Tiikerit harjoitteli voiton porvoolaisista

Keskiviikko 24.8.2011 klo 22:19

Tikkurilan Tiikerit ja Porvoon Salibandyseura iskivät yhteen naisten harjoitusottelussa tiistai-iltana Vantaalla. Kotijoukkue Tiikerit ratkaisi ottelun sen jälkimmäisellä puoliskolla vieden lopulta voiton 4-1 lukemin.

Maajoukkueesta ainakin toistaiseksi tippunut Elina Enlund nousi ottelun tehokkaimmaksi pelaajaksi 0+3 tehoillaan. Pohjola Cupin MVP-pelaajaksi valittu Silja Eskelinen iski ottelussa Tiikereille kaksi maalia. PSS:n ainokaisen teki Henna Uljua.

2 kommenttia . Avainsanat: Naisten liiga, Tiikerit, PSS

PSS sai vahvistuksia Savosta

Maanantai 15.8.2011 klo 9:59

Miesten 1. divisioonassa pelaava Porvoon Salibandyseura on saanut kaksi uutta vahvistusta KSS Savon joukkueesta. Vuonna 1991 syntyneet Matti Turunen ja Tomi Räsänen siirtyvät pysyvästi Porvooseen lokakuun alussa, kun varusmiespalvelus loppuu Kuopiossa.

Turunen on tottunut pelaamaan keskushyökkääjän tontilla ja Räsänen on pelannut sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Molemmat pelimiehet ovat tuttuja PSS:n toiselle valmentajalle Jukka Ruotsalaiselle, joka valmensi kaksikkoa vielä edelliskaudella.

- Molemmat pelaajat ovat erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa ja äärimmäisen motivoituneita menemään peliurallaan eteenpäin. Kun selvisi, että miehet eivät jaka pelaamistaan Savon alueella, niin olimme heti halukkaita kaverit värväämään, Ruotsalainen toteaa PSS:n sivuilla.

1 kommentti . Avainsanat: Divari, PSS

Videohaastattelussa PSS:n Ari Haapalainen ja Henna Uljua

Maanantai 4.7.2011 klo 11:03

PSS:n naiset valmistautuvat täyttä höyryä tulevaan kauteen. Joukkue on harjoitellut toukokuun alusta saakka tiiviisti yhdessä ja tällä hetkellä pelaajat suorittavat omatoimista jaksoa.

PSS:n päävalmentaja Ari Haapalainen kertoo videohaastattelussa siitä miten naisten kesäharjoittelu on sujunut ja millaisella asenteella pelaajat ovat olleet mukana. Lisäksi viimeisimmällä naisten maajoukkueleirillä mukana ollut Henna Uljua kertoo kokemuksiaan leiristä videohaastattelun muodossa.

Tästä PSS:n sivuille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten liiga, PSS

Nieminen, Meronen ja Oksman SB-Prosta Porvooseen

Tiistai 14.6.2011 klo 10:02

Viime kauden päätteeksi naisten Salibandyliigan pronssia ottaneen SB-Pron maalivahti Krista Nieminen, sekä kenttäpelaajat Miia Meronen ja Mira Oksman siirtyvät ensi kaudeksi PSS:n riveihin.

- Omista tulevaisuuden tähdistä Senni Hietanen ja Henna Uljua ovat pelaajia, joilta voidaan odottaa lopullista läpimurtoa maan huippupelaajien joukkoon, kertoo NST:stä PSS:aan siirtynyt valmentaja Mika Strömberg sanomalehti Uusimaalle.

- Harjoitusrinkiin on nostettu myös lisää seuran omia junioreita. Neuvottelut ovat vielä kesken muutaman pelaajan osalta. Ryhmää tullaan täydentämään vielä 3–4 pelaajalla, Strömberg kertoo.

6 kommenttia . Avainsanat: Naisten Salibandyliiga, PSS, SB-Pro

SB Vantaan paras maalintekijä siirtyi Porvooseen

Keskiviikko 27.4.2011 klo 9:40

Miesten 1. divisioonassa pelaava PSS on tehnyt yhden täsmähankinnan, kun se kiinnitti SB Vantaasta siirtyvän Janne Uotilan joukkueseensa 1+1 vuotisella sopimuksella. Tämä kovana maalintekijänä tunnettu pelimies nakutti viime kaudella divarissa 23 maalia 17 ottelussa, ennen kuin autokolari lopetti Uotilan kauden juuri ennen Joulua.

- Minun vahvuuteni on maalinteossa, mutta kaikki osa-alueet kaipaavat kehittymistä. Ja kyllä mä myös syöttelen, vaikka syöttöpisteitä ei uralta ole paljoa kertynytkään, Uotila toteaa Uusimaa-lehdessä.

- Minulla oli pari muutakin vaihtoehtoa, mutta PSS oli kaikkein kiinnostavin. Yksi tärkeä seikka oli valmennus. Pelasin aikoinaan yhden kauden kauden SB-Pron riveissä, kun Kai Ahlstedt valmensi siellä, Uotila kertoo.

1 kommentti . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, PSS

Timo Iivonen palaa AC HaKista PSS:n peliasuun

Keskiviikko 13.4.2011 klo 18:07

Kuluneella kaudella AC HaKissa Salibandyliigaa pelannut Timo Iivonen palaa takaisin Porvooseen, josta hän aikoinaan vantaalaisseuraan myös siirtyi. Iivonen on tehnyt PSS:n kanssa 1+1 vuotisen sopimuksen.

Iivonen pelasi kolme kautta PSS:ssä ennen siirtymistään AC HaKiin. Tuolloin hän oli jokaisella kaudella PSS:n parhaita maalintekijöitä ja yhteensä maaleja kertyi kolmella divarikaudella 66 osumaa.

18 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, PSS

Kai Ahlstedt menossa PSS:n päävalmentajaksi

Maanantai 11.4.2011 klo 19:33

Uusimaa-lehti kertoo, että Kai Ahlstedt on tulossa PSS:n miesten 1. divisioonajoukkueen päävalmentajaksi. Lehden mukaan PSS ja Ahlstedt ovat tekemässä 2+1 vuotisen sopimuksen.

- Sopimuksemme on enää viimeisiä viilauksia ja allekirjoituksia vaille valmis, PSS:n manageri Tom Ranta myöntää.

Kai Ahlstedt on yksi menestyneimmistä valmentajista Suomessa. Meriittilistalta löytyy kaikki tärkeimmät voitot mitä valmentaja voi saavuttaa salibandyssä. MM-kulta, Eurooppa Cupin voitto ja Suomen mestaruus.

- PSS:n projekti vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Seuralla on selkeät, hyvät tulevaisuuden visiot. Pitkäjänteisyys on yksi tärkeimmistä argumenteista. Tällaiseen on mukava tarttua, kun pyritään eteenpäin. En minä minkään divarijyrän valmentajaksi lähtisi, Ahlstedt toteaa Uusimaassa.

7 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, PSS

PSS:n tavoite olla liigassa kolmen vuoden sisällä

Perjantai 25.3.2011 klo 13:55

Porvoon Salibandyseura on asettanut miesten edustusjoukkueelle tavoitteeksi nousta miesten Salibandyliigaan seuraavan kolmen vuoden aikana. PSS:n miesten edustusjoukkueen taustalle lähti porvoolainen Tom Ranta, joka on kerännyt kannuksia yritysmaailmassa.

- Näen PSS:ssa tosi paljon pontentiaalia. Junioripuolelta on tulossa hyviä pelaajia lähivuosina. Siksi on tärkeätä lähteä rakentamaan pohjaa tulevaisuudelle. Tämä on kaikkien yhteinen projekti. Me tarvitsemme onnistuaksemme myös taustalle laajan ringin eri alojen osaajia, Ranta toteaa.

- Toiminta ei mene eteenpäin, ellei meillä ole selkeitä tavoitteita. Siksi olemme käynnistäneet kolmen vuoden projektin, jolla on kovat tavoitteet, mutta täysin realistiset. Emme tavoittele kuuta taivaalta. On selvää, että sarjapaikan uusiminen on kovassa, uudistuneessa divarissa riittävä tavoite ensi kaudelle, Ranta pohtii.

Lue lisää PSS:n sivuilta, joista käy ilmi myös se, että joukkueen tehomies Niklas Nurmela on allekirjoittanut jatkosopimuksen porvoolaisseuran kanssa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten 1. divisioona, PSS

Jukka Ruotsalainen liittyy PSS:n miesten edustusjoukkueen valmennustiimiin

Torstai 17.3.2011 klo 17:00

KSS Savossa päätoimisena valmentajana toiminut Jukka Ruotsalainen vaihtaa maisemaa ja liittyy mukaan ensi kaudeksi PSS:n miesten edustusjoukkueen valmennustiimiin. Ruotsalainen muuttaa Porvooseen kesän aikana.

- On hienoa huomata, että PSS:llä on vetovoimaa. Jukalla on Nilsiässä hyvä pesti junioripäällikkönä ja valmentajana, mutta hän halusi tulla meille edelleen kehittymään valmennuksen ammattilaisena. Jukan roolia Porvoon Salibandyseurassa tullaan tarkentamaan kevään aikana, PSS:n puheenjohtaja Mikel Karmanheimo toteaa seuran sivuilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten 1. divisioona, PSS

FBC Turku putosi 2. divisioonaan

Maanantai 14.3.2011 klo 11:25

Porvoossa nähtiin sunnuntaina todellinen trilleri, kun PSS ja FBC Turku kohtasivat miesten 1. divisioonan putoamiskarsintataistelussa. PSS johti ottelusarjaa 1-0 ennen sunnuntain kamppailua ja voitolla porvoolaiset olisivat varmistaneet divaripaikkansa ensi kaudeksi.

FBC Turku johti ottelua kahden erän jälkeen 1-3. Päätöserässä nähtiin todelliset maalijuhlat, sillä erän aikana tehtiin 10 maalia. PSS meni ajassa 59.16 Niklas Nurmelan maalilla 7-6 johtoon, mutta turkulaiset eivät luovuttaneet, vaan tulivat tasoihin 7-7 vain 17 sekuntia ennen päätössummeria Jani Varjosen toimesta.

Lopulta ei edes 10 minuutin jatkoaika tuonut otteluun ratkaisua, vaan siirryttiin rangaistuslaukauskilpailuun. Rankkarikisassa voiton ratkaisi Tim Kunttu ja PSS:n juhlat alkoivat sarjapaikan varmistamisen myötä. Kovin tavoittein kauteen lähtenyt FBC Turku putosi ensi kaudeksi miesten 2. divisioonaan.

3 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, PSS, FBC Turku

Lasse Erikssonin projekti PSS:ssa jäi kesken - seura pettynyt

Keskiviikko 2.3.2011 klo 14:48

Välivuodeksi PSS:n valmennuspäällikkön tehtävistä Sveitsiin valmentamaan lähtenyt Lasse Eriksson ei palaa porvoolaisseuran palvelukseen. PSS:n varapuheenjohtaja Mikael Karmanheimo kertoo asiasta pettyneenä seuransa nettisivuilla.

- Tottakai Lassen poisjäänti on seuralle pettymys. Olimme panostaneet vahvasti saadaksemme hänet tänne. Käytimme hyvin aikaa Lassen tutustuttamiseen seuraan ja olimme tehneet 3 vuoden suunnitelman Lassen kanssa seuran valmennuksen tason nostosta. Nyt tuntuu, että projekti jäi kesken, sanoo Karmanheimo.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, PSS

Lappeenrannassa tarjolla tänään Nakkeja ja Keppanaa

Perjantai 25.2.2011 klo 10:38

essimari_suni.jpg

Rokottaako Essimari Suni tänään vanhaa seuraansa? Kuva: Mikko Hyvärinen

Naisten Salibandyliigassa pelataan tänään kaksi ottelua. Lappeenrannassa kohtaavat liigan kärkikamppailussa NST ja Erä III. Tampereella ovat vastakkain sarjakakkonen Classic ja kahdeksantena oleva PSS. 

Salibandyliigan runkosarjan voitosta käydään kovaa vääntöä NST:n ja Classicin välillä. NST on tällä hetkellä kaksi pistettä edellä Classicia, mutta tappioon ei NST:llä ole varaa, sillä tasapisteissä Classic menee ohi paremman maalieron turvin.

Tänään pelattava NST(Nakkisormet)-Erä(Keppana) on lappeenrantalaisille kovin koitos kolmesta jäljellä olevasta ottelusta, sillä Erä III voitti NST:n Mosahallilla marraskuun lopulla 5-3.

Kahdessa viimeisessä ottelussa NST kohtaa TPS:n ja PSS:n. Vaikka PSS yllättikin syyskierroksella Porvoossa pelaamalla NST:n kanssa tasan, niin en usko tämän toistuvan NST:n kotikaukalossa kun panoksena on runkosarjan ykköstila.

NST-Erä III starttaa tänään Lappeenrannan urheilutalolla kello 18.30.

1 kommentti . Avainsanat: Naisten Salibandyliiga, NST, ERÄ III, Classic, PSS

Tarttuuko Sbandy tänään viimeiseen oljenkorteensa?

Tiistai 8.2.2011 klo 12:06

Tiistaina pelataan miesten 1. divisioonassa yksi kamppailu, jossa kotijoukkue Sbandy saa Lahdessa vastaansa PSS:n Porvoosta. Kyseessä on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä ottelu, sillä kumpikin joukkue taistelee suoraa putoamista vastaan.

Kotijoukkueelle tämän illan ottelu on käytännössä lähes viimeinen mahdollisuus aloittaa nousu viivan paremmalle puolelle, sillä ero putoamisviivaan on jo venähtänyt viiteen pisteeseen. PSS on puolestaan juuri viivan tuntumassa viisi pistettä lahtelaisia edellä. Sbandyn ja PSS:n edellinen kohtaaminen päättyi tällä kaudella Porvoossa PSS:n 5-1 kotivoittoon.

2 kommenttia . Avainsanat: Miesten 1. divisioona, Sbandy, PSS

Perjantain voitot Keravalle ja Lohjalle

Lauantai 20.11.2010 klo 11:28

Miesten 1. divisioonassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. SC Kaneetin vieraaksi Keravalle oli saapunut SB Vantaa ja toisessa ottelussa LoSB oli matkannut Porvooseen PSS:n vieraaksi. Molemmat ottelut kuuluivat ns. välisarjaan, jossa itä- ja länsilohkon joukkueet kohtaavat toisensa ristiin kertaalleen.

Itälohkon kärkikolmikkoon kuuluva SC Kaneetti oli tiukoilla länsilohkon keskikastissa olevan SB Vantaan kanssa. Tasainen ottelu ratkesi vasta neljä minuuttia ennen ottelun loppua, kun kotijoukkueen Jyri Laine viimeisteli Mikko Piipon esityöstä ottelun loppunumeroiksi Kaneetin voiton 4-3.

Porvoossa puolestaan taistelivat sarjapisteistä joukkueet, jotka molemmat majailivat lohkojensa häntäpäässä. Edes farmisopimuksella porvoolaisten paidassa pelanneet kolme SSV:n miestä Tommi Kivisoja, Eduard Hännikäinen ja Kare Westerlund eivät auttaneet kotijoukkuetta voittoon, vaan kovassa nousukiidossa oleva lohjalaisjoukkue vei sarjapisteet Lohjalle mukanaan 3-5 lukemin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten 1. divisioona, SC Kaneetti, SB Vantaa, PSS, LoSB

Keppanalle ja Tiikereille selvät voitot

Torstai 11.11.2010 klo 21:34

Naisten liigassa pelattiin keskivikkona kaksi ottelua. Tapanilassa kotijoukkue Erä III otti selvän voiton PSS:stä 10-4 lukemin. Ottelu ratkesi jo reilun 11 minuutin jälkeen, kun Mosahallin tulostaululla komeilivat kotiyleisön iloksi 4-0 lukemat.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten Salibandyliiga, Erä III, Tiikerit, Indians, PSS