Speve Cupissa pelattiin paljon ristiin

Sunnuntai 28.8.2011 klo 20:51

Seinäjoella pelattiin viikonloppuna Speve Cup neljän miesten liigajoukkueen voimin. Turnauksen ottelutulokset menivät paljon ristiin, sillä yksikään joukkue ei selvinnyt ilman tappioita, eikä toisaalta yksikään joukkue jäänyt ilman voittoa turnauksessa.

Speve Cupin tulokset:
FBT Pori-Nokian KrP 7-7
SPV-Happee 8-3
FBT Pori-Happee 8-6
Happee-Nokian KrP 8-5
Nokian KrP-SPV 8-2
SPV-FBT Pori 11-2

9 kommenttia . Avainsanat: Miesten liiga, SPV, Happee, FBT Pori, Nokian KrP

Ville Kuusela on SPV:n uusi kapteeni

Maanantai 15.8.2011 klo 23:51

Seinäjoen Peliveljet valitsi viikonloppuna Ruotsin harjoitusottelukiertueellaan joukkueelle uuden kapteeniston alkavalle kaudelle. Se oli jo selvää ennen äänestystä, että kapteeni tulee vaihtumaan, koska kyseistä postia hoiti viime kaudella Petri Manninen, joka siirtyi Sveitsiin täksi kaudeksi.

Uudeksi kapteeniksi valittiin viime kauden varakapteeni Ville Kuusela. Varakapteenina tällä kaudella toimii Tatu Väänänen ja kapteenistoon kuuluvat lisäksi Jarno Ihme ja Mikko Kohonen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten liiga, SPV

SPV voitti kaikki ottelut Ruotsissa

Maanantai 15.8.2011 klo 9:47

Viime kauden hopeajoukkue ja Cup-voittaja SPV oli matkannut viikonlopuksi harjoitusottelumatkalle Ruotsiin. SPV kohtasi kahdesti Ruotsin pääsarjassa pelaavan Umeå Cityn ja kerran Team Thorengruppenin, joka ei ole liigajoukkue.

SPV voitti Umeån molemilla kerroilla selkein numeroin, sillä ottelut päättyivät seinäjokisille 6-3 ja 11-6. Yllättäen SPV joutui numeroiden valoissa tiukoille Team Thorengruppenin kanssa, mutta tästäkin SPV kuittasi lopulta 7-6 voiton.

5 kommenttia . Avainsanat: Miesten liiga, SPV

Woodcutters-SPV 3-8

Keskiviikko 10.8.2011 klo 10:14

Vaasassa pelattiin tiistaina n. 400 katsojan edessä harjoitusottelu, jossa kohtasivat Woodcutters ja SPV. Viime kauden hopeajoukkue SPV näytti tasoeron liigan ja divarin välillä ja korjasi ottelusta lopulta 3-8 voiton kotijoukkueen pirteästä esityksestä huolimatta.

- Ottelu palveli meitä hyvin tässä kohtaa ja iso tunnustus Woodcuttersille energisestä taistelusta ja koko tapahtumasta, he tekivät tästä hyvän pelin. Näen paljon positiivisia asioita vaasalaisten nykytekemisessä, SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen jakoi tunnustusta vastustajalle.

- Oli meidän kannalta hienoa, että saimme peluutettua koko 19 kenttäpelaajan rinkiä sekä molempia matkassa olleita maalivahteja (Jukka Rahko ja Julius Kivimäki). Ottelun lopputuloksessa mukavaa oli myös se, että kuusi eri miestä merkkautti nimensä maalisarakkeeseen, Koponen sanaili seuran sivuilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten liiga, SPV, Divari, Woodcutters

SPV käynnistää harjoitusottelut tiistaina

Sunnuntai 7.8.2011 klo 13:09

Viime kauden Cup-mestari ja SM-hopeajoukkue SPV aloittaa harjoitusottelukautensa tiistaina matkustamalla Vaasaan divarijoukkue Woodcuttersin vieraaksi. Perjantaina seinäjokiset matkaavat uudestaan Vaasaan, josta laiva vie Peliveljet viikonlopuksi Ruotsiin ottelukiertueelle.

Woodcutters-SPV ottelu pelataan hienoissa puitteissa Botnia-hallissa ja vaasalaisten päävalmentaja Marko Luoma näkee ottelun lähtökohdat näin:

- Omilta odotan ainakin läpikäytyjen kuvioiden toteuttamista varsinkin oman kenttäpuoliskon osalta. Faktahan on se, että voittajasuosikista ei liene mitään epäselvyyttä ja lopputuloskin on toissijainen. Pääasia on se miten siihen päädytään ja miten mahdolliset ongelmat saadaan korjattua. Ei tällaisia tapahtumia ihan joka viikko, eikä edes vuosi, meidän pelaajien kalenterista löydy.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten liiga, Divari SPV, Woodcutters

Kauden 08-09 jäähykuningatar liiganousija SPV:n riveihin

Torstai 4.8.2011 klo 10:31

Naisten Salibandyliigaan noussut SPV on julkaissut pelaajatilanteensa. Ehkäpä mielenkiintoisin uusi tulokas on Blue Foxista siirtyvä Anna Nylund. Kaudella 2008-09 Nylund pelasi naisten liigaa Kooveessa ja voitti ylivoimaisesti liigan jäähypörssin 43 rangaistusminuutilla.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Naisten Salibandyliiga, SPV

Miesten Salibandyliigan otteluohjelma julki - avauskierroksen herkkupala SPV-SSV

Maanantai 4.7.2011 klo 19:47

Tulevan kauden miesten Salibandyliigan otteluohjelma on valmis. Kausi starttaa perjantaina 23. syyskuuta neljällä ottelulla ja avausviikonloppuna pelataan yhteensä kahdeksan koitosta. Runkosarjan viimeinen kierros pelataan 2.3.

Avauskierroksen ehdoton herkkupala on viime kauden finalistien SPV:n ja SSV:n kohtaaminen Seinäjoella. Hallitsevat mestarit joutuvat muutenkin heti kovaan testiin, sillä perjantain SPV-koitoksen tauottua SSV kohtaa yhden välipäivän jälkeen sunnuntaina Classicin kotonaan Pasilassa.

Tästä Salibandyliigan otteluohjelmaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten liiga, SPV, SSV

Tatu Väänänen jatkaa Seinäjoen Peliveljissä

Sunnuntai 3.7.2011 klo 13:40

Seinäjoen Peliveljet on julkistanut yhden merkittävän jatkosopimuksen, kun puolustaja Tatu Väänänen jatkaa joukkueessa. Väänästä huhuiltiin pitkään Sveitsiin veljensä Petri Väänäsen seurakaveriksi, mutta maajoukkuepuolustaja päätti jäädä kuitenkin SPV:n riveihin.

SPV:llä on nyt joukkue kasassa, joka on lähes sama kuin viime kaudella. SPV:n nettisivujen mukaan seuralla ei ole Väänäsen sopimuksen myötä uusia aktiivisia pelaajaneuvotteluja käynnissä.

13 kommenttia . Avainsanat: Miesten liiga, SPV

Manninen ja Häkkinen tuoreimmat lähtijät Sveitsiin

Keskiviikko 29.6.2011 klo 9:48

Viime kaudet Seinäjoen Peliveljien luottopuolustajiin kuulunut Petri Manninen siirtyy tulevaksi kaudeksi Sveitsiin pelaamaan. Mannisen uusi seura on Sveitsin pääsarjaan alkavaksi kaudeksi noussut Zug United.

Myös toinen kokenut pelaaja jättää kotimaan liigakaukalot taakseen, kun Teemu Häkkinen siirtyy Classicista Sveitsiin UHC Usteriin. Sveitsiläisseura säilytti paikkansa pääsarjassa menneellä kaudella karsintojen kautta.

4 kommenttia . Avainsanat: Miesten liiga, SC Classic, SPV, Ulkomaat

SPV:n pakka pysyy hyvin koossa

Perjantai 24.6.2011 klo 12:38

Seinäjoen Peliveljet on julkaissut tulevan kauden joukkueensa. Seurahistorian ensimmäisen kerran viime kaudella Salibandyliigan finaaleihin yltänyt SPV:n joukkue pysyy hyvin kasassa myös alkavalle kaudelle.

Jatkosopimuksen seuran kanssa ovat tehneet avainpelaajista Jarno Ihme, Jyrki Holopainen, Harri Karjala, Miika Malkamäki, Mikko Kohonen, Sami Koski, Tuukka Kiviranta ja Janne Hulmi.

Ainoastaan Petri Manninen ja Mikko Helanen ovat varmuudella poissa viime kauden joukkueesta. Maajoukkuepuolustaja Tatu Väänäsen kohtalo selviää kesäkuun loppuun mennessä. Sekä Väänästä että Mannista ollaan siirtohuhuissa yhdistetty Sveitsiin lähtijöiksi.

SPV:n farmisopimus divarijoukkue Blue Foxin kanssa mahdollistaa myös sen, että salibandylegendat Jori isomäki ja Johnny Ojala saatetaan nähdä liigakaukaloissa ensi kaudella SPV:n paidassa. Lue lisää SPV:n sivuilta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten liiga, SPV

Koponen: "Vastustaja viimeisteli murhaavasti"

Maanantai 18.4.2011 klo 19:34

SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen oli heti ottelun päätyttyä totinen mies. Juuri sillä hetkellä hopeamitalit eivät lohduttaneet yhtään, sillä seinäjokiset janosivat SM-kultaa.

- Alkukymppi oli selkeästi meidän, mutta kaveri viimeisteli murhaavasti niin kuin SSV sen osaa. Aina kun vastustaja sai paikan, niin se oli laatupaikka, Koponen kertasi ottelun alkua.

- Meillä toisen erän alku oli hyvää tekemistä ja saatiin ylivoimamaali, mutta vastustaja osui heti seuraavaan vaihtoon ja sen jälkeen meidän tekemisen taso putosi, toisin kuin yleensä tällä kaudella. Pallollisessa pelissä ei päästy enää sille tasolle, jolle ollaan ylletty tässä finaalisarjassa aikaisemmissa otteluissa.

- Johtoasemassa SSV pelasi järkevästi kuten he osaavat, emmekä me saaneet sitä energiaa jota maali olisi tuonut. Väsyneitä ei oltu tänäänkään, mutta kun työ ei tuonut palkintoa, niin se alkoi taittaa joukkuetta. Paras aina voittaa joten kaikki kunnia kaverille, mutta suuri kiitos myös meidän joukkueelle. Tämä on hienoin ryhmä jota olen saanut valmentaa, Koponen jakoi kiitosta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, SSV, SPV

Ahonen: "Yksi kenttä oli huseerannut kohtalaisen paljon"

Maanantai 18.4.2011 klo 19:08

SSV:n päävalmentaja Mika Ahonen teki viidenteen finaaliotteluun yhden tärkeän muutoksen, kun Tero Tiitu siirtyi ykköskentän taakse puolustajaksi.

- Yksi kenttä oli vastustajalla aiemmissa otteluissa huseerannut kohtalaisen paljon, joten siirrettiin Timo Toivonen kakkoskenttään pallolliseen rooliin ja Tero Tiitu ykköseen pitämään Kohosen Mikko aisoissa ja se onnistuikin hyvin, Ahonen totesi ottelun jälkeen.

- Vastustajan ykköskenttä ei mielestäni liikkunut tässä pelissä niin paljon kuin aikaisemmin ja se teki meidän pelistä helpompaa. Toisesta erästä lähtien peli oli rauhallisempaa, eikä kumpikaan karvannut enää korkealta kun kumpikin meni kahteen kenttään.

- Paljon puhuttiin kauden parhaan pelin hakemisesta ja kyllä se tuli tähän, siitä iso kiitos pelaajille. Nyt ei tullut keskialueen pallonmenetyksiä joista vastustaja kääntää peliä hyvin. Käsky oli laittaa pallo vaikka mielummin päätyyn, Ahonen kertasi SSV:n taktiikkaa viidenteen otteluun.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, SSV, SPV

SSV on Suomen Mestari viidennen kerran peräkkäin!

Sunnuntai 17.4.2011 klo 19:54

ssv_mestari2.jpg

SSV juhlii viidennen kerran peräkkäin Suomen mestaruutta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyseura Viikingit on jälleen puhunut! Miesten finaalisarjan viimeisessä ottelussa SSV ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan voitti suvereenin esityksen jälkeen viidennen peräkkäisen Suomen mestaruuden kaatamalla SPV:n 7-2.

SPV aloitti ottelun ensimmäiset minuutit aktiivisesti ja lupauksia antavasti. Mutta kun seinäjokisten hallinta ei tuottanut tulosta maalien muodossa ja SSV puolestaan viimeisteli hyvällä prosentilla, niin SPV:n alun hyvä ote hiipui.

Ottelusta näytti vielä muodostuvan tasainen toisessa erässä Mikko Kohosen 3-2 kavennuksen jälkeen, mutta kun SSV:n kuitti 4-2:een tuli vain puoli minuuttia SPV:n maalin jälkeen Markus Huhtimon toimesta, niin ensimmäiset enteet epätoivosta oli luettavissa SPV-pelaajien kasvoilta.

Päätöserässä SSV ei passivoitunut 5-2 johtoasemassa, vaan pelasi fiksua ja aktiivista salibandyä. SPV:n pelätty ykköskenttä pysyi tässä ottelussa täysin SSV:n pihdeissä ja näin SSV varmisteli mestaruuden kahdella päätöserän maalilla, joista vastasivat Juho Järvinen ja Petri Halonen.

Lisää tunnelmia finaalisarjasta luvassa lähipäivinä.

81 kommenttia . Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, SSV, SPV

SPV tasoitti otteluvoitot - miesten salibandykausi huipentuu sunnuntaina viidenteen finaaliotteluun!

Perjantai 15.4.2011 klo 23:50

Perjantaina pelattiin miesten neljäs finaaliottelu Seinäjoella ja SSV:llä oli mestaruus katkolla. Hallitseva mestari ei kuitenkaan pystynyt käyttämään tilaisuutta hyväkseen, vaan kotijoukkue SPV oli läpi ottelun halukkaampi ja tehokkaampi vieden ottelun lopulta nimiinsä 6-3.

SPV löysi ensimmäisessä erässä joukkueesta kauan kaivattua laajuutta tehoihin, sillä seinäjokisten 2-1 johtoon päättyneessä avauserässä maalintekijöinä kunnostautuivat Teppo Mäkelä ja Erik Härkönen. SSV:ltä onnistui Henri Tuhkanen.

Toisessa erässä SPV lisäsi johtoaan 4-1:een Tatu Väänäsen komealla rankkarimaalilla ja allekirjoittaneen mielestä finaalisarjan parhaan puolustajan Harri Karjalan täysosumalla. Vaikka SSV jäi maaleitta toisessa erässä, niin pelillisesti toisen erän jälkimmäinen kymmenminuuttinen oli SSV:ltä vahvaa esitystä, vain maalit jäivät uupumaan.

Päätöserässä Tero Tiitu toi SSV:n ylivoimalla 4-2:een, mutta kun SPV:n Sami Koski kuittasi tämän vajaan minuutin päästä, niin tästä ei SSV enää toipunut. Kun päätöserän puolivälissä Mikko Kohonen lisäsi kotijoukkueen johtoa 6-2:een, niin ottelu oli käytännössä taputeltu.

Viides ja ratkaiseva finaali näiden joukkueiden välillä pelataan sunnuntaina Hartwall Areenalla kello 17.00 alkaen.

19 kommenttia . Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, SSV, SPV

Miesten salibandymestaruus on katkolla tänään!

Perjantai 15.4.2011 klo 10:59

ssv_mestari.jpg

Tämä on ollut tuttu näky viime vuosina. Nähdäänkö se myös tänään Seinäjoella? Kuva: Mikko Hyvärinen

Puheet on puhuttu, ennakot on ennakoitu. Peli ratkaisee. Miesten Salibandyliigan neljäs finaaliottelu tänään Seinäjoen urheilutalolla kello 18.30 alkaen. Ottelu tulee suorana Nelonen Pro 1-kanavalta. SSV voitolla mestariksi, SPV:n voittaessa viides ja ratkaiseva ottelu sunnuntaina Hartwall-Areenalla.

9 kommenttia . Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, SSV, SPV

Salibandyliigan pudotuspelien viikkoraportti

Torstai 14.4.2011 klo 20:50

Salibandyliigan pudotuspelien viikkoraportti esittelee tällä kertaa mm. SPV:n ylivoimaa, josta kertovat omat mielipiteensä SSV:n päävalmentaja Mika Ahonen ja SPV:n puolustaja Tatu Väänänen. Lisäksi seinäjokisten Tuukka Kiviranta antaa oman näkemyksensä siihen, että onko SPV pelkästään ykköskentällisen varassa finaalisarjassa.

Tämä oli viimeinen Salibandyliigan pudotuspelien viikkoraportti ja se on nähtävissä täältä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, SSV, SPV

SSV voittoon jatkoajalla kolmannessa finaalissa - mestaruus katkolla perjantaina!

Tiistai 12.4.2011 klo 21:40

tiitun_voittomaali_komannessa_finaalissa.jpg

Tero Tiitun tykki puhui kolmannen finaalin jatkoajalla. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kolmannesta miesten finaalista tuli huikean jännittävä näytelmä Hartwall-Areenalla. Ottelu ei tasollisesti noussut kovinkaan korkeaksi johtuen lukuisista alokasmaisista virheistä, mutta sitäkin viihdyttämpi kolmas koitos oli yleisölle.

Avauserä oli pelillisesti tasainen ja se antoi jo viitteitä siitä, että ottelusta tulee vauhdikas ja virheiden sävyttämä. Toki täytyy muistaa myös se tosiasia, että nämä virheet syntyivät osittain kovasta ottelun temposta johtuen ja pelaajat sortuivat paineen alla hätäisiin ratkaisuihin. Avauserä SSV:lle 3-2.

Lue lisää »

116 kommenttia . Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, SSV, SPV

SSV ja SPV iskevät tänään yhteen Hartwall-Areenalla

Tiistai 12.4.2011 klo 9:29

Miesten finaalisarjassa on tänään vuorossa kolmas kohtaaminen ja se tapahtuu tänään Hartwall-Areenalla kello 18.30 alkaen. Illan kamppailuun lähdetään tilanteesta 1-1 otteluvoittojen suhteen, joten tämän illan ottelun voittaja saa mestaruuden katkolle perjantaiksi Seinäjoelle.

SSV paransi viime ottelussa selkeästi otteitaan avauskamppailusta ja joukkue sai ratkaisijoita leveämmältä rintamalta mm. Henri Tuhkasen ja Petri Halosen muodossa. Halosen veljekset tuntuivat muutenkin istuvan hyvin samaan kenttään, joten uskon heidän jatkavan tänään edelleen yhdessä ja Tiitu takana pakkina. Tähän mennessä finaalisarjassa kaikki AC Hakista täksi kaudeksi SSV:hen siirtyneet pelaajat ovat olleet täysin statistin roolissa.

SPV:n peli ei ollut Seinäjoella yhtä rentoa ja raikasta kuin Pasilassa. Toki seinäjokiset yrittivät myös Seinäjoella estää SSV:n pallokontrollia, mutta jotenkin varovaisemman näköistä SPV:n peli kotikaukalossa oli ja tietynlainen kiima otteista puuttui. Lisäksi Pasilassa nähty rohkeat tuplaamiset laitojen läheisyydessä loistivat Seinäjoella poissaolollaan. SPV tarvitsee myös nyt viimeistään apuja ykköskentän ulkopuolelta. Esimerkiksi Erik Härkönen vaeltelee tällä hetkellä kaukalossa täysin yössä.

30 kommenttia . Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, SSV, SPV

Ärsytetty SSV tasoitti otteluvoitot Seinäjoella

Sunnuntai 10.4.2011 klo 23:16

SPV ja SSV kohtasivat finaalisarjan toisessa ottelussa sunnuntaina Seinäjoella. Poikkeuksellisesti Seinäjoki-Areenalla pelattu ottelu oli tasainen kamppailu, mutta lopulta tasoaan merkittävästi ensimmäisestä ottelusta nostanut SSV haki tärkeän voiton maalein 3-5.

- Edellinen ottelu torstaina oli meiltä kauden surkein peli ja ehkä kaikkien aikojen huonoin finaaliottelu meiltä. Siinä ei ollut taistelua, ei sykettä, ei yhtään mitään. Tähän otteluun latautumiseksi ei tarvittu muuta kuin jokaisen pelaajan katse peiliin ja sieltä löytyi tälle päivälle parempaa tekemistä, SSV:n kapteeni Mikael Järvi totesi Salibandyliigan sivuilla.

- SSV oli tänään varmaan juuri tuon verran parempi, mutta eroa olisi voinut olla kahden erän jälkeen tuon verran heidän vietyään toista erää. Mielestäni me olimme niskan päällä kolmannessa erässä ja loimme siinä enemmän tekopaikkoja, mutta maalit tekikin vastustaja, SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen myönsi vastustajan niukan paremmuden.

Joukkueet kohtaavat seuraavaksi tiistaina Hartwall-Areenalla kello 18.30 alkaen. 

17 kommenttia . Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, SSV, SPV

Miesten finaalisarjan ottelunumero 2 tänään Seinäjoella

Sunnuntai 10.4.2011 klo 11:25

Miesten finaaliottelut jatkuvat tänään Seinäjoella. Kotijoukkue pääsee loistavista asetelmista tämän päivän kamppailuun, sillä SPV kävi heti ensimmäisestä koitoksesta ryöstämässä kotiedun itselleen ja seinäjokiset ovat tunnetusti vahvoja kotiotteluissaan.

SPV oli ensimmäisessä ottelussa Pasilassa todella hyvä. Nyt seuraava kysymys kuuluukin: Mitä SSV:n päävalmentaja Mika Ahonen on keksinyt lääkkeeksi SPV:n varalle tälle päivälle? Antaako se pallonhallinnan suosiolla seinäjokisille tiputamalla karvauksen puoleen kenttään? Tuleeko kokoonpanoon muutoksia? Siirtyykö Tiitu pakiksi?

Ottelu käynnistyy tänään Seinäjoella kello 17.00 ja ottelu on nähtävissä suorana Nelonen Pro 1-kanavalla.

5 kommenttia . Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, SSV, SPV

Vanhemmat kirjoitukset »