HIFK himoitsee Divariin

Keskiviikko 6.4.2016 - Teksti: Joni Hildén kuvat: Salibandyliiga

Perinteinen, legendaarinen, punainen IFK on tekemässä vahvasti paluuta takaisin pääsarjoihin. Keväällä 2009 HIFK tippui kakkosdivisioonaan, jolloin seuran taru loppui. Kaksi vuotta myöhemmin tuli uutisia, joiden mukaan perinteinen helsinkiläisseura tekee paluun ja näin myös tapahtui. Taival alkoi kakkosdivisioonasta, mutta tavoitteena on ollut toki pääsarjat.
HIFK-kuvia.jpg

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Muut, sekalaista

Tennistähti Nieminen tunnustaui salibandyn ystäväksi

Torstai 21.1.2016 - Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Salibandy on laji, jonka pariin on helppo tulla ja jota on helppo harrastaa. Se on myös laji, jonka harjoitteleminen sopii monille oheisharjoittelunakin. Suomalainen, juuri uransa päättänyt tennisässä Jarkko Nieminen tunnustaa myös pitävänsä salibandysta ja harrastavansa sitä.Nieminen_hyvan_tahdon_lahettilaaksi.jpg

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Muut, sekalaista

Tuomareilla käytössä uusi tekniikka

Lauantai 5.10.2013 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: IFF

Tuomarit ovat hyvin tärkeä osa peliä ja sen kehittymistä. Tuomarityöhön liittyviä kehitysaskeleita nuoressa lajissa otetaan koko ajan, mutta nyt on otettu askel joka omalla tavallaan mullistaa tuomarityöskentelyä.haloo_haloo_kuuluuko.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sekalaista

Yle luo hyvän mahdollisuuden salibandylle

Torstai 3.10.2013 - Teksti: Joni Hildén Kuvat: Salibandyliiga

Eilen Yle ilmoitti, että he näyttävät jatkossa laajemmalti suomalaista palloilua. Lajien joukossa on myös salibandy, josta tullaan lähettämään muun muassa Salibandyliigaa sekä naisten MM-kisoja ja meneillään olevaa Champions Cup'ia. Salibandyliiton tiedotuspäällikkö Juhani Henriksson on mielissään uudesta TV-sopimuksesta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten Salibandyliiga, Sekalaista

Kolumni: Suomen Cup - Aikansa elänyt

Lauantai 14.9.2013 - Teksti: Joni Hildén

Suomen Cup käynnistyi viime viikonloppuna ensimmäisen kierroksen otteluilla. Otteluissa nähtiin tuloksia, joita ei välttämättä tarvitsisi nähdä. Muutenkin Cup'issa ollaan nähty vuosi vuodelta vähemmän liigatason joukkueita mukana. Salibandy Areenan päätoimittaja Joni Hildén kirjoitti aiheesta kolumnin.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Sekalaista

Nuorentunut Tiikerit jatkoon Suomen Cup'ista

Sunnuntai 8.9.2013 - Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Nuorentunut Tikkurilan Tiikerit meni heittämällä jatkoon Suomen Cup'in ensimmäiseltä kierrokselta. Kaksi ensimmäistä peliä päättyi keskeytykseen ja sunnuntainakaan ei kovinkaan paljon hikoilla tarvinnut. Lauantaina Tiikerit menetti toisessa ottelussa pelaajan kesken ottelua valmentajan virheen vuoksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sekalaista

Salibandy Areena palaa!

Torstai 27.6.2013

Arvoisat Salibandy Areenan lukijat, on tullut aika tulla takaisin. Salibandy Areena jatkaa elokuussa toimintaansa ja tämä jää edellisen sivuston viimeiseksi uutiseksi. Haluamme toivottaa lämpimästi laji-ihmiset ja urheilun ystävät takaisin. Sivustosta tulee erittäin kiinnostava, yllätyksellinen, ei ketään suosiva ja lajin eteen puurtava veturi.

Nyt edessä on aloittavien " toimittajien " ja kiinnostavien henkilöiden lopullinen rekrytoiminen. Mitään kopiokonetta tästä ei tule, voimme luvata sen.

Aiheina persoonat, ilmiöt, tapahtumat ja pureudumme pääsarjojen lisäksi myös junnu- ja naispuolelle säännöllisesti.


Tervetuloa mukaan elokuussa.

Toimitus

31 kommenttia . Avainsanat: Sekalaista

SalBa löi Rauman Lukon jääkiekkoilijat salibandyottelussa

Tiistai 30.8.2011 klo 10:45

Maanantai-iltana pelattiin mielenkiintoinen salibandyottelu Raumalla, kun miesten Divariin täksi kaudeksi noussut SalBa kohtasi Rauman Lukon jääkiekkoilijat. Ottelua kertyi seuraamaan myös runsaslukuinen yleisöjoukko.

Peli eteni numerollisesti tasaisena toisen erän 3-3 tilanteeseen saakka, mutta sen jälkeen SalBa meni menojaan ja eteni lopulta  ottelussa 8-3 voittoon. Rauman Lukon maaleista vastasivat Olli Palola, Samuli Kivimäki ja Matt Generous.

Ottelun tilastot löydät täältä ja kuvagalleriaan pääset tästä.

9 kommenttia . Avainsanat: Divari, SalBa, Sekalaista

Tampereen paikallispeli avaa IFT-turnauksen perjantaina

Tiistai 30.8.2011 klo 9:06

Tulevana viikonloppuna Tampereella pelataan perinteinen IFT-turnaus. Turnaus käynnistyy jo perjantaina, kun naisten sarjassa ottavat yhteen Tampereen paikallispelissä Classic ja Koovee. Lisälatausta otteluun tuo se, että pelaajaliikenne seurojen välillä tähän kauteen lähdettäessä on ollut poikkeuksellisen suurta.

Miesten sarjassa nähdään mielenkiintoinen joukkue Ruotsista, kun IBK Alba saapuu mittaamaan tasonsa Tampereelle. Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan joukkueen riveistä löytyy muutama poikien maajoukkuerinkiin kuuluva pelaaja. Muut joukkueet ovat Koovee, Blackbirds United ja Ilves.

A-pojissa nähdään kovatasoinen turnaus, sillä mukaan ilmoittautuneet kuusi joukkuetta pelaavat kaikki SM-sarjassa. Turnauksen ykköspaikkaa tavoittelevat Koovee, Classic, Erä, Karhut, SSV ja Steelers. Tästä IFT-turnaussivuille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naisten liiga, Miesten liiga, Ulkomaat, Sekalaista

Salibandyliiton tulospalvelu nopeutuu

Maanantai 29.8.2011 klo 20:49

Salibandyliiton turnausmuotoisten sarjojen tulospalvelu nopeutuu alkavalla kaudella huomattavasti. Turnausmuotoiset sarjat siirtyvät käyttämään kevennettyä versiota yksittäisissä otteluissa käytössä olevasta LeSport -tulospalvelujärjestelmästä.

Aikaisemmin turnausmuotoisten sarjojen tilastot päivittyivät vasta turnausta seuraavalla viikolla, kun vastuujoukkueiden postitse lähettämät pöytäkirjat menivät perille salibandyliittoon. Tulevalla kaudella vastuujoukkue lähettää turnauksen ottelutulokset sähköpostitse järjestelmälle, joka päivittää tulokset ja sarjataulukot nettiin välittömästi vielä turnauspäivän iltana.

Turnausmuotoisten otteluiden uusi tulospalvelujärjestelmä on ensimmäistä kertaa käytössä ensi viikonloppuna kun pelataan miesten ja naisten Suomen Cupin 1. kierroksen turnaukset.

14 kommenttia . Avainsanat: Sekalaista

Gatorade-turnauksen kahteen huippuotteluun ilmainen sisäänpääsy

Lauantai 27.8.2011 klo 22:20

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Energia-Areenalla järjestettävä salibandyn Gatorade-turnaus kokoaa Vantaalle kuusi salibandyn huippujoukkuetta. Turnausjärjestäjä ATV Marketing, ahkerasti faneja Facebookissa kerännyt Pääkallo.fi ja turnauksen muut yhteistyökumppanit tarjoavat ilmaisen sisäänpääsyn lauantain kahteen huippuotteluun, jotka ovat kello 16.00 alkava SSV-Balrog sekä 18.30 alkava Suomen B-maajoukkue-AIK. Jos haluat nähdä maailman parhaita pelaajia, niin tätä turnausta ei kannata missata!

Maanantaina Salibandy Areenalla luvassa viime vuotisen Gatorade-turnauksen voittajajoukkue Loviisan Torin päävalmentajan Iiro Parviaisen haastattelu. Tästä linkistä pääset Gatorade-turnauksen nettisivuille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miesten liiga, Ulkomaat, Sekalaista

"Kuolemanlohkon" harjoitusottelu: Valtti-Erä Akatemia

Perjantai 26.8.2011 klo 10:25

Salibandy Areenan kommenttiosastolla miesten 2. divisioonan "kuolemanlohkoksi" nimetty etelä-suomen toinen lohko sai jo esimakua tulevasta harjoitusottelun muodossa. Vastakkain olivat Puotinkylän Valtti ja Erä Akatemia.

Kahden erän jälkeen oltiin 2-2 tasalukemissa, mutta päätöserässä Valtti onnistui lopulta karkaamaan 5-3 voittoon. Ottelussa jaettiin paljon jäähyjä ja Erä Akatemia teki kaksi ylivoimamaalia, kun taas Valtti onnistui kertaalleen 5vs3 ylivoimapelissään. Valtin Risto Remes merkkautti ottelussa kaksi maalia.

1 kommentti . Avainsanat: Alasarjat, Sekalaista

Tirsamaa: Maajoukkueen rahakiista täydellisesti ajoitettu

Torstai 25.8.2011 klo 20:17

Myös Tirsamaa-blogissa tartutaan kuumaan maajoukkueen rahakiista-aiheeseen. Timo Mäkynen kirjoittaa blogissaan Suomen maajoukkueen rahakiistan olevan täydellisesti ajoitettu.

- On hyvä muistaa, että kiistassa ei ole mitään uutta ja ainutlaatuista. Maajoukkuepelaajien korvauksista on väännetty Suomessa aiemminkin ja mallia on otettu myös Ruotsista.

- Pelaajat olisivat voineet ottaa kovemmatkin keinot käyttöön yrittämällä siirtää suurinta kiistaa MM-vuoteen. MM-kisojen alla lakkouhkaa väläyttelemällä he olisivat todennäköisesti saaneet paremman sopimuksen. On kuitenkin kaikkien etu, että valmistautumisessa ei riskeerata mitään niin lähellä kisoja, Mäkynen kirjoittaa.

3 kommenttia . Avainsanat: Maajoukkueet, Sekalaista

IS: Tällaisen rahatarjouksen maailmanmestarit hylkäsivät

Torstai 25.8.2011 klo 8:23

Iltasanomat uutisoi eilen Suomen Salibandyliiton ja miesten maajoukkueen välisestä rahariidasta. Nyt liiton toiminnanjohtaja Jari Kinnunen kertoo lehdessä millaisia summia liitto pelaajilleen maksaa maajoukkuetoiminnasta.

Liitto päätti elokuussa nostaa pelaajien päiväkohtaisia ansionmenetyskorvauksia maksimissaan 75 euroon vuoden 2011 tapahtumien osalta.

Lue lisää »

52 kommenttia . Avainsanat: Maajoukkueet, Sekalaista

Iltasanomat: Suomessa salibandyskandaali - Maailmanmestarit lakossa!

Keskiviikko 24.8.2011 klo 9:11

Tuore Iltasanomat kertoo Suomen Salibandyliiton ja miesten maajoukkueen ajautuneen rajuun rahakiistaan. Riita koskee pelaajille maksettavia kulukorvauksia.

Osapuolet ovat Iltasanomien mukaan neuvotelleet useita kertoja, mutta ovat edelleen kaukana toisistaan. Jos sopua ei synny, niin on mahdollista, että maajoukkuepelaajat boikotoivat syyskuussa Suomessa pelattavia Sveitsi-maaotteluita. Tässä tapauksessa Suomen maajoukkue kohtaisi Sveitsin todennäköisesti divaripelaajilla. Kesällä järjestettäväksi suunniteltu leirityskin jouduttiin perumaan pelaajien lakon vuoksi.

Lue lisää »

104 kommenttia . Avainsanat: Maajoukkueet, Sekalaista

Rangers kaatui Viron mestareille Tallink Floorball-finaalissa

Tiistai 23.8.2011 klo 21:22

Viime viikonloppuna pelatun Tallink Floorball-turnauksen miesten kilpasarjan voiton korjasi SK Augur Tallinasta. Augur kaatoi Kirkkonummi Rangersin finaalissa rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Naisten sarjan voiton korjasi suomalainen FBellat. FBellat voitti finaalissa Wanhat Mammat 2-1. Miesten harrastesarjan voitti Pandemia, joka kaatoi finaalissa East Star kakkosen.

2012 järjestettävät Tallink Floorball turnaukset pelataan seuraavasti:

27.-29.4.2012 Tallink Floorball junioriturnaus, Tallinna
13.-15.7.2012 Tallink Summer Floorball, Hämeenlinna (HUOM. 15.7. varapäivä)
24.-25.8.2012 Tallink Floorball Adults Only, Tallinna

1 kommentti . Avainsanat: Sekalaista

Divarijoukkue SalBa haastaa Rauman Lukon salibandyottelussa

Tiistai 23.8.2011 klo 20:05

Ensi maanantaina pelataan mielenkiintoinen salibandyottelu Raumalla SAMK:n liikuntasalissa. Miesten Divariin viime kauden päätteeksi noussut Rauman SalBa kohtaa salibandyottelussa saman kaupungin jääkiekkoylpeyden Rauman Lukon. Ottelu käynnistyy kello 17.00.

Ottelun jälkeen Lukon pelaajien nimikirjoituksilla varustetut pelipaidat myydään paikalle saapuneelle yleisöjoukolle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Divari, SalBa, Sekalaista

Tässä on tyttöjen Pohjola Cupin Allstars-kentällinen ja MVP-pelaaja

Maanantai 22.8.2011 klo 21:54

Viikonloppuna pidettiin tyttöjen Pohjola Cup Eerikkilässä. Voittajaksi selviytyi valkoinen joukkue. Tässä Pohjola Cupin tähdistökentälliseen valitut pelaajat.

Maalivahti:
Noora Vuorela (TPS)

Puloustajat:
Laura Manninen (Tikkurilan Tiikerit)
Tiia Raitanen (SC Classic)

Hyökkääjät:
Henna Uljua (PSS)
Jonna Karonen (Tapanilan Erä)
Annastiina Intala (Koovee)

MVP-pelaaja:
Silja Eskelinen (Tikkurilan Tiikerit)

Lue turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Silja Eskelisen mietteet täältä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: U19-tytöt, Sekalaista

NST-persoonia 41: Lasse Kurronen

Maanantai 22.8.2011 klo 21:18

Antti O. Arponen on julkaissut NST-blogissaan jo järjestyksessään 41:n NST-persoonan. Tällä kertaa vuorossa on alkavalla kaudella NST:n liiganaisten valmentajana toimiva Lasse Kurronen.

-
Olen joskus kirjoittanut, että "Pode" on paras eteläkarjalainen salibandypelaaja, joka ei ole koskaan pelannut kakkosdivaria korkeammalla. Olen edelleen samaa mieltä, Arponen kirjoittaa.

- "Poden" seikkailuista pelikenttien ulkopuolella saisi toisen tarinan, ilmeisesti jopa kohtalaisen kirjan. Hän on mies jolle sattuu ja tapahtuu. Monet lukivat suurella mielenkiinnolla esimerkiksi Reissu-Lassen blogia matkalta maapallon ympäri. Lue lisää Antti O. Arposen mietteitä Lasse Kurrosesta NST-blogista.

3 kommenttia . Avainsanat: Sekalaista

Petteri Nykky mukaan Golfliiton valmennusorganisaatioon

Sunnuntai 21.8.2011 klo 14:49

Sveitsin miesten päävalmentajana salibandyssä nykyisin toimiva Petteri Nykyn rooli kasvaa myös golfin puolella, sillä hän on toiminut kesäkuun puolivälistä alkaen Golfliiton liittovalmentajana.

Nykyn tehtäviin kuuluu Etelä-Suomen golfseurojen juniorivalmennuksen tukeminen sekä pääkaupunkiseudun urheiluakatemian golfvalmennuksesta vastaaminen.

- On ollut hienot fiilikset lähteä mukaan. Olen toiminut golfvalmennuksen parissa 80-luvun lopusta alkaen, mikä on itseasiassa pidempään kuin salibandyssä. Uskon, että kokemuksellani huippu-urheilusta minulla on paljon annettavaa erityisesti kokonaisvaltaisen valmennuksen saralla, Nykky kertoo tunnelmistaan Golfpisteen sivuilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sekalaista, Ulkomaat

Vanhemmat kirjoitukset »