa Ouluun takaisin Tampereen Kooveen riveistä ja Määttä puolestaan Jyväskylän Happeesta. OLS:lla on nyt kasassa 26 pelaajasopimusta ja joukkueen lopullinen kokoonpano on koossa.

1 kommentti . Avainsanat: Miesten liiga, OLS

OLS julkisti tulevan kauden joukkueensa

Keskiviikko 15.6.2011 klo 9:29

Liigakarsintoihin asti menneellä kaudella edennyt OLSin miesten divarijoukkue on julkistettu tulevalle kaudelle. Joukkueen päävalmentajana jatkaa seuraavat kaksi kautta Jarmo Härmä ja Karo Kuussaari jää suunnitellusti pois valmennustiimistä.

Pelaajapuolella OLSin vahvuudesta poistuvat Riku Laukka, Joonas Järvelä, Matti Ahonen ja Kimmo Väänänen. Heidän paikkaajiksi oululaiset ovat hankkineet puolustajat Jani Raitasen (KeLy), Mikko Saarnion (Merikoski SBT) ja hyökkääjät Tapio Ala-Rautalahden (KeLy) ja Erkki Latvalehdon (Merikoski SBT).

Lisäksi miesten edustusjoukkueen harjoitusvahvuudessa ovat A-juniorit Samuli Saukko, Matias Tiira, Niko-Petteri Holappa, Toni Tuovila, Henri Tiikkaja sekä maalivahti Toni Pallari. Lue lisää OLSin sopimustilanteesta seuran sivuilta.

6 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, OLS

Kuussaari: "Uskon OLSin naisten olevan ensi kaudella vieläkin kovempi"

Torstai 2.6.2011 klo 23:25

Kuluneella kaudella neljänneksi naisten liigassa sijoittunut OLS on aloittanut valmistautumisensa tulevaan kauteen. Joukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari sai lisävoimia valmennukseen, kun tyttöjen maajoukkueessakin joukkueenjohtajana toimiva sekä 1993-syntyneiden tyttöjen ikäluokkavalmentaja Esa Partanen liittyi mukaan valmennustiimiin.

Myös joukkueen huoltopuoli koki muutoksen, kun tyttöjen maajoukkueen huoltaja Sari Partanen vastaa tulevalla kaudella OLS:n naisten huollosta. Fysiikkavalmentajana joukkueessa jatkaa Jukka Latva-Rasku.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten liiga, OLS

Tutkapari Saarinen-Sipiläinen koitui OLSin turmioksi

Torstai 31.3.2011 klo 20:31

katriina_saarinen.jpg 

Katriina Saarinen johdatti Classicin naiset tärkeään voittoon. Kuva: Mikko Hyvärinen

Naisten välierissä pelattiin tänään kolmas kamppailu Classicin ja OLSin välillä otteluvoittojen ollessa ennen tätä iltaa 1-1. OLS on pitänyt yllättävän tiukoilla hallitsevia mestareita välieräsarjassa, eikä tämä ottelu tuonut siihen poikkeusta.

OLS vei avauserän nimiinsä 1-2 Emmi Niemelän ja Alli Tikkasen maaleilla. Kun toinen erä tasattiin 1-1 lukemin, niin oululaiset lähtivät päätöserään 2-3 johdossa.

Kolmannessa erässä astui kuvaan Classicin tutut ratkaisijat Katriina Saarisen ja Hanna Sipiläisen johdolla ja Classic karkasi lopulta 5-3 voittoon. Tutkapari Saarinen (3+1)-Sipiläinen (1+3) järjesteli tamperelaisille neljä maalia ottelussa.

Classic johtaa nyt välieräsarjaa 2-1 ja neljäs ottelu pelataan lauantaina Oulussa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten Salibandyliiga, Classic, OLS

FBT Pori säilytti liigapaikkansa - OLS jatkaa divarissa

Sunnuntai 27.3.2011 klo 12:42

Porissa voidaan huokaista helpotuksesta, sillä FBT Pori varmisti sarjapaikkansa liigassa myös ensi kaudella voittamalla ottelusarjan neljännessä kamppailussa OLSin vieraissa maalein 4-5. Tämä tiesi myös sitä, että OLS jatkaa ensi kaudella miesten 1. divisioonassa.

OLS johti lauantain ottelua kahden erän jälkeen 4-3, mutta porilaiset tulivat päätöserässä ensin rinnalle ja sitten ohi. Porilaisten sankariksi nousi Ville Salonen, joka keräsi ottelussa tehot 3+1. Yleisöä oli ottelua seuraamassa yli 500 katsojaa.

1 kommentti . Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, FBT Pori, OLS

FBT Pori murskasi OLSin - otteluvoitot 2-1

Torstai 24.3.2011 klo 21:47

Kiihkeän edellisen koitoksen jälkeen FBT Pori ja OLS kohtasivat tänään liigakarsinnan kolmannessa ottelussa Porissa. Ottelu meni täysin porilaisten käsikirjoituksen mukaan ja loppunumerot tulostaululla olivat FBT Pori-OLS 10-2. Otteluvoitot ovat nyt 2-1 porilaisille ja sarja on heille katkolla lauantaina Oulussa.

Ottelu oli kahden erän jälkeen tilanteessa 7-0. FBT Porista peräti neljä pelaajaa teki ottelussa kaksi maalia. He olivat Mikael Boelius, Miikka Läntinen, Ville Salonen ja Mikko Stenfors. Tämän lisäksi Teijo Vienola keräsi kolme syöttöpistettä.

4 kommenttia . Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, FBT Pori, OLS

Video: FBT Porin hylätty maali, rankkari ja käämien palaminen

Keskiviikko 23.3.2011 klo 9:42

Sunnuntaina pelattiin tunteikas miesten liigakarsintaottelu Oulussa, jossa OLS lopulta tasoitti otteluvoitot 1-1:een värikkäiden vaiheiden jälkeen FBT Poria vastaan. Kolmas ottelu pelataan torstaina Porissa.

Tästä videolinkistä on nähtävissä ensinnäkin porilaisten maali, jonka erotuomarikaksikko Toni Kokkonen-Jaakko Andersson hylkäävät ja tuomitsevat tilanteesta videolla näkyvän rankkarin. Myös ottelun kuumat loppuhetket maalivahdin kypärän heittoineen ovat taltioituneet kyseiseen videopätkään.

24 kommenttia . Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, FBT Pori, OLS

Oulussa nähtiin huikea taistelu naisten välieräpaikasta!

Sunnuntai 20.3.2011 klo 17:58

Tänään pelattiin Oulussa viides ja ratkaiseva naisten puolivälieräottelu OLSin ja Erä III:n välillä lähes 300 katsojan edessä. Ottelun voittajalle oli tiedossa paikka välieriin Tampereen Classicia vastaan.

Vierailija Erä aloitti ottelun murhaavan tehokkaasti, sillä pelikellon näyttäessä aikaa 01.28 olivat helsinkiläiset iskeneet pelivälineen jo kahdesti oululaisten maaliin. Maalintekijöinä Heidi Lirkki ja Mia Alen. Tässä kohtaa OLSille aikalisä.

Toisessa erässä "Keppana" lisäsi johtoaan 0-3:een Jonna Karosen toimesta ja näistä numeroista lähdettiin myös päätöserään. Kolmannessa erässä oululaiset löivät kovan kirivaihteen päälle ja Emmi Niemelä vastasi kahdesta ensimmäisestä kavennusmaalista. Ajassa 57.07 OLSin Anu Heikkinen tasoitti tilanteeksi 3-3 ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla ratkaisu nähtiin ajassa 65.14, kun oululaisten Kristiina Kauppila iski voittomaaliksi jääneen 4-3 voitto-osuman Alli Tikkasen esityöstä. Näin OLS eteni dramaattisten vaiheiden jälkeen välieriin ja Erä III:n kausi päättyi puolivälieriin.

43 kommenttia . Avainsanat: Naisten Salibandyliiga, OLS, Erä III

OLS siirsi ratkaisun viidenteen otteluun Ouluun

Lauantai 19.3.2011 klo 14:41

Naisten puolivälierissä OLSin ja Erä III:n välinen ottelusarja saa huipennuksensa viidennessä ottelussa sunnuntaina Oulussa, kun OLSin naiset voittivat tänään Keppanan Mosahallilla maalein 1-4. Otteluvoitot lauantain ottelun jälkeen siis 2-2.

OLS sai Mosalla otteluun salama-alun, kun se siirtyi reilun kolmen minuutin jälkeen 0-2 johtoon. Tämän jälkeen maaleja ei enää nähtykään ensimmäisessä ja toisessa erässä.

Erä III kavensi päätöserän alussa tilanteeksi 1-2, mutta tästä ei mennyt kuin reilu minuutti, kun oululaiset iskivät kaksi maalia 20 sekunnin sisään tilanteeksi 1-4. Tästä ei kotijoukkue enää toipunut, vaan sen on tyytyminen reissaamaan Ouluun kolmannen kerran lähes viikon sisään. Ottelu alkaa sunnuntaina Oulussa kello 15.00 ja ottelun voittaja menee naisten Salibandyliigan välieriin.

5 kommenttia . Avainsanat: Naisten Salibandyliiga, Erä III, OLS

Sähköä ilmassa FBT Porin ja OLSin välisessä liigakarsinnassa

Perjantai 18.3.2011 klo 16:22

Lauantaina käynnistyy myös toinen liigakarsintojen ottelupari, kun Porissa kohtaavat FBT Pori ja OLS. Myös tässä ottelusarjassa toinen peli on edessä heti sunnuntaina, joka pelataan Oulussa. Kolme voittoa ensiksi saavuttanut joukkue pelaa ensi kaudella miesten Salibandyliigassa.

Näillä seuroilla on yhteistä liigakarsintahistoriaa keväältä 2008, jolloin porilaiset pudottivat OLSin liigasta värikkäiden vaiheiden jälkeen. Tätä historiaa vasten tulevasta ottelusarjasta on odotettavissa erittäin sähköinen yhteenotto.

Mielenkiintoisen lisämausteen ottelusarjaan tuo se, että Porissa on pelialustana matto ja Oulussa puolestaan parketti. Myös se tuo sopivasti lisäjännitettä joukkueiden välille, kun Matti Rössi vaihtoi kesken kauden OLSin peliasun FBT Porin pelipaitaan. Ja jotta yhtälö olisi täydellinen, niin samat seurat kohtaavat toisensa myös A-nuorten liigakarsinnassa poikien puolella.

6 kommenttia . Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, FBT Pori, OLS

OLS selvitti Blue Foxin - seuraavaksi vuorossa FBT Pori

Keskiviikko 9.3.2011 klo 21:13

Keskiviikkona pelattiin Blue Fox-OLS ottelusarjan kolmas koitos pääsystä liigakarsintaan FBT Poria vastaan. OLS johti ottelusarjaa 2-0 ennen keskiviikon kamppailua Uusikaarlepyyssä.

Ottelun käsikirjoitus oli selvä. OLS johti ottelua alusta saakka, mutta Blue Fox tuli kaksi erää aina maalin päähän hengittämään niskaan. Päätöserään lähdettiin OLSin 3-4 johtolukemista ja kolmannen erän kuuden ensimmäisen minuutin aikana ottelu ratkesi OLSin siirryttyä 3-7 johtoon. Blue Fox kavensi vielä tilanteeksi 5-7, jotka jäivät myös ottelun lopputulokseksi.

OLS tiputti näin Blue Foxin jatkosta otteluvoitoin 3-0. Seuraavaksi OLS kohtaa FBT Porin ja liigapaikan ensi kaudeksi saa tästä ottelusarjasta kolmella voitolla.

23 kommenttia . Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, Miesten 1. divisioona, OLS, Blue Fox

OLS taipui NST:lle naisten kärkiottelussa

Sunnuntai 23.1.2011 klo 22:26

Sunnuntaina käytiin naisten Salibandyliigassa mielenkiintoinen taisto Oulussa, kun liigan kärkiottelussa kohtasivat OLS ja NST. Ottelua oli saapunut katsomaan lähes 400 katsojaa.

Kaksi ensimmäistä erää mentiin 2-2 tasalukemissa ja ratkaisu siirtyi päätöserään. Kolmannessa erässä NST ratkaisi ottelun ensimmäisen 10 minuuttisen aikana siirtymällä 2-4 johtoon, jotka jäivät myös ottelun loppunumeroiksi. NST:n Carina Calenius oli päätöserässä molemmissa joukkueensa maaleissa mukana ratkaisemassa ottelua lappeenrantalaisille.

- Hyvin pelattiin, mutta vielä niistä omista paikoista pitäisi laittaa pallot tehokkaammin maaliin, niin sitten meillä on mahdollisuudet mihin tahansa. Maali jonka tein, niin olen yrittänyt sitä koko kauden ja nyt se viimein onnistui. Kyllä me tästä taas tullaan ja keväällä ollaan yllätysvalmiita, sanaili ottelun jälkeen OLSin pelaaja Hanna-Mari Uimonen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten Salibandyliiga, OLS, NST

Koovee taipui OLSille - dopingtestaajat paikalla

Maanantai 22.11.2010 klo 9:42

Tampereen Kooveen naiset olivat matkanneet sunnuntaina OLSin vieraaksi Ouluun. Kotijoukkue vei kaksi erää Kooveeta johtotähtensä Annukka Häklin heiluttaessa tahtipuikkoa tehoilla 2+2. OLS johti ottelua kahden erän jälkeen 7-2.

Kolmannen erän vieraat vei nimiinsä 1-2 ja näin sarjapisteet jäivät Ouluun loppulukemien ollessa OLS-Koovee 8-4. OLS nousi sarjataulukossa jo toiseksi ja Koovee jatkaa niukasti playoff-viivan yläpuolella kahdeksantena.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten Salibandyliiga, OLS, Koovee

Oulussa huikea naisten trilleri

Sunnuntai 14.11.2010 klo 15:49

Nurmijärveläinen SB-Pro oli matkannut lauantaina Ouluun OLS:n vieraaksi naisten liigaotteluun. Illasta tulikin ottelua seuranneelle yleisölle huikea trilleri ja maali-iloittelua nähtiin koko ottelun ajan ja se huipentui lopulta jatkoajalla.

SB-Pro johti ottelua parhaimmillaan jo 4-7 toisen erän loppupuolella, mutta oululaiset eivät luovuttaneet missään vaiheessa. OLS vei päätöserän nimiinsä 3-1, joten jatkoajalle lähdettiin 8-8 lukemista. Ottelun voittomaalin iski jatkoajalla viimeisessä maajoukkueessakin esiintynyt Kristiina Kauppila, joka pysäytti maalillaan pelikellot aikaan 64.12. Loppulukemat OLS-SB-Pro 9-8.

Sekä OLSilla että SB-Prolla on nyt kasassa kahdeksasta ottelusta kuusi voittoa ja kaksi tappiota.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten Salibandyliiga, OLS, SB-Pro